Ciorbita de legume, specialitatea casei

La mine ciorba se face intr-un mare fel – in oala sub presiune, cu toate legumele pe care le gasesc prin casa. Le curat, le toc, le arunc in apa fierbinte cu baza de legume (naturala, home made!) si le dau 5 minute la fiert sub presiune. Apoi adaug uleiul, verdeata si condimentele, mestec bine – et voila! Ciorba-i gata in mai putin de 30 minute cu totul, si fara sa umpleti bucataria de miros sau caldura – important mai ales pe perioada verii! E drept, e ciorbita veggie :)

De data asta am folosit asa: 1 dovlecel taiat rondele, o mana de varza tocata, 1 cartof mare cubulete, 1 ardei verde si doua rosii feliate, 1 ceapa rosie taiata julien. Le-am fiert dupa cum am descris mai sus iar la sfarsit, dupa ce am scos capacul, am adaugat doua linguri de ulei de masline, 1 mana serioasa de marar, 1 lingurita de pasta de ghimbir-usturoi, 1/2 lingurita turmeric si 4 linguri de acreala de corcoduse, facuta asta-toamna de matusa-mea (100% bio) si pastrata special pentru acrit ciorbe. Voi puteti pune bors, otet, o puteti drege cu ou – whichever suits your fancy.

Am servit cu o lingura de smantana si a avut gustul ciorbitei facute de mama.

Love,

Andie