Agricultura urbana: lastari de floarea soarelui/ Urban agriculture: sunflower sprouts

2

Nu stiu voi, dar eu sunt un agricultor-plantator-dezastru. Cu exceptia plantelor care nu prea au nevoie de apa – gen orhidee – la mine in casa rar cresc alte buruieni, pentru ca uit sa le ud, si cand mi-aduc aminte le ud in exces, asa, ca sa recuperez. Sudden death. Ei bine, modelul de agricultura urbana pe care vi-l propun in cele ce urmeaza sfideaza incompetenta pana a si celor mai calamitaciosi crescatori de plante. L-am vazut, bineinteles, la Aura la Barcelona, si marturisesc ca de cand am incercat si eu cu succes acasa am devenit dependenta.

Schema e simpla: intr-o jardiniera presaram un strat foarte subtire de pamant (1,5 cm), aruncam deasupra o mana de seminte crude de floarea-soarelui (din cele mari, dungate cu alb), udam pamantul, si asteptam sa creasca pana se deschid primele doua frunzulite, moment in care pot fi culese si folosite cu succes in salate si alte mancaruri, sau chiar consumate crude. Eu si Mr. Pufu asa facem! Dupa ce se consuma primul rand de lastari, mai presarati un strat subtire de pamant de aceeasi dimensiune, si reluati procesul pana se umple jardiniera cu pamant, moment in care puteti sa il aruncati si sa o luati de la capat.

Lastarii au un gust usor dulce, cu aroma de ulei de floarea-soarelui, doar ca versiunea sanatoasa – simply brilliant! Practic, e o metoda brainfool de a avea tot timpul plantute verzi de consumat in casa, fara efort.

Spor la gradinarit, tovarasi gospodini si gospodine. Asta e viitorul!

Love and seeds,

Andie

2 COMMENTS

Leave a Reply to Sangria risotto cakes cu fenicul copt, bete crocante de leurda si perle de otet balsamic - Andie's Veggies Cancel reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.