Hartii de cupcakes. Tutorial de criza.How to make cupcake liners

Deunazi o prietena mi-a scris sa ma intrebe de unde imi iau hartiile pentru cupcakes, dar, mai ales, cum isi poate face ea o serie repede acasa, pentru ca deja nenorocise o tava. Desi mie solutia de criza pe care o s-o prezint mai jos mi se pare evidenta, ca o adevarata cupcake lover ce sunt, ma gandesc ca oamenii normali cu vieti normale e posibil sa nu stie de ea.

Sa recapitulam: daca nu avem hartiute de cupcakes nu facem fara (decat daca avem tava de silicon de la Jamie Oliver, ca cea din poze :P) si nici nu renuntam la idee. Pentru o improvizatiem mai mult decat reusita avem nevoie de:

Tutorial hartii de cupcakes

Ingrediente

  • Tava de cupcakes
  • Hartie de copt
  • Foarfeca
  • Rigla
  • Pahar/borcan de marimea formelor de cupcakes

Metoda

  1. Masuram hartia de copt in asa fel incat sa aiba 15-20 cm latime (in functie de formele pe care le aveti). Indoim pe lungime si taiem. Dreptunghiul obtinut il taiem in doua sau trei bucati, in functie de marimea tavii de care dispunem.
  2. Asezam patratelul de hartie de copt deasupra formei de cupcake si, cu ajutorul unui borcan de aceeasi marime, impingem hartia inauntru, avand grija sa o ajutam sa capete o forma frumoasa. Repetam pentru toate formele de cupcake.
  3. Cand suntem gata, nu mai lipseste decat sa adaugam aluatul.
http://www.andie.ro/2012/02/10/hartii-de-cupcakes-tutorial-de-criza/

Pentru ca o poza vorbeste cat o mie de cuvinte, iata jos si un tutorial ilustrat. Pa-ram!

Love and cupcake liners,