Chilli picant cu fasole neagraSpicy black bean chilli

7

Nu puteam sa las sa treaca ziua de astazi fara o postare, nu? Desi trebuie sa ma grabesc, mai sunt doar 45 minute din 28 februarie, ziua aniversara a bloguletului meu. Cate momente minunate mi-a adus! Cata bucurie, cata mancare buna, dar si cateva “esece” care au vazut lumina gunoiului, de ce sa nu recunosc? Insa, cel mai important, blogul meu mi-a adus oameni. Pe voi, cei care ma mai rasfoiti din cand in cand, dar si o minunata comunitate de bloggeri culinari care ma inspira, pe care imi vine sa-i imbratisez si sa-i pup si sa-i iau acasa! Oameni dragi, frumosi, cu care impart mancarea, sa traiti! Sa fiti fericiti si voiosi si iubitori! Si sa ne vedem si la anul, mai destepti si mai talentati :)

Eeei, dar sa revenim la fasolili noastri. Pai acest chilli este senzational, doamnelor si domnilor. Aveam fasolea asta neagra de vreo doua vichenduri, pescuita de la Dragonul Rosu, si, descoperind eu cat de senzationala e in burgeri, m-am hotarat sa ii fac loc sa straluceasca numai ea, singura. N-am fost dezamagita, iar picanteria ce mi-a ramas pe papile dupa ce am ras tot castronul a fost exact the finishing touch of awesomeness. Apai dara.

Black bean chilli

Chilli picant cu fasole neagra

Ingrediente

  • 400 g fasole, fiarta ca AICI
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 5 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 lingurita amestec kammounieh (o sa vina o postare si despre asta - de nu aveti, puneti chimion macinat)
  • 1 lingurita praf de chilli
  • 1 morcov taiat cubulete
  • 1 ardei iute verde taiat felii
  • 1 conserva de rosii in suc
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare si piper dupa gust

Metoda

  1. Fasolea inmuiata si fiarta ca in linkul de mai sus se scurge, pastrandu-se o cana din apa in care a fiert.
  2. Intr-o cratita cu fund gros incingem bine uleiul, si calim usor ceapa + usturoiul. Cand s-au ingalbenit usor, adaugam kammounieh-ul (sau chimionul) si chilli, dam de doua ori cu lingura, si adaugam morcovul, ardeiul si rosiile. Mai calim 5 minute.
  3. Adaugam o mana de patrunjel, fasolea si cana de apa in care a fiert, pudram cu sare si piper, si lasam sa fiarba la foc mic, cu capac, vreo jumatate de ora, pana mai scade zeama si s-a ingrosat putin.
  4. Stingem focul, amestecam restul de patrunjel, si-i gata.
https://www.andie.ro/2012/02/28/chilli-picant-cu-fasole-neagra/

Mi-a placut enorm. Cu spume. Ca sa nu mai vorbesc ca e un fel vegan (de post), nu?

PS Cum va place masa mea falsa? Ai?

Love and black beans,

 

Aboneaza-te si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase + un ghid complet de planificare a meniului saptamanal
- un digest saptamanal cu toate retetele si articolele publicate, astfel incat sa afli toate noutatile fara a-ti incarca prea mult inboxul.

SHARE

7 COMMENTS

    • Asa, ca tare bine zici! Sa traim si sa fim iubite :) I loooove my table top, sunt ferm hotarata sa mai prestez cateva… ca doar.. unde e loc de una or incapea si restul :)

  1. La multi ani blog de Andie ! Sa cresti frumos ! mai da masa aia nene ma imbolnaviti de cap toti! lovely rau! trebe sa-mi fac musai si eu.. :)

    • Multumesc, Anto! Stii cum e: mai faci un kinder, mai o masa, mai un kinder, mai o masa :) This is how the world goes round!

  2. se pare ca zodia pesti poarta noroc blogurilor culinare ;)).
    la multi ani blogului si tie, Andie, you’re an inspiration!
    ma bucur tare ca te-am descoperit si ca ne-am imprietenit.
    iar table top-ul e minunat. joi ma duc si eu la hornbach sa iau “ingredientele” :), ca Mada mi-a zis ca i-ar placea sa mestereasca :D. poate-l conving sa faca asta in weekend :P.

    • Exact asa! Ce-o fi cu luna februarie si blogurile culinare, nimeni nu stie! La fel cum inca nimeni nu stie care este legatura intrinseca dintre numele de Andreea, cratite si bloguri!
      Eu zic ca acum ca ai blitz, numa’ acest fake table top iti mai lipseste! Te pup si multumesc de urari draga mea!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.