Sangria. Pentru ca simt ca vine caldura./ Sangria

Anul asta mi s-a parut ca primavara a venit brusc. Dupa mult frig, deodata multa caldura, soare si culori. Am hotarat sa pun toata energia asta zemoasa care a hibernat atatea luni in mine intr-o bautura care anticipeaza zilele toride ale verii: vesela, proaspata si saltareata, o sangrIa (observati accentul pe I, da?) fructoasa pana la disperare este alegerea mea pentru meniul KA.

Aceasta reteta face parte din meniul cu care particip la concursul “KitchenAid de Martisor”.

0

Sangria fructoasa

Sangria fructoasa

Ingrediente

  • 2 cani vin rosu de buna calitate
  • 2 cani de bautura carbogazoasa cu lamie (7up/sprite) sau limonada cu apa minerala
  • 1 shot brandy
  • 2 portocale
  • 2 lime
  • 1 lamaie
  • 1 mar
  • 6 capsuni mari
  • 2 linguri mari de miere
  • menta si gheata pentru servit

Metoda

  1. In primul rand ne asiguram ca spalam citricele intr-un castron cu apa calda si bicarbonat, pentru a mai inlatura din ceara si chimicalele cu care au fost stropite.
  2. Amestecam alcoolul cu sucul de lamaie si mierea pana se omogenizeaza, iar mierea se topeste.
  3. Stoarcem o lamaie, o portocala si o lime, si adaugam sucul obtinut peste alcool.
  4. Scoatem cotorul marului, taiem in felii mari fructele ramase si le adaugam in bautura, amestecand usor.
  5. Dam la macerat la frigider timp de 12h (peste noapte).
  6. A doua zi putem servi cu gheata si menta.
http://www.andie.ro/2012/03/24/sangria-pentru-ca-simt-ca-vine-caldura/

Si da, va mai pregatesc surprize cu ea…

Love and red wine!