Tort de Paste/Easter Cake

I’m in the zone. Dupa agitatia din ultimul timp au venit binecuvantatele zile de Paste, cand mai mancam, mai o saratea, o maslina, un fursec, o atentie, mai stam, mai povestim, iara stam… A doua zi de Paste, soarele sus, John Mayer discret in boxe, eu si… tortul meu.

Anul asta am vrut ciocolata, pufosenie si racoare. Recunosc, n-am fost prea originala, dar tortul a iesit atat de bun incat m-am iertat. Blat de Mississippi Mud Cake, crema de mascarpone, frisca si zmeura, iar deasupra un guguluf imens de bezea elvetiana. Can life get any better than this?

Iubi brings the love

 Am bagat bine la cap sfaturile lui Radu si m-am hotarat sa aduc ceva mai multa prezenta umana in pozele mele statice si plictisitoare. Asa ca… pa-ram! Veti avea ocazia sa-l vedeti pe cel mai mare infractor din casa, dusmanul food-bloggerului, omul cu cele mai lipicioase si bagacioase degete! Ia uitati dovada, ia uitati-l, doamnelor si domnilor!

Acuma ca stiti cu ce ma lupt in fiecare zi, sa trecem la tort, inainte sa fie violat. Aaa.. fingered. Aaaa. Stiti voi :)

Tort Mississipi Mud Cake cu crema de mascarpone, zmeura si bezea elvetiana

Tort Mississipi Mud Cake cu crema de mascarpone, zmeura si bezea elvetiana

Ingrediente

    Pentru blatul Mississipi Mud Cake
  • 250 g unt
  • 150 g ciocolata neagra
  • 200 g zahar
  • 250 g faina
  • 260 ml cafea tare
  • 1 lingura rom
  • 25 g cacao
  • 3 oua batute usor
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema de mascarpone
  • 300 g mascarpone
  • 300 ml smantana lichida pentru frisca
  • 1 cana de zmeura
  • 4-5 linguri de zahar pudra, sau dupa gust
  • Pentru bezeaua elvetiana
  • 5 albusuri de ou la temperatura camerei
  • 2 linguri de apa
  • 3 linguri de zahar

Metoda

  1. Topim ciocolata la bain marie (pe aburi) impreuna cu untul, zaharul si cafeaua. Dam la racit 15 minute.
  2. Cernem faina si cacao si o adaugam in amestecul de mai sus, apoi si ouale batute. Amestecam bine si turnam in tava unsa si tapetata cu hartie de copt.
  3. Dam la copt la gas 3 timp de o ora, o ora si jumatate. Aproximativ la jumatatea timpului de coacere e bine sa acoperim prajitura cu o folie de aluminiu, ca sa nu se arda sus.
  4. Lasati la racit in tava aproximativ 30 minute, apoi scoateti.
  5. Crema
  6. Se mixeaza mascarponele cu zaharul pana se inmoaie. Eu am luat o porcarie de la Esquisa, habar n-am avut ca se pot lua tzepe si cu mascarponele! - plin de cocoloase si gust dubios!
  7. Separat se bate frisca si apoi se adauga amestecului, urmata de zmeura (dezghetata si scursa).
  8. Daca mai cere zahar, mai adaugati.
  9. Bezea elvetiana
  10. Batem albusurile la robot cu un praf de sare, cuz that's what Red does best :P
  11. Intr-o craticioara de sos se amesteca zaharul si apa pe foc moderat, pana se dizolva cristalele de zahar; avem grija sa dam cu lingura sa nu ramana nici pe margine, da?
  12. Cand e gata, cu mixerul mergand, se toarna usor zaharul in bezea si se mixeaza pana obtinem o bezea tare si batoasa si lucioasa.
  13. Cand toate s-au racit, le punem una pest alta, ca in poza, na!
  14. Cand cristalele s-au dizolvat, nu se mai amesteca si se lasa la fiert pana se ingroasa.

Notes

Tava rotunda de 22 cm

http://www.andie.ro/2012/04/16/tort-de-paste/

Acestea fiind zise, echipa redactionala va doreste si voua o lune frumoasa, una senina si plina de candoare si ciocolata buna! Caci la noi este!

Love and Mud Cake!