Tort de Paste/Easter Cake

0

I’m in the zone. Dupa agitatia din ultimul timp au venit binecuvantatele zile de Paste, cand mai mancam, mai o saratea, o maslina, un fursec, o atentie, mai stam, mai povestim, iara stam… A doua zi de Paste, soarele sus, John Mayer discret in boxe, eu si… tortul meu.

Anul asta am vrut ciocolata, pufosenie si racoare. Recunosc, n-am fost prea originala, dar tortul a iesit atat de bun incat m-am iertat. Blat de Mississippi Mud Cake, crema de mascarpone, frisca si zmeura, iar deasupra un guguluf imens de bezea elvetiana. Can life get any better than this?

Iubi brings the love

 Am bagat bine la cap sfaturile lui Radu si m-am hotarat sa aduc ceva mai multa prezenta umana in pozele mele statice si plictisitoare. Asa ca… pa-ram! Veti avea ocazia sa-l vedeti pe cel mai mare infractor din casa, dusmanul food-bloggerului, omul cu cele mai lipicioase si bagacioase degete! Ia uitati dovada, ia uitati-l, doamnelor si domnilor!

Acuma ca stiti cu ce ma lupt in fiecare zi, sa trecem la tort, inainte sa fie violat. Aaa.. fingered. Aaaa. Stiti voi :)

Tort Mississipi Mud Cake cu crema de mascarpone, zmeura si bezea elvetiana

Tort Mississipi Mud Cake cu crema de mascarpone, zmeura si bezea elvetiana

Ingrediente

    Pentru blatul Mississipi Mud Cake
  • 250 g unt
  • 150 g ciocolata neagra
  • 200 g zahar
  • 250 g faina
  • 260 ml cafea tare
  • 1 lingura rom
  • 25 g cacao
  • 3 oua batute usor
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema de mascarpone
  • 300 g mascarpone
  • 300 ml smantana lichida pentru frisca
  • 1 cana de zmeura
  • 4-5 linguri de zahar pudra, sau dupa gust
  • Pentru bezeaua elvetiana
  • 5 albusuri de ou la temperatura camerei
  • 2 linguri de apa
  • 3 linguri de zahar

Metoda

  1. Topim ciocolata la bain marie (pe aburi) impreuna cu untul, zaharul si cafeaua. Dam la racit 15 minute.
  2. Cernem faina si cacao si o adaugam in amestecul de mai sus, apoi si ouale batute. Amestecam bine si turnam in tava unsa si tapetata cu hartie de copt.
  3. Dam la copt la gas 3 timp de o ora, o ora si jumatate. Aproximativ la jumatatea timpului de coacere e bine sa acoperim prajitura cu o folie de aluminiu, ca sa nu se arda sus.
  4. Lasati la racit in tava aproximativ 30 minute, apoi scoateti.
  5. Crema
  6. Se mixeaza mascarponele cu zaharul pana se inmoaie. Eu am luat o porcarie de la Esquisa, habar n-am avut ca se pot lua tzepe si cu mascarponele! - plin de cocoloase si gust dubios!
  7. Separat se bate frisca si apoi se adauga amestecului, urmata de zmeura (dezghetata si scursa).
  8. Daca mai cere zahar, mai adaugati.
  9. Bezea elvetiana
  10. Batem albusurile la robot cu un praf de sare, cuz that's what Red does best :P
  11. Intr-o craticioara de sos se amesteca zaharul si apa pe foc moderat, pana se dizolva cristalele de zahar; avem grija sa dam cu lingura sa nu ramana nici pe margine, da?
  12. Cand e gata, cu mixerul mergand, se toarna usor zaharul in bezea si se mixeaza pana obtinem o bezea tare si batoasa si lucioasa.
  13. Cand toate s-au racit, le punem una pest alta, ca in poza, na!
  14. Cand cristalele s-au dizolvat, nu se mai amesteca si se lasa la fiert pana se ingroasa.

Notes

Tava rotunda de 22 cm

https://www.andie.ro/2012/04/16/tort-de-paste/

Acestea fiind zise, echipa redactionala va doreste si voua o lune frumoasa, una senina si plina de candoare si ciocolata buna! Caci la noi este!

Love and Mud Cake!


1 COMMENT

  1. Ba da, ce observatie buna! Cred ca mi-a dat eroare softul :)
    Chiar azi m-am gandit la tine: am facut o paine cu Mr. Red, a iesit senzational de pufoasa, da’ eu tot ma gandeam in capul meu “oare o sa ajung vreodata sa fac paine ca a Codrutei” ? :) Si ma mai gandeam si daca tie ti se pare un sacrilegiu framantatul la KA :)
    Te pup, Paste fericit!

  2. :)) nu mi se pare sacrilegiu :)) Daca vrei, discutam despre framantatul de mana si framantatul cu mixerul, pro si contra, dar nu aici, ca nu vreau sa invadez spatiul tau… si mai ales nu spatiul tortului. Sa-l lasam sa fie vedeta :)

    Mai adaug ca imi place blogul tau, m-am plimbat prin el si o sa ne mai auzim aici, cu siguranta!
    iti doresc o zi minunata!
    Codruta

    • Pai Codruta, sa-mi spui unde discutam, ca eu sunt pregatita sa invadez spatiul ala cu o mie de intrebari! Ai vreun post special pe blog, pe tema asta si nu l-am vazut eu?
      Multumesc de cuvintele frumoase, te pup, sunny day :)

    • Multu Roxi! Delicios si foarte satios. Ne-am dat seama repede ca nu putem manca mai mult de o feliuta subtire :)

  3. Arata intr-un mare fel tortul asta!deja mi-e pofta… :D
    Se pare ca ati avut sarbatori frumoase,,,ma bucur mult!(cu Mr.red nici nu aveau cum sa fie altfel :D)
    Sunt gazda lunii aprilie la Dulce Romanie…te astept daca vrei cu reteta asta la parada :*

    • Da draga mea, am avut sarbatori asa line si placute.. chiar odihnitoare. Iar Mr. Red a fost atractia: ce-s eu incantata, dar mama si Adi m-au pus sa fac tot felul de retete numai ca sa vada ei cum merge si sa guste din preparate :) A fost amuzant :)
      Dulce Romanie? Am mai auzit eu despre asta, dar nu stiu exact ce este! Hai ca intru direct la tine pe blog sa ma informez :) Si sa particip! :*

  4. Cand tot pomeneai de Pufu,eu nu am apucat sa sap prea tare prin blogul tau.Credeam ca Pufu este ”infractorul”mai sus mentionat…insa acum, tot citind ,descopar ca Pufu este iepurasul tau adorat:-))
    Ma simt mai luminata.
    Fain tort… bine arata!
    Salut intreaga echipa redactionala…inclusiv pe Pufu si Mister Red.
    Kiss!

    • Da, da, ai ghicit bine. Echipa redactionala este compusa din: je, Mr. Pufu- iepurasul meu alb si scump si pufos si iubitor si dragalacios de angora, Mr. Red – le Kitchen Aid de care acum sunt COMPLET indragostita si fara de care nu as vrea sa mai prajituresc vreodata, si… ultimul dar nu cel din urma: Le Boo! Sau Bubu sau Bubi, cum mai este el cunoscut in cercurile interlope din casa noastra. Il ai exemplificat in pozele de mai sus, cu degetul in problema :)
      Aceasta echipa redactionala te pupa si te mai asteapta in vizita! Am zis! :)

  5. Stiu ca nu e Pastele, dar mie tare mi s-a pus pata pe tortul asta :D Si vreau sa il fac pentru ziua de nastere a bunicii mele dragi. O intrebare mi-a rasarit: blatul nu are nevoie sa fie insiropat? E good to go like that?

    • Mai draga mea, blatul nu are nevoie de insiropare, insa ai grija sa nu il coci prea mult, asta e toata faza. Eu cand am facut reteta aveam fostul meu cuptor pe gaz, care nu ardea cine stie ce si nici nu imi puteam da seama care era temperatura reala inauntru. De aceea eu zic sa verifici si sa nu il lasi sa devina prea scortos. El se mai si aseaza dupa coacere. Insa daca ti se pare tie ca e prea tare, eu zic ca merge sa-i si tragi un sirop, eventual de caramel! Nu stiu ce am, dar tot numai la caramel ma gandesc lately :)
      Te pup, sa-mi spui cum a fost!

      • O ce bine ca mi-ai si raspuns, multumesc, acuma am toate coordonatele misiunii :D BTW si eu am o fixatie pe caramel zilele astea. De fapt ca si bunica. Draga de ea zice sa ii duc aceleasi caramele ca si data trecuta. Atata ca le-am cumparat de la Viena. But that’s an other story. OK, pe sambata va fi evenimentul, asa ca te rog sa imi tii pumnii :)

  6. I am back again :) Azi fac iar blatul asta bun si ciocolatos, ca ne-a placut taaaaare mult. Dar de data asta blatul va fi baza pentru Alaska Baked Cake. Sa vedem ce va iesi :)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.