Cum sa faci cele mai fragede galusti intr-o supa de rosii: mum wisdom.

12

Io si galustile, baba si mitraliera. Norocul meu maxim este insa ca mama face cele mai fragede galusti din lume – don’t even try to argue, you’re on hostile ground here. Gustoase, pufoase, norisoroase, din cauza lor banala supa cu galusti a fost intotdeauna preferata mea, chiar si atunci cand domnul pui a fost trimis sa-si faca veacul pe campii nu in oala mea. Totul, totul se datoreaza lor.

Supa de rosii cu galusti

Ingrediente

    Pentru supa
  • 1,5 l apa
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina mica telina
  • 200 ml suc de rosii
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2-3 linguri frunze de telina maruntite
  • Pentru galusti
  • 1 ou
  • 70 g gris (2 linguri generoase)
  • 1 lingura ulei
  • 1 praf sare

Metoda

  1. Legumele se maruntesc si se pun la fiert in apa impreuna cu un praf de sare. Cand s-au patruns, se indeparteaza; daca totusi doriti, puteti pastra morcovul.
  2. Se bate foarte bine oul intr-un castronel, apoi se adauga grisul in ploaie, amestecand incontinuu cu furculita. Inglobam si uleiul cu praful de sare pana obtinem o pasta mai groasa.
  3. Pentru formarea galustilor ne ajutam de o lingura mare de metal, pe care o inmoiem in apa in care fierb legumele; repetam aceasta operatiune dupa formarea fiecarei galusti in parte. Avem grija sa dam focul mai mic, pentru ca apa sa nu clocoteasca, intrucat acest lucru ar putea farama galustile. Cu lingura uda si fierbinte luam o bucata din compozitia de gris si o turnam in oala. Daca galusca se faramiteaza, inseamna ca mai are nevoie de 1/2 lingura de gris, pe care il putem adauga in compozitia noastra.
  4. Se fierb doua minute, apoi se adauga 1 ceasca de apa rece peste galusti si se acopera imediat cu capacul. Peste 5 minute se adauga sucul de rosii, se mai da un clocot, se stinge si se adauga uleiul si frunzele de telina. Se acopera din nou cu capacul pana la servire.
https://www.andie.ro/2012/12/12/cum-sa-faci-cele-mai-fragede-galusti-intr-o-supa-de-rosii-mum-wisdom/

Este o supa incredibil de aromata si incalzitoare, pe care da! eu o mananc cu paine. Sa nu aud comentarii :) Sper sa va aduca multa bucurie in iarna asta si sa va incalzeasca cu fierbinteala ei inima si manutele!

Love and dumplings!

12 COMMENTS

  1. Sigur mama ta a invatat reteta de la bunica mea, … care face cele mai bune galusti din lume :) …. si de la care am invatat si eu, la randu-mi, sa fac cele mai bune galusti din lume.
    :) Doar ca eu nu agreez supa de rosii, dar asta e deja alta poveste…

    • Sunt sigura ca mamele astea si bunicile au un club secret in care fac schimb de experienta despre cum sa faca awesome stuff with magic. I swear. :)

  2. Draga Andie, stii ce m-am gandit? Cred ca ar fi maxim sa scrii o carte cu bucatele tale apetisante si originale, cu pozele facte de manutzele tale si sa adaugi si explicatii in stilul tau unic si inimitabil :)) Sincer Andie te apreciez si cred ca esti supertalentata si cred ca ai avea un mare succes :)
    E doar parearea mea, sincera si din inima,
    Cu drag :)

    • Zici tu mai draga mea? M-am gandit si eu, doar ca simt ca mai am un milion de lucruri de invatat inainte sa am pretentia sa scot o carte de bucate, mai ales ca nu sunt cine stie ce mare talent in bucatarie incat sa inovez si sa inventez ca un adevarat chef :) Poze da, chiar mi-ar placea sa fac cat mai multe, insa pentru o carte cred ca trebuie sa mai cresc. Dar stii ce pot sa-ti promit? Ca daca e vreodata sa scot o carte, nu renunt la modul meu de a fi si de a vorbi! Am zis! :)
      Pana atunci, hai neamule la cartea mea online care consta in blogul de fata, acilisea prezent si etern al meu :) Iti multumesc pentru cuvintele frumoase si incurajarile, nici nu stii cat conteaza. De fapt, cred ca astea conteaza al mai mult. Te pup cu mare drag.

  3. Draga Andie :) Eu zic ca ai mult talent si ca nu trebuie sa fii mare chef ca sa oferi lumii ceva inedit, frumos si unic :) Cred ca, de fapt, suntem cu totii intr-o invatare continua…si poate ca nu trebuie sa mai asteptam un moment sau altul ca sa facem ceea ce ne reprezinta si ceea ce ne dorim din suflet :) Dar Andie draga, u know: it’s always up to you :) Tu stii cel mai bine ce-ti doreste inimioara si ce te implineste cu adevarat :)
    Andie, pur si simplu asa mi-a venit sa-ti spun :) am un inger aici pe umar, care de fapt mi-a soptit totul ;)
    Te imbratisez cu drag, sa ai zile frumoase si pline de inspiratie!
    P.S. Promisiunea ta, vizavi de modul de a fi si a vorbi e maxima! Multumesc Andie, just keep it that way :)

    • You know what? You’re right. O sa te surprind in curand, si asta pentru ca si eu cred in ingerasii de pe umar. Te imbratisez cu drag!

  4. pe langa topic: una din cele mai vechi amintiri este cum ma plangeam eu mamei ca de ce imi mai da paine daca am mamaliga in farfurie :p
    Galustile astea sunt bune si in supa crema cu rosii. Am zis

    • Maria, unii oameni mananca paine cu orice, don’t blame them too much. Sa vezi cum mananca italienii paine cu paste. Nu toti, da’ stiu io cativa :)
      Mi-ai dat o idee me-se-ri-a-sa cu galustile in supele crema. Sa te astepti la surprize pe blog. Am zis si io :)

  5. Eu de exemplu , când nu știu să fac o mâncare sau o prăjitură , intru pe net să-mi iau rețeta care mă interesează și -i mulțumesc acelui om care m-a învățat să fac așa ceva , fiindcă știu ce greu e să fii bucătar și să le cunoști pe toate .
    Ca atare , pe mine nu mă interesează care e mai bun decât celălalt ( pentru mine toți sunt CHEFI cu trei stele Michelin ) și le mulțumesc tuturor pentru efortul pe care-l fac zi de zi și că din experiența lor ne împărtășesc și nouă ca să mai învățăm câte ceva .
    Tuturor bucătarilor , vă doresc viață lungă și bucurii !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.