Betisoare crocante de zucchini cu sos din pasta de susan

15

Imi plac la nebunie chestiile facute pane: cascavalul pane, vinetele pane, pana si conopida pane! Adica, naspa, ca-s toate prajite in baie de ulei si daca gusti numa’ si te-ai linistit. Insa n-as fi eu daca n-as fi gasit o solutie in jurul trebii asteia, una atat de gustoasa si usor de facut incat va promit ca nu va intoarceti la pane-ul clasic. Sunteti gata?

…. Betisoare de dovlecei pane coapte in cuptor!! Pa-ra-ram!

DSC_0123-copyzucchini-fingersSi acuma cand va povestesc simt cum imi ploua in gura. Maxim. Sunt atat de crocante si bunute, si servite cu sosul de pasta de susan si usturoi sunt pur si simplu dementiale. Nu va mai tin, trec direct la subiect.

Betisoare crocante de zucchini cu sos din pasta de susan

Rating: 51

Prep Time: 15 minutes

Cook Time: 20 minutes

Betisoare crocante de zucchini cu sos din pasta de susan

Ingrediente

    Pentru betisoarele de zucchini
  • 2 zucchini mari (aprox. 1 kg)
  • 1 cana faina integrala
  • 1 1/2 cana pesmet
  • 4 oua
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 1/2 lingura coriandru macinat
  • 1 1/2 linguri usturoi macinat
  • 1 1/2 linguri curry
  • sare dupa gust
  • Pentru sosul de tahini
  • 6 linguri pasta de susan (tahini)
  • zeama unei lamai
  • 3 catei de usturoi
  • cateva linguri de lapte (sau apa sau smantana)
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 lingurita menta uscata

Metoda

  1. Taiem zucchini in betisoare lungi, incercand sa pastram aceeasi dimensiune la toate.
  2. Intr-o farfurie amestecam faina integrala cu un praf de sare, coriandrul si boia de ardei dulce, in alta farfurie batem ouale, in alta farfurie amestecam pesmetul cu usturoiul macinat, curry-ul si un praf de sare.
  3. Tapetam doua tavi mari intinse cu hartie de copt si preincalzim cuptorul la 200C, functia cu grill si ventilatie.
  4. Luam, unul cate unul, betisoarele si le trecem intai prin farfuria cu faina integrala, apoi prin ou, apoi prin farfuria cu pesmet si asezam in tava.
  5. Dam la cuptor, fix sub grill, timp de 10 minute, apoi scoatem tava, intoarcem betele de zucchini pe cealalta parte si mai lasam 10 minute. Procedam la fel cu a doua tava.
  6. Intre timp, pregatim sosul: amestecam pasta de susan cu zeama de lamaie si usturoiul, frecand cu o lingura intr-un singur sens. Nu va speriati daca vi se pare ca se taie - adaugati laptele si continuati sa amestecati in acelasi sens pana obtineti un sos cremos.
  7. Laptele se va adauga lingura cu lingura, nu tot deodata, pana obtineti consistenta dorita pentru sos. Asezonati cu sare si piper si presarati cu menta.

Notes

Atat amestecul de faina cat si cel de pesmet pot fi adaptate gustului vostru: puteti pune alte/mai multe condimente, iar daca cumva ramaneti fara amestec si mai aveti dovlecei, puteti sa mai adaugati cateva linguri de faina/pesmet, in functie de cat aveti nevoie.

https://www.andie.ro/2013/08/09/betisoare-crocante-de-zucchini-cu-sos-din-pasta-de-susan/

zucchini-fingers2 DSC_0137-copy

Doamne. Doamne. Doamne-ajuta. Merg senzational alaturi de o salata verde sau servite cu betisoare crocante de ardei gras. Si, tinand cont ca se fac in 30 minute, as putea sa-i fac concurenta lui Jamie, propunandu-va astfel o cina super-fantastica facuta repede si care sa va impresioneze musafirii la maxim.

Love and zucchini fingers!

15 COMMENTS

  1. Te-am descoperit de curand, dar cu mana pe inima iti zic ca m-am indragostit de retete tale! Cat despre “zucchini fingers” arata demential! Iti multumesc ca ai aparut in viata mea!

    • Ada, din cand in cand vine pe blog un comentariu ca al tau, and then it all makes sense. Iti multumesc din suflet ca, intr-o zi de mare oboseala, cuvintele tale mi-au dat puterea sa continui. Te imbratisez cu mare, mare drag si te mai astept pe la mine!

  2. Delicioase! Mancam ceva asemanator cu mujdei de usturoi in copilarie –
    dar evident mult mai pline de ulei… Incerc sigur! Multam!

    • Andreea – cu siguranta! Diferenta e ca zucchini are o coaja putin mai groasa, dar asta nu are vreun impact in cazul de fata. Sa-mi spui cum ti-au iesit!

  3. tocmai am terminat de mancat aceste delicioase bete si sunt super! felicitari ptr reteta! e intradevar o varianta de pane excelenta!! astept cu nerabdare si alte retete :)

    • Draga mea, ma bucur ca ti-au placut :) Pana la noi retete, eu te invit sa vizitezi si pagina de INDEX, mai am si pe acolo cateva sugestii :) Hugs!

  4. Andie, eu am adaptat reteta la vinete pane..numai ca e pending cu mancatul pana maine cand voi face si pasta de susan. Un inlocuitor bun pentru lamaie? (de-aia e si pending, maine ma duc sa cumpar :) ).
    In rest, a iesit minunaaaat!

    • Scumpa mea, in tahini cu toata sinceritatea iti spun ca e aproape imposibil sa gasesti un inlocuitor la fel de bun ca lamaia. Poti incerca cu lime sau, intr-un caz absolut disperat, putin otet balsamic, adaugat lingurita cu lingurita ca sa nu strici gustul. Dar cel mai bine e sa gasesti lamaie, asta e :)

  5. Le-am facut si eu :D au iesit bune bune, sincer mi s-au parut ciudatele inceput; am avut mici probleme cu crusta in sensul ca se desprindea oarecum de dovlecel, dar pentru prima oara pot spune ca a fost un succes :D

    • Asa e, pentru prima oara chiar ca succes. La mine nu s-a desprins crusta – poate a fost prea groasa, sau, cine stie..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.