Porumb copt picant in stil mexican

11

Una din amintirile mele cele mai dragi e strans legata de porumb. Imi aduc aminte si acum de prima oara cand, copil fiind, m-am dus la tara si m-au trimis ai mei la cules de coceni. Mi-au zis sa ma imbrac bine, sa imi iau pantaloni si camasa cu maneca lunga, dar mie imi era cald si era vara tarzie si n-aveam de gand sa ma infofolesc atata – pentru ce? 10 minute mai tarziu raspunsul era evident: pentru ca frunzele de porumb taie al naibii de rau. M-am intors zgariata ca o zebra si m-am invatat minte pentru a doua zi! Imi aduc aminte ce frumoase erau serile, la apus, dupa cules, cand ne strangeam toti verisorii, incingeam un foc mare si ne apucam sa coacem porumbii in taciunii incinsi. Mirosul ala ademenitor, flacarile care ne luminau fetele imbujorate si fericite, oboseala din spinarile noastre, glumele si veselia, lipsa grijilor – cat imi lipsesc acum toate astea… Mancam porumb copt pe nemestecate, cu tot cu carbune – de atunci am invatat nu numai ca acesta din urma e foarte bun pentru stomac, dar fac acelasi lucru si cu cartofii cand merg la gratar: ii mananc cu tot cu carbunele lipit de coaja si complet lipsita de regrete.

Capture0011

La oras treaba nu mai e la fel de pitoreasca. In balciul numit fostul parc IOR din Titan (Bucuresti) se vand, pe langa mici si ceafa de porc, si porumbi copti, dar nu-mi vine niciodata sa cumpar. Rare sunt ocaziile cand se intampla sa ies in natura si sa-mi fac singura, asa ca m-am hotarat sa rezolv problema asta, like, yesterday. Porumb copt la bloc, biatches!

Capture0012

Si nu orice fel de porumb. Nu ca cel din amintirile mele, un porumb asa, mai international, mai foodie, mai… mexican. Nu de alta, dar luna asta Laura Laurentiu a gazduit pe blogul ei Retetele mexicane din cadrul proiectului The Food Connection initiat de fetele de la Savori Urbane, iar eu n-am nici cea mai mica intentie sa lipsesc! Porumbul meu de azi e super-smecher: e masat bine cu unt, presarat cu un pic de chilli picant si boia dulce si stropit generos cu zeama de lime. Te duce imediat cu gandul la Mexic, la vacanta, mare si soare, promit :)

Capture0014 corn-on-cob-2

Tot miezu’ e in zeama aia de lime si in chilli. Daca le iei pe astea doua, nici nu mai are sens sa te apuci, asa ca nu sfatuiesc pe nimeni sa le inlocuiasca cu altceva. Porumbii sunt atat de discret parfumati si totusi au un gust atat de bogat datorita untului, si fix piscatura de iuteala care trebuie de la chilli. Love-love-love!

corn-on-cob1

A meritat sa umblu putin la aragaz, nu regret!

Love and corn!

Aboneaza-te si primesti
un eBook Gratuit!

ebook_Page_01_mic

SHARE

11 COMMENTS

  1. Reteta e mexicana si te felicit caci in general nu prea am vazut multe retete originale mexicane As vrea doar sa adaug ceva informatii pentru cei care vor sa cunoasca detalii. Aici se prefera porumbul fiert -e un alt soi de porumb, un porumb alb si moale, noi nu folosim acest porumb galben- si cand e fierbinte se trece prin maioneza putin mai acida, apoi se tavaleste prin branza rasa (ca telemeaua) si apoi dupa dorinta se pun fulgi de ardei. Se vand in toate pietele si targurile. E un deliciu.

    • Elena, multumesc de idee! Suna foarte tentant si gustos! Din pacate noi aici alt porumb nu avem, asa ca lucram cu materialul clientului :))

LEAVE A REPLY