S-a lansat Vagonul cu Sucuri! (si o parere scurta despre detox)

5

Scriu la articolul asta de cateva saptamani si tot nu reusesc sa il termin. Sfarsitul lui 2015 si inceputul lui 2016 m-au trecut prin cele mai frumoase si cele mai cumplite experiente din viata mea de pana acum, aproape concomitent, iar adevarul e ca abia acum incerc sa ma adun si sa pun lucrurile cap la cap, abia acum simt ca incep sa ma pot gandi cu forta creatoare la viitor. Mi-e dor de aparatul meu foto pe care nu l-am mai atins de vreo trei luni, mi-e dor de culorile de acuarela, pensula, cerneala, mi-e dor de Photoshop si Indesign, mi-e dor de VEG si de retete video, imi  e cumplit de dor de bucataria mea, de un mers la piata, mi-e dor de Andie Shop si mi-e tare, tare dor de voi.

Sparg iata azi tacerea cu o stire care imi aduce multa bucurie: Ruxandra de la Gourmandelle a lansat Vagonul cu Sucuri, un proiect inimos care urmareste sa ajute oamenii sa scoata din alimentatie sucurile nocive din comert (how I hate them!) si sa le inlocuiasca cu variante 100% naturale, provenite din fructe si legume presate la rece. You go girl! Ruxi si partenerul ei, Costin, sunt arhitecti si si-au proiectat si construit singuri “vagonul cu sucuri”, ceea ce mi se pare absolut fabulos si admirabil. Vagonul poate fi gasit in Auchan Drumul Taberei, insa daca nu aveti drum pana acolo e bine sa stiti ca puteti comanda toate sucurile din magazinul online, fie individual fie sub forma de pachete si abonamente.

racoritoru

Ce-mi place insa foarte-foarte-foarte mult la abordarea lor este ca nu se folosesc de mult-prea-solicitatul termen “detox”, pe care aproape ca am ajuns sa il urasc din toti rarunchii. A fost o perioada cand credeam tot ce scria pe net, deci credeam si in detox, dar apoi am pus mana pe carte si pe stiinta si am descoperit un adevar foarte deranjant pentru industria “traitului sanatos”: detoxul in sensul marketat pe toate gardurile nu exista. Sucurile, super-alimentele si alte bazaconii nu ne “detoxifica” ci, in cel mai bun caz, contribuie cu nurienti importanti la buna functionare a corpului. Un corp sanatos are rinichi, ficat, piele si plamani prin care sa elimine reziduuri si asta e tot ce am de spus pe acest subiect. Bineinteles ca e important ce bagam in corpul nostru, e importanta calitatea mancarii dar si CANTITATEA ei, unul din motivele pentru care ne simtim bine dupa o zi sau o saptamana de sucuri (in care chiar si slabim) fiind tocmai faptul ca diminuam cantitatea de mancare si aportul nutritional, nu pentru ca iarba de pene de urangutan are efecte miraculoase. 

Nu vreau sa ma intelegeti gresit: nu militez impotriva sucurilor naturale sau a perioadelor de repaos digestiv, din contra. Vreau doar sa va zic ca nu trebuie sa va simtiti vinovati daca nu tineti cure lungi cu alimente “cu origini sanatoase” (eventual ultra scumpe) si ca un stil de viata echilibrat insotit de o cantitate decenta de miscare e tot ce aveti nevoie in viata. Apa, un suc de mere simplu sau chiar o zi de post sunt la fel de eficiente ca orice alt “program” minune.

Asa ca da, inlocuiti cola cu sucuri presate la rece, cu apa in care puneti ierburi si fructe, inlocuiti iaurtul cu fructe cu iaurt simplu fara zahar in care puneti voi fructele voastre proaspete sau uscate, inlocuiti burgerul cu cartofi prajiti de la mac cu o salata bogata sau doua-trei sucuri naturale, o sa va prinda nemaipomenit! Nu aveti nevoie de alimente minune, gurusi ai detoxifierii sau diete nemaivazute, nu aveti nevoie de absolut nimeni care sa va spuna sau sa va invete cum sa va traiti viata, stiti deja sa o faceti: cu simplitate, echilibru si bun simt.

aleg-sanatatea-vagonul-cu-sucuri-2

Cu un gand asemanator, Ruxi a pornit campania #AlegSanatatea, in care mai multi bloggeri talentati va pun la dispozitie o gramada de retete si idei de sucuri pe care le puteti incerca si voi acasa sau, daca nu aveti chef sau timp, le puteti lua de la Vagonul cu Sucuri. Daca votati una din retetele bloggerilor participanti sau daca participati la un concurs organizat de acestia, atunci puteti chiar sa castgati si voi un set de sucuri numa’ bune, numa’ proaspete de la Vagonul cu sucuri, ceea ce va doresc din suflet, mai ales ca sunt facute la un storcator pe care eu il iubesc si pe care l-am testat cu bucurie, cel de la Balance Life.

Pana data viitoare cand voi reusi sa-mi adun gandurile, va doresc din tot sufletul meu multa sanatate, ca-i mai buna decat toate! (incep sa devin foarte sensibila la intelepciunea milenara a poporului roman, exprimata in zicale)

Nu vreau sa termin, draga Ruxi, fara a te felicita pentru efortul enorm de a pune pe picioare acest proiect si fara a-ti dori sa poti sa iti indeplinesti visul si sa umpli orasul de vagoane care sa umple oamenii de sucuri bune pentru sanatate si care sa le schimbe obiceiurile alimentare!.

Love and fresh juices!

5 COMMENTS

  1. Multumesc ca ai povestit de Vagon. Stau la 5 minute de Auchan Dr. Taberei dar cumva nu l-am observat, probabil intru si ies in graba si nu ma uit imprejur.
    Voi investiga saptamana asta!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.