Chec aperitiv cu orez si naut (sau ce faci cu resturile din frigider)

9

Checul asta e inventia maica-mii: da, are mama cateodata momente de geniu de nu pot sa va povestesc. Aveam in frigider niste orez fiert, in dulap o conserva de naut (ce ne-am face fara SunFood!) si in stomac o foame de proportii. Eu inclinam spre varianta mega lenesa in care aruncam niste sos de soia peste orez si eventual o mazare fiarta, dar mama nu accepta porcarii din astea. Mama stie ca mesele-s sfinte si nu ne batem joc de ele, asa ca s-a uitat la mine chioras si m-a pus urgent la treaba: facem chec aperitiv cu orez si naut! Daca va spun ca e si fara gluten, oare o sa ma iubiti mai mult?

chec aperitiv cu orez si naut-1

Am preincalzit cuptorul la 180 C (foc mediu), am desfacut o conserva de naut, am scurs apa si apoi am aruncat nautul fiert intr-un mic chopper (robot cu lama S) impreuna cu un catel de usturoi: vrum-vrum pana s-a macinat cat de cat, nici prea-prea, nici foarte-foarte. Intr-un bol mare am pus:

  • o cana cu varf din orezul fiert,
  • nautul maruntit,
  • 1/2 legatura marar proaspat,
  • doua oua (fara coaja, evident),
  • 4 linguri parmezan ras si 2 cascaval ras,
  • 2 linguri iaurt sau smantana
  • 1 lingura ulei de masline,
  • 3 cepe verzi tocate marunt,
  • 2 linguri faina de naut/pesmet,
  • sare si
  • 1 lingurita cu piper negru macinat.

chec aperitiv cu orez si naut-3

Mi-am suflecat manecile si le-am amestecat bine cu mana, pana s-a format o pasta omogena. Am uns o tava de chec cu ulei si am tapetat cu faina, am turnat compozitia in tava, am nivelat, am dat la cuptor aproximativ 30-35 minute.

chec aperitiv cu orez si naut-4

Ca orice mancare maro care se respecta, arata oribil. INSA GUSTUL E DEMENTIAL. Pentru ceva atat de simplu si de ieftin e foarte-foarte bun, mai ca nu-ti vine sa crezi ca a iesit ceva atat de prezentabil din niste ingrediente atat de umile. Evident, tine si de foame cu atata naut si orez inauntru si merge nemaipomenit de bine servit cu o salata verde ca sa il faca mai usurel de alunecat pe gat. Vine la fix pentru vacanta de Rusalii si picnicurile aferente!

chec aperitiv cu orez si naut-2

Desi pare o mancare a saracului, nu m-as da inapoi de la a-l servi taiat feliute la o petrecere unde oamenii vor finger food. As mai adauga ceva? Poate mai multe ierburi, poate ceva branza puturoasa, poate ceva seminte/nuci. Acum ca mi-am gasit baza, experimentele sunt viata mea.

Nu va dati in loc, faceti checul asta si o sa-mi multumiti.

Love and savory cakes!

9 COMMENTS

  1. Daca ar mai fi primavara, eu as adauga o legatura buna de leurda…. mmmmm :)

    …. si chiar nu arata oribil, adica poate ca arata asa in realitate, dar in fotografiile tale…. nu stiu ce le faci, femeie, pozelor tale, dar arata de revista!
    :)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.