Fursecuri cu unt de arahide (reteta video)

4

De vreo doua saptamani am luat pauza de la blog. Am avut enorm de mult de munca, insa adevarul e ca nu asta a fost motivul principal. Vreau sa va marturisesc cu mana pe inima ca m-a daramat contextul tensionat in care s-a gasit si se gaseste societatea noastra de la adoptarea OUG 13: nu am simtit ca pot spune ceva pozitiv pe blog, nu am simtit ca in aceste momente hotaratoare pentru generatiile viitoare e loc de mine si trei prajiturici. Nu am putut sa fiu nici vesela, nici optimista, nu am putut sa gatesc sau sa ma gandesc la mancare. Lucrurile nu arata mai bine nici acum, dar cumva am reusit sa ma adun de pe jos si revin, mai ales ca am atatea lucruri frumoase sa va impartasesc. Am lucrat la multe retete video, la revista Mega Image (ati citit-o? cea cu cheesecake-ul pe coperta? e plina cu poze facute de mine la studio!), asa ca avem de recuperat. M-am gandit sa va indulcesc saptamana cu o reteta absolut surprinzatoare de fursecuri cu unt de arahide, pe care am pregatit-o anul trecut pentru BeOrganic.

E mare lucru sa spun eu despre o reteta de fursecuri ca e surprinzatoare, pentru ca… I’m not a cookie person. Chiar nu sunt, aproape deloc. Ei bine, astea au fost asa gustoase ca mi-a fost foarte greu sa ma abtin. Cu siguranta ca untul de arahide facut in casa a avut ceva de spus pe tema…


Fursecuri cu unt de arahide

Ingrediente
220 g faina
1 lingurita bicarbonat
1 praf sare
2 oua
1 lingurita extract de vanilie
130 g unt de arahide
70 g zahar alb
110 g zahar brun
100 g unt
zahar pentru presarat
arahide in ciocolata pentru decor

Metoda:

1. Preincalzim cuptorul la 180 C.
2. In vasul blenderului Vitamix punem ouale, vanilia, untul de arahide, zaharul alb si brun, untul si mixăm timp de 40 secunde la viteza 4 (sau pana obtinem o pasta fina), ajutandu-ne de instrumentul de impins pentru a impinge ingredientele in lame.
3. Separat, intr-un bol mare, amestecam faina, bicarbonatul si sarea.
4. Turnam continutul vasului blenderului in bolul cu faina si amestecam cu o spatula pana obtinem o compozitie omogena.
5. Cu ajutorul unei cupe pentru inghetata punem cate o cupa de compozitie in tava tapetata cu hartie de copt, avand grija sa lasam un spatiu suficient intre fursecuri (ele se vor intinde la copt). Presaram putin zahar deasupra. Coacem timp de 10-12 minute sau pana devin usor aramii.
6. Scoatem din cuptor si, de indata, cat inca sunt calde, punem cate o arahida invelita în ciocolata in mijlocul fiecarui fursec.


Untul de arahide se face super simplu daca ai un robot de mare putere, precum Vitamixul. Pur si simplu pui arahidele in el si mixezi pana devine tartinabil si cremos. Noi avem mai tot timpul in casa pentru ca tine foarte bine de foame si iubi prefera sa manance dimineata pentru ca ii da foarte multa energie.

Voi la ce mai folositi untul de arahide?

4 COMMENTS

    • Bogdan: eu as incerca! Stii de ce? Pentru ca ar fragezi si pentru ca si untul de arahide e foarte gras. Merita sa vezi. Daca iese te rog sa imi spui si mie, ok? Multumesc!

  1. Am facut ieri si au fost extraordinar de bune, mi-a spus fiica mea si prietena ei. Cum sa zic, asta e ceva neobisnuit, De cativa ani, toate deserturile mele au fost fara zahar, si in afara de inghetata (doar banane si unt de arahide), nu prea am avut succes cu bombonelele mele raw cu faina de cocos si cu painea mea de banane – si unt de arahide :) (da, mancam o groaza de unt de arahide, si pe paine si in toate felurile, e usor de facut, dar se termina cam repede) Dar cu cat trece timpul, imi dau seama ca trebuie sa ma relaxez. Bine, nu o sa gatesc niciodata carne, dar cred ca e ok un pic de zahar, altfel o sa imi surprind fiica de 10 ani cumparandu-si cola de la chioscul din colt. Am incercat anul trecut si turta dulce, si de atunci am facut-o des.
    Mersi mult pentru reteta. Sa stii ca ma inspir tot timpul de la tine. Pasta aceea de sfecla coapta cu alune de padure e super buna.

    • Adriana, sa stii ca e mai intelept asa. Ai reusit sa o pazesti mare parte din viata ei de zahar, mai incolo oricum nu vei putea controla ce va face. Din experienta mea de viata cand ceva e interzis pentru un copil sau adolescent devine mult mai atragator, asa ca e bine sa ii dai libertatea de a alege, sfatuind-o corect: s-ar putea sa ramai surprinsa de rezultat si sa aleaga intelept. Din pacate zaharul e zahar, faina faina, ouale oua (asta e ca aia cu iarna nu-i ca vara) :))) si adevarul e ca gustul lor e greu de egalat in mancare.
      Ma bucur mult ca v-au placut, sa stii ca si pentru mine reteta a fost surprinzatoare in mod placut, cu siguranta o voi mai face, mai ales ca nu se face greu. Te pup si ma bucur mult ca iti plac retetele, asta e si scopul blogului :)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.