Acum exista pe blog o rubrica speciala de RESURSE PENTRU VEGETARIENI care cu siguranta te-ar interesa. Daca nu, ti-as spune sa nu inlocuiesti carnea cu lactate/branza/paine. Incearca un meniu in care sa predomine fructele si legumele cat mai variate si de sezon (alea pe care le gasesti in piata, nu la supermarket), cerealele – de preferat integrale (da, asta include painea, pastele si tot ce-i cu gluten) si apa multa. Tine proteina animala (oua, lactate) la un 20-30% din totalul meselor, fa si putina miscare zilnica si asta-i tot. E simplu, trebuie doar sa nu complici tu lucrurile :)

Daca ai devenit vegetarian, inseamna ca te preocupa mancarea sanatoasa. Fa-ti un pustiu de bine si:

– nu mai cali ceapa in ulei pentru ciorbe si tocanite, ci innabus-o in apa, if you must;

– nu mai praji cartofi, coace-i;

– nu mai fierbe ciorba trei ore, legumele sunt nemaipomenit de bune si dupa 20 minute;

– stiu ca e buna omleta, dar la fel de bun e un ou fiert sau posat;

– inlocuieste maioneza cu un sos de iaurt usurel cu usturoi si marar. You can thank me later.;

– fa-ti painea in casa, it’s not that hard, really;

– sita pentru aburi de la Ikea sa fie cel mai bun prieten al tau – iti garantez ca broccoli e de 10 ori mai misto asa;

– inlocuieste uleiul de floarea soarelui cu ulei de masline (NU de “sansa” – ala e un ulei de samburi despre care se zice ca e cancerigen);

– goleste dulapurile de prostii: cafea, alcool, tutun, sucuri din comert, dulciuri din comert, semipreparate, etc.

– ceaiul e mai bun neindulcit. Pe cuvantul meu de soim al patriei.

Nu. Insa pentru imunitate iau propolis, polen sau laptisor de matca o luna pe an, de obicei in septembrie.

Pentru ca pot. Si pentru ca e posibil sa fiu bipolara.

Folosesc un Nikon D7100 cu un obiectiv Nikkor 60mm f 2.8 ED Macro N si un Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art.

(1) E posibil sa fi intrat in spam, caz in care te rog sa folosesti cu incredere formularul de contact si sa ma anunti ca sa il caut; sau
(2) Ai incercat sa faci publicitate mascata inserand link-uri sau numere de telefon ale unor societati/persoane prestatoare de servicii, fara ca acestea sa fie solicitate de mine sau de unul dintre comentatorii anteriori. Politica de tolerare a acestor actiuni miselesti pe site este ZERO.

Majoritatea nu, dar au un personal touch. Ma inspir de pe net, de pe alte bloguri, din carti de bucate, de la mama, vecina si bunica, mai adaug si eu cate o nota personala, insa in niciun caz nu inventez retete. Chiar daca vreodata as avea ideea ca am inventat o reteta, cu siguranta cineva in China, Paraguay sau SUA mi-a luat-o inainte. Cu alte cuvinte, originalitatea in bucatarie in ziua de astazi e un lucru supra-estimat iar termenul mi se pare folosit cu prea mare usurinta.

Awww. (ok, asta nu e o intrebare reala, am inventat-o eu. Daca ati apucat sa cititi pana aici inseamna ca va distrati).