Quiche cu broccoli, ceapa verde si trei feluri de branza

0

Din ciclul Sarbatori pascale vol. 2, iata si felul principal pregatit si servit de mine pentru singurul vegetarian prezent la masa de Paste de anul asta: eu. Nu felul, vegetarianul. Vestea buna e ca a doua zi s-a intarit garda si am impartit acest minunat quiche (si nu numai!) cu doi prieteni pe cat de vechi, pe atat de minunati.

Ingrediente

Pentru aluat: 200 g faina, 100 g unt, 1 praf sare, 60 ml apa sau lapte, verdeturi de Provence, 2 linguri pesmet.

Pentru umplutura: 1/2 broccoli, separat in bucatele; 2 legaturi ceapa verde; 1 legatura marar; 100 g cascaval, 70 g telemea; 30 g parmezan; 3 oua; 4-5 linguri smantana; sare si piper dupa gust.

1. Separam broccoli-ul in bucatele mici pe care le oparim 5 minute in apa clocotita. Important e sa nu-si piarda culoarea verde frumoasa. Dam la scurs.

2. Intr-un bol amestecam faina, sarea, ierburile de Provence si untul cu mana, pana obtinem un aluat sfaramicios. Adaugam si apa sau laptele si framantam bine, pana obtinem o coca elastica. Invelim in folie de plastic si dam la frigider 30 minute.

3. Intre timp tocam legumele, dam branzeturile pe razatoare si in alt bol amestecam bine toate ingredientele pentru umplutura, mai putin broccoli-ul.

4. Scoatem aluatul fraged din frigider si il intindem bine, in forma rotunda. Captusim o tava de tarta cu acest aluat si dam la cuptor 10-13 minute pana devine putin auriu. Ca sa nu se umfle, e indicat sa punem peste el cateva boabe de fasole… daca este :)

5. Scoatem aluatul din cuptor, aruncam boabele de fasole, presaram pesmetul pentru a absorbi excesul de lichid, asezam buchetelele de broccoli pe toata suprafata, apoi turnam umplutura peste si coacem la foc mediu pana se incheaga. C’est tout!

Quiche-ul asta e taare bun cu muraturi…

Va imbratisez cu drag,

Andie

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.