Super pate de ciuperci – o nebunie!Mushroom pate: the unforgettable kind.

4

*SCROLL DOWN FOR ENGLISH VERSION*

Nu puteam sa plec in week end fara sa va las cu o ultima reteta, cu o gustarica usoara de sfarsit de saptamana, nu? Si pentru ca mai aveam cateva ciuperci care zaceau parasite pe un raft al frigiderului de vreo cateva zile, m-am gandit sa le transfpor intr-un delicios pate de ciuperci. Si cand spun delicios, e un understatement.

Ingrediente:
o caserola ciuperci champignon (varianta mica, nu cea king size)
1 lingura smantana
1 nunca unt
2 linguri maioneza (sau o lingurita de mustar)
1 lingura parmezan ras
5 catei usturoi, trecuti prin presa
sare si piper

Am spalat bine ciupercile, le-am decojit si apoi le-am fiert aproximativ 10 minute la abur. Asta pentru ca sa nu prinda apa si sa nu devina zemoase, dar si pentru ca la abur se pastreaza mai bine gustul si proprietatile nutritive. Le-am scurs putin si le-am pus in robot impreuna cu restul ingredientelor. Am mixat pana s-au transformat intr-o pasta fina.

Rezultatul? Nu vi-l pot descrie, pur si simplu genial. Cu putina paine proaspata, o rosie si o cana de apa rece, e tot ce trebuie. Cine mai are nevoie de pateu de carne, incarcat cu nebunii? Not me!

Nu uitati. E bine sa fiti generosi cu piperul si sa presati usturoiul inainte! Suntem gata de week-end!

Love and garlic,

Andie

This pate has made me go crazy: to say it’s delicios, it would be an understatement.

Ingredients 
250-300 g mushrooms
1 tbs sour cream
1 tbs butter
2 tbs mayo or 1 tsp mustard
1 tbs grated parmigiano
5 garlic cloves, crushed
salt’n’peppa

1. Wash and peel the mushrooms, then cook them in a steamer for about 10 minutes.
2. Take them out, mix them with the rest of the ingredients until they become a fine pate.

Make sure you’re generous with the pepper, it’s really important. The taste of this pate will make you give up the bad habit of killing geese for their liver. :)

Love and garlic,

Andie

4 COMMENTS

  1. Foarte gustos, astazi mi am facut timp si am gatit cateva retete din lista interminabila: pateul de ciuperci, borsul de sfecla, baba ganoush si inca cateva “de uns pe paine”. Multam si o duminica frumoasa!

    • Mama mia, si nu te-ai incurcat in ele? Eu de obicei nu incerc mai mult de o reteta noua pe zi, ca imi pierd concentrarea si gresesc sigur ceva la restul! :) Te pup Roxi-super-star!

  2. Nuuuu, am dedicat o zi acestor retete, eram prea curioasa si stiam ca vor fi bine primite. Le-am facut cate una, pe rand, a fost epuizant dar finalul a meritat intregul “efort”.Si eu te pup!

Leave a Reply to andie Cancel reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.