Din ciclul – they don’t look the part, but they taste the part, va prezint astazi o reteta de biscuiti cu chimen, care initial erau cu lavanda, dar in lipsa de… Dupa cum spuneam si mai devreme, biscuitii astia nu arata cine stie ce, dar se fac relativ repede si sunt foooarte gustosi!
Ingrediente
300 g faina
150 g unt rece, taiat cubulete
un praf sare
150 g zahar
2 linguri chimen
1 ou
2 linguri apa rece
Mod de preparare
Intr-un bol amestecam faina, sarea si untul cu mana, pana obtinem o coca sfaramicioasa cu aspect nisipos. Adaugam zaharul si chimenul, amestecam inca o data, apoi adaugam oul si apa, insa avem grija sa nu mestecam foarte mult, altfel nu vor iesi asa fragezi.
Se infasoara totul in folie alimentara si se da la frigider 30 min. Coca racita se intinde NUMAI intre doua fasii de folie alimentara sau hartie de copt (altfel se va lipi ca naiba) si apoi se taie in forme care se aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit pana devin aurii.
De fapt, orice am face coca va lipi ca naiba. Ar fi bine sa avem ceva faina la indemana, sa mai dezlipim ce e de dezlipit. Trebuie neaparat sa se lucreze repede, cu coca rece, ca asa nu se va lipi.
In rest, iata pozili: