Pelteaua asta e un desert traditional englezesc pe care eu l-am banuit de mare savoare, astfel incat m-am aruncat cu ochii inchisi sa-mi fac propriul stoc, chiar daca el se gaseste si de cumparat in unele magazine de specialitate. Lemon curd-ul poate fi pus in prajituri, tarte si cheesecake-uri sau poate fi mancat asa, pur si simplu pe paine. Evident, aveam si un evil plan de a presta neshte brioase cu ‘mnealui in compozitie. Desi tin cura de zahar, am bagat accidental in gura degetul uns cu peltea…. Dupa explozia citrica de satisfactie, m-am pocait.

Ingrediente

Zeama si coaja de la 4 lamai

200 g zahar

100 g unt

3 oua si un galbenus

Zeama si coaja de lamaie, zaharul si untul se pun pe foc la bain-marie. Cand untul s-a topit, adaugam ouale batute bine si amestecam ocazional 10-13 minute pana cand amestecul capata o consistenta groasa. Pelteaua se va intari putin si dupa racire. Turnam in borcane cu capac, sigilam si pastram in frigider pana la 2 saptamani.

Aboneaza-te la newsletter si primesti:
  • un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase
  • un meal planner imprimabil
  • continut exclusiv pentru abonati

2 COMMENTS

  1. […] si prima masa copioasa, si primul desert cu zahar. Anul asta am optat pentru un cheesecake cu peltea de lamaie: un desert acrisor si numai bun de taiat greata dupa ce ne-am umflat cu bunatati care mai de care […]

Leave a Reply to Cheesecake cu lemon curd Cancel reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.