Placinta americana. Nu filmul, desertul.

8

When life gives you apples, make apple pie. Asa mi-am zis si eu in fata mormanului de mere din fructiera si a proaspat-cumparatului curatator de cotoare de mere care abia astepta sa fie folosit pentru prima data – btw, awesome invention: fast, smooth, economical, practical (love, love, love it!). Cum nu aveam chef sa trebaluiesc prea mult prin bucatarie, m-am gandit sa prestez o placinta americana, ca tot nu trebuie sa rad si sa scurg merele sau sa bibilesc prea mult la aluat. Zis si prestat.

Ingrediente

Pentru aluat: 200 g unt, 250 g faina, 2 linguri lapte, 1 praf de sare, 2 linguri zahar, 1 ou batut pentru uns

Pentru umplutura: 6-7  mere mici, curatate de coaja si cotor; cateva linguri de zahar; cateva linguri de gris; scortisoara

1.Tocam merele cubulete, amestecam intr-un bol cu zaharul, grisul si scortisoara  – dupa gust.

2. Intr-un bol turnam faina, zaharul, sarea si untul taiat cubulete si amestecam cu mana pana obtinem un aluat sfaramicios. La sfarsit adaugam laptele ca sa legam aluatul si sa obtinem o consistenta omogena. Majoritatea retetelor zic sa dati la frigider in acest moment; eu nu dau niciodata, si mi-a iesit excelent mereu.

3. Impartim coca in doua bucati, una mai mare pentru partea de jos si lateral, alta mai mica pentru partea de sus. Intindem aluatul pe marimea caserolei termorezistente in care vrem sa coacem placinta, astfel incat sa acopere partea de jos dar si lateralele, si sa iasa putin in afara. Apoi punem aluatul in forma, adaugam umplutura, si o acoperim cu fasii de aluat din a doua bucatica, as shown in pictures below. Avem grija sa unim fasiile cu aluatul din partea laterala, caci ar putea exista riscul sa o ia in toate directiile: acest tip de aluat e binecunoscut pentru faptul ca se mai strange la copt.

4. Ungem partea de sus cu ou, presaram cu zahar brun si dam la copt pana devine aramie si in casa miroase minunat a placinta cu mere.

Cica se serveste cu inghetata :D Eu am servit-o cu pofta! ceea ce va doresc si voua….

Va imbratisez cu drag,

Andie

Aboneaza-te si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase + un ghid complet de planificare a meniului saptamanal
- un digest saptamanal cu toate retetele si articolele publicate, astfel incat sa afli toate noutatile fara a-ti incarca prea mult inboxul.

SHARE

8 COMMENTS

  1. Tocmai am primit niste mere si am gasit aceasta reteta acum cateva zile. Sa o executam zic. Am o nelamurire. Cat de mare e tava in care e facut?

    • Buna Claudia, iarta-ma ca iti raspund asa tarziu – noi suntem in concediu si e mai greu cu accesul la net! Vasul in care eu am facut placinta este relativ micut, sa zic ca are un 20×15, insa este relativ inalt. Teoretic, o tava rotunda cu un diametru de 20 cm ar trebui sa fie ok! Sper ca raspunsul meu sa nu vina prea tarziu si sper ca te-ai bucurat de merele proaspete de sezon!
      Hugs, Andreea

      • Multumesc mult de informatie :)
        Chiar azi dupa ce am facut-o am vazut raspunsul. Pana la urma am facut intr-o tava de vreo 26 de cm parca. A iesit blatul ceva mai subtirel dar e delicioasa. Am fost super laudata :)
        Concediu placut sa aveti in continuare.

        • Yey! Ce ma bucur! Pai la mai mare, acuma banuiesc ca va ramane pe meniu – la noi e in heavy rotation toamna cand ies merele :)

          • :)) Chiar am refacut-o ieri seara. Ca imi plangea sotul ca el nu prea a apucat sa manance. Zicea ca data viitoare cand o voi face sa nu imi mai chem toata familia la praji :)) sau toata scara

          • sa stii ca e si una din preferatele noastre: pentru aroma si pentru ca se face asa usor. Eu mereu zic: it’s the simple things, the simple things! :)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.