Kitchen Aid si o mare nelamurire

97

Kitchen Aid Stand Mixer

Visul oricarei blogo-gospodine romance este, mai nou, Kitchen Aid-ul. Adica un mixer de masa, fitos si cu traditie in bucatariile americanilor. Trebuie sa spun ca si eu visez, in secret, la mixerul asta care o sa imi usureze viata, o sa spele, o sa calce, o sa faca curat si copii in locul meu. Si pentru ca dorintele mele mustite in secret au dat pe dinafara si s-au revarsat pe tastatura, m-am pus pe cautat. Asa am aflat de la alte bloggerite bucatarese suparate ca daca vrei sa iti comanzi un Kitchen Aid din Romania te costa de te rupe, din Europa e “decentel” iar din SUA e ieftin ca braga. Majoritatea celor care au strabatut drumul asta inaintea mea au optat fie sa nu isi mai ia Kitchen Aid deloc, fie sa isi convinga sotiorii sa presteze cadouri de Craciun. Eu totusi nu inteleg de ce nimeni nu si l-a comandat de pe Amazon, din State. Nu-i mai ieftin?

LATER EDIT: Se pare ca intre timp pretul produsului in Romania a cunoscut si cunoaste variatii si promotii, astfel incat diferenta dintre produsul comandat in SUA si cel din Romania a devenit mai mica si nu stiu daca mai justifica tot tambalaul cu comanda din state.

Andie

Aboneaza-te si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase + un ghid complet de planificare a meniului saptamanal
- un digest saptamanal cu toate retetele si articolele publicate, astfel incat sa afli toate noutatile fara a-ti incarca prea mult inboxul.

SHARE

97 COMMENTS

  1. Eu am un kitchenaid din america, de pe amazon in fact, dar trebuie sa stii ceva. Kitchen aidul din america, functioneaza la curent de 110, nu de 220, deci asta inseamna ca iti trebuie un transformator f puternic. Transformatorul este f greu, este de fapt o bobina, si are in jur de 20 de kg si costa de mult. De aceea nu este pentru romani o optiune prea fericita sa il comande de pe amazon, chiar daca este atat de ieftin acolo.

  2. Inca ceva, nu un adaptor ai nevoie, ci de un transformator de curent alternativ, kitchen aid-ul are un motor f puternic, consuma circa 700-800 w

    • Buna Lucia, intre timp m-am mai interesat si este intr-adevar ca tine. Pe de alta parte tot in SUA, pe Amazon, gasesti Kitchen Aid produs special pentru Europa la 220 care, daca imi aduc bine aminte, e undeva la 3-400 dolari. Oricum ar fi, tot e mai avantajos sa-l iei din State decat sa il comanzi de la distribuitorul din Romania.
      Iti multumesc mult pentru comment and thanks for reading! :)
      Andie

  3. Tocmai am incercat sa comand un Kitchen Aid de pe Amazon si scrie ca nu livreaza acest produs in Romania…probabil pentru ca importatorul are exclusivitate…

    • Buna Cristina,
      Intre timp m-am mai documentat si eu. Se poate comanda de pe Amazon.com, trebuie insa sa ai grija sa selectezi un robot cu voltaj pentru Europa (220) si, dintre cei care vand asa ceva, pe cei care fac livrari internationale. Vei vedea ca langa profilul lor apare scris daca livreaza “domestic” sau “international”. Insa sincer, nu cred ca este nevoie. Eu am fost de curand la Bilancia la magazin aici in Bucuresti si, dupa cateva discutii cu ei, au spus ca mi-l pot oferi la 1.800 lei, un pret bun pentru Europa, tinand cont ca nu te mai chinui cu vamuiri si transporturi. Acestea fiind spuse, as opta pentru varianta a doua :) Mult succes! :)

  4. Buna Janina,
    Dupa cum spuneam si mai sus, intre timp m-am documentat si asta este cu transformatorul. Luatul din State e intr-adevar dificil si pana la urma tot la voi e cel mai eficient, asa e. Sunt eu glumeata in articolul de mai sus, dar sa stii ca nu e nevoie sa-mi spui cat de bun e mixerul asta.. crede-ma ca stiu si salivez la el de un an de zile. Iti dau un exemplu: crema de unt care o fac eu pentru cupcakesii de pe site o fac cu robotul meu clasic de mana in 40 min de mixat pe viteza maxima, timp in care motorul ia foc iar eu devin epuizata. Kitchen Aid-ul o face singur in 10 minute.
    Deocamdata nu am buget pentru un KA, insa atunci cand ma voi apropia, cu siguranta te contactez! Ti-am pastrat datele! :)
    Cu drag,
    Andie

  5. Am o intrebare si nu am stiut exact unde sa deschid topicul: vreau un robot de bucatarie si am nevoie de ceva pareri, in cazul in care folosesti asa ceva:))Multumesc!

    • Draga mea, nu e forum, e blog – poti sa deschizi subectul oriunde! Nu sunt reguli! :)
      Despre mine trebuie sa stii ca sunt mare fan Braun. Asta pentru ca folosesc produsele lor de zeci de ani, fara mila, iar ele se incapataneaza sa nu cedeze. Cea mai noua iubire a mea este Braun Artiste, mixerul vertical cu toate accesoriile posibile: mini-chopper, blender, chopper mare cu lama S + 5 lame taiere (felii de chipsuri, razatoare mica, mare, julien patrat, julien triunghiular), picior vertical, tel pentru mixat, accesoriu pentru pisat gheata. Are 600 W+ turbo, cu care zic eu ca ajunge pe la 800 W. Il am din 2009 si se comporta impecabil, desi iti poti imagina cat de fortat este in bucataria mea. Il folosesc zilnic, fara exceptie, si fac in el orice de la mixat nuci/migdale pana la shake-uri, chipsuri si salate.
      Am scris mai multe despre el AICI – http://www.reteteveggie.com/2011/10/17/cartofi-boulangere-si-oda-lui-braun-artiste/.
      Mie imi place ca e foarte usor de depozitat, nu ocupa spatiu aproape deloc, e usor de spalat si montat si isi face treaba impecabil. Pentru creme care au nevoie de mixare foarte multa, mai sus decat Braun-ul meu sunt doar mixerele de masa gen Kitchen Aid/ Cuisinart/ Kenwood Chef. Astea au putere peste 1000 W si alta modalitate de actiune.
      Sunt perfect constienta ca parerea mea e subiectiva :), insa eu vorbesc din experienta mea. Stiu persoane care au de exemplu Phillips la 1000W (puterea motorului este FOARTE IMPORTANTA) si sunt multumite de asemenea. Eu am folosit si vazut in actiune multe marci, dar Braun este singura care nu mi-a dat senzatia de plastic ieftin si finisaje de mantuiala. I LOVE Braun Artiste!!!
      Gata, ca te-am inebunit de cap. Mie sa-mi spui daca ai intrebari fix pe fix, ca sa nu bat campii 7 ani despre robotelul meu :)) Ca as fi in stare!

  6. Aici m-ai nimerit! Si eu indragesc linia Braun, am un mixer vertical dar doar cu un brat si o putere de doar 400 W.Mititetul a “crosetat” multe la viata lui insa a venit timpul sa ia o pauza. Dilema mea, la fel ca si a ta este ce sa aleg? Intre un robot multifunctional abracadabrist si un brat vertical simplist si de bun gust diferenta e mare si totusi eu nu o inteleg. In primul rand, robotul a adunat plangeri cum ca ocupa mult spatiu, e greu de spalat etc iar cel de al doilea, numai laude :) insa toata lumea parca totusi viseaza la robot. Ajung sa nu mai dorm (glumesc) pe tema asta, insa e un pas crucial in viata mea (hihihi). Ca idee, daca nu ai avea bratul vertical, ce ti-ai lua? Ha iar te pun pe jar! Raman datoare cu ceva sfaturi oricand!

    • Draga mea,
      Ca sa lamurim: bratul meu vertical de 600W are toate accesoriile unui robot, exemplific tot ce am in link, ca sa fie clar :)
      http://www.braun.com/ro/household/food-preparation/hand-blenders/multiquick-artiste/models.html
      Tot ce vezi in poza de mai sus – toate accesoriile de la toate modelele, cu exceptia pompei de vidare a aerului din cutii – eu LE AM. Adica am – ESTE un robot multifunctional. Pentru mine nu exista dilema :)
      Daca intrebarea ta este mai degraba ce are in plus robotul de masa fata de bratul vertical, atunci pot sa-ti raspund. Singurul lucru pe care il poate avea in plus fata de robotul meu e o putere marita a motorului. Atat. In rest, si eu am toate accesoriile, deci nu pot sa spun ca exista vreo operatiune pe care al meu n-o face. Din contra, robotul de masa iti ocupa loc pe blat si nu e usor de spalat, de aceea eu n-as opta pentru el. Insa daca ar trebui sa-mi cumpar, m-as uita in primul rand la buget. Daca as vrea ceva relativ intr-o gama normala, as opta pentru
      http://www.braun.com/de/household/food-preparation/multiquick-kitchen-machines/multiquick-7-kitchen-machine.html. Se poate comanda de pe Amazon.
      http://www.amazon.co.uk/Braun-Multiquick-kitchen-machine-3000/dp/B000LB1D4U/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1331644306&sr=8-3
      Mai sus de asta sunt robotii Magimix, Cuisinart, Thermomix, dar aia sunt foarte scumpi si nu stiu daca isi au rostul intr-o bucatarie pe care nu o abuzezi, sa zic asa.
      Daca nici una, nici alta, sa stii ca pana la urma orice robot cu o capacitate a motorului de 1000 W, accesoriu pentru chopper mare, mic, blender, eventual storcator de fructe e bun. Phillips-ul e foarte folosit, Bosh e ok, Moulinex la fel.
      Te inteleg perfect, si eu mi-am petrecut foarte mult timp cautand robotul perfect, insa mi-am dat seama tarziu ca n-avea sens. Al meu face tot ce-i trebuie, iar daca vreodata vreau sa trec la un nivel superior, va trebui sa strang bani seriosi.
      Cam asta e, draga mea. Sper ca te-am ajutat un pic. Love, A.

  7. Apreciez toate detaiile si bataia de cap pe care ti am provocat o, promit ca nu vei mai auzi de mine decat in cazul in care voi mai realiza un maraton culinar sau pentru alte genuri de complimente:)) Spor!Pupici!

    • Da’ eu mai vreau sa aud de tine!! Tocmai acuma cand ne-am imprietenit?? :) Cum sa ma lasi asa, fara sa-mi scrii, fara sa-mi spui ce ai gatit, cum ti s-a parut, ce dileme existentiale ai? Roxanaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
      Te pup, sa-mi spui pana la urma cum te-ai hotarat, si daca mai ai intrebari, aicea sunt, sa traiti!

  8. Ei, ai vazut ca nu m-am putut abtine si am mai servit cate un comment, n am ce face…:)) Inca nu m am hotarat in ce priveste robotelul,mai las la copt ideea si vad ce o iesi pan’ atunci tre sa incerc ceva retete mai raw zilele astea, cred ca pregatesc un meniu pt ziua de nastere a sotului. PUUUUP!

  9. Deocamdata sper sa il castig la un concurs :) Daca nu, va trebui sa strang mai intai bani. Dar va multumesc, am pastrat datele de contact :)

  10. buna! si eu ma uit de 2 luni dupa un robot. tind sa mi l iau pe acesta:
    http://www.braun.com/ro/household/food-preparation/hand-blenders/multiquick-artiste.html
    care, din ce vad este chiar cel recomandat de tine. ai gasit sa ti cumperi pompa de vidare separt? sau ce versiune ai ales din cele 4?
    Multiquick Artiste MR 6550 MFPHCK
    Multiquick Artiste/Professional MR 6550 M BCHC
    Multiquick Artiste/Professional MR 6550 MCAV
    Multiquick Artiste/Professional MR 6550 MCA

    • Salut Mihaela,
      Da, din ce vad eu linkul este exact catre robotelul meu multiubit. Nu am cautat pompa de vidare separat ca nu prea folosesc, ca urmare nu m-a interesat. Eu l-am cumparat pe al meu in 2009 din magazin si am ales modelul cel mai simplu: MR 6550 MCA. Insa m-am dus la service si am cumparat de acolo toate accesoriile din linkul trimis de tine, astfel incat al meu acum e perfect si complet echipat. Am toate accesoriile lui MR 6550 MFPHCK si toate accesoriile lui MR 6550 M BCHC, ceea ce iti recomand si tie daca ai sansa.
      Acum ca am si un Kitchen Aid care se ocupa de partea de mixare si framantare, iti spun sincer ca NU mai am nevoie de absolut nimic in bucatarie. N-as renunta la Braun ul meu pentru nimic in lume :)
      Cata reclama gratuita :), dar asta e adevarul. Mie cand imi place ceva, eu spun :)
      Te pup, sper sa-ti fie util!

  11. multumesc pt. raspuns. poti sa mi spui care e adresa sediului de unde pot lua restul accesoriilor? braun ul nu mmixeaza si framanta ?

    • Ba da, Braun-ul mixeaza si framanta, insa nu se poate compara cu un Kitchen aid, care are o capacitate de aproape 5 litri si o putere a motorului de 1000. In ultimii doi ani eu m-am descurcat excelent cu Braunul, insa daca faci foarte multe prajituri si in cantitati mari, asa cum se intampla la mine, atunci ai nevoie de un KA.
      Adresa nu o mai stiu exact, e undeva pe la Piata George Cosbuc, insa o gasesti pe site-ul Braun de unde mi-ai trimis link-ul, la capitolul contact-service. Stiu insa sigur ca inainte sa te duci acolo trebuie sa suni si sa te asiguri ca sunt pe stoc, iar daca nu, sa comanzi tu sa-ti vina.
      Te pup sa-mi spui cum ai rezolvat!

  12. Buna,

    Si eu am Braun-ul cu toate accesoriile – putere 600 W.
    A fost mentionat intr-un comentariu ca KA are putere a motorului mare, respective peste 1000. Insa m-am uitat pe site-ul bilancia si puterea este 650W!!!
    As inlocui Braun-ul cu un robot cu o putere mai mare de 1000W. Din pacate, un asemenea robot este voluminos si e necesar sa il pui la vedere (blat etc) iar mie nu imi place.
    Mie imi plac bucatariile in care totul este “ascuns”, fara n lucruri atarnate pe perete pe n suporturi, pe blat etc.

    Ma poate lamuri cineva cu KA? Ce putere are?

    Multumesc.

    • Elena,
      Asa e, ai dreptate. Nu stiu de ce am vazut eu 1000 W, chiar o sa indrept. Numai ca vezi tu, chiar daca are doar 650, atunci cand e in actiune este de o mie de ori mai rapid si eficient ca Braun-ul. Din ce am citit pe net, lipsa asta aparenta de putere “raw” nu afecteaza practic capacitatea lui.
      Insa am senzatia ca tu esti mai degraba in cautarea unui robot de bucatarie si nu a unui mixer. KA-ul este cel mai puternic si bun mixer imaginabil – nu te lasa pacalita in vreun fel de puterea motorului, il am de mai bine de jumatate de an si iti spun ca nu se compara cu NIMIC de pe piata. Insa este doar un mixer. Iti va face cele mai misto bezele, aluat de cozonac, paine, creme de prajituri, coca de muffins, in fine, ce vrei tu ce implica mixare, framantare si amestecare. Daca vrei sa iti faca paste, inghetata, sa stoarca citrice sau sa-ti marunteasca legume sau carne, intr-adevar, trebuie sa ii cumperi accesorii separate.
      Eu insa nu pentru asta il folosesc, pentru ca Braun-ul meu cu accesoriul de robot si blender (plus lamele de taiat felii, razatoare mica, mare, taiat julienne, etc.) se descurca perfect si impecabil. Chiar ieri am facut placinta de dovleac si mi-a ras un dovleac intreg in 3 minute, fara stres. Tot la Braun macin tot ce am nevoie, deci practic chiar nu reusesc sa inteleg de ce esti nemultumita de el, tinand cont ca eu il am de aproape patru ani, gatesc intens si imi satisface toate pretentiile. Mi-ar fi util sa-mi explici ce ti-ai dori sa faca si nu face, asa poate te-as putea ajuta mai mult.
      Pentru laptele de migdale/nuci sau facut piure de rosii (pentru bulion), struguri, fructe, etc. folosesc slow juicer-ul HUROM.
      Ca o concluzie, ce iti pot spune acum este ca daca mi s-ar strica KA-ul as strange si ultimul ban de la gura sa il cumpar din nou. Este de neinlocuit si scuteste o gramada de efort si timp. Insa, evident, daca faci multe aluaturi si prajituri, altfel nu-si are rostul.
      Te pup si sper ca ti-am raspuns la intrebari.

  13. Se pare ca eu m-am uitat la Food-Processor.
    Mixer-ul, care apare in acest articol, are 300W. Va rog sa ma corectati daca gresesc.

    Iar la pretul de 2500 lei are doar fct de mixer. pt orice altceva, macinare etc, tb sa cumperi dispozivitive. probabil ca pt a avea functiile de taiere, macinare, etc te costa in jur de 5000 – 6000 lei.
    Se merita oare?

    Multumesc.

  14. Am cautat mixeru pe net si l-am gasit la o firma, la pretul de 1790 ron ( doar doua culori sunt la pretul asta ), iar alte doua firme il au la peste 2500 ron. Diferenta de pret mi se pare semnificativa! O fi vreo hiba la mijloc?

    • Geo, nu stiu ce sa iti spun. Poate ca nu sunt importatori oficiali, poate le aduc din State? Caz in care trebuie sa ai maaare grija pentru ca e posibil sa-ti vanda mixer de state, neadaptat curentului din UE, si sa te trezesti ca trebuie sa dai o gramada de bani pentru transformator. Nu ai posibilitatea sa le scrii, sa ii intrebi de garantie si alte conditii?

  15. Buna ziua,
    as dorii sa-mi faceti si mie o oferta pentru kitcken aid artisan dar as vrea si cu accesorii(razatoare,storcator fructe,masina tocat)

  16. Multumesc de raspuns! Este pe 220v dar ofera doar 2 ani de garantie, ceea ce nu corespunde cu garantia oferita de producator, adica 5 ani. Vad ca intre timp au marit si pretul aproape de 2000 ron … citisem pe net ca fac asemenea lucruri. Comanzi un produs si vine la un pret mai mare, ca nu era actualizat. Nu mi s-au parut de incredere, asa ca am cumparat mixerul de la Bilancia.

    • Geo, felicitari and welcome to the club!! Ce ma bucur! L-ai incercat deja? Eu chiar aseara am facut cu el niste cinnamon rolls de.. numa’! Sa-mi spui neaparat cum ti se pare si, cel mai important, cum l-ai botezat. Hugs XO

  17. Multumesc, Andie! N-am reusit sa-l folosesc pana acum dar maine este o zi buna pentru gatit si o sa revin cu pareri :)
    Cat despre nume … ma duce cu gandul la o masina Ferrari! Probabil acesta o sa-i fie si numele :P

  18. Nu-i asa? :)) Si acum, asa cum am promis, revin cu pareri. Am facut un aluat de pizza care a iesit fin ca matasea si un chec. Daca pana acum apreciam foarte mult acest mixer, acum pot sa spun ca-l iubesc! Este perfect! Chiar isi merita banii :)

    • Ce fain :) Stai sa vezi cum o sa fie dupa ce te obisnuiesti mai mult cu el si incepi sa faci cam tot cu ajutorul lui.. Eu una am devenit dependenta de anumite scule pe care le am in bucatarie, printre care si Mr. Red pe care il ador cu tot sufletul meu :)

  19. Andie, am gasit un mixer care se apropie cat de cat de KA , si ,diferenta de pret e considerabila.Au aceeasi putere 650 W , insa doar 2 ani garantie .E vb de mixerul TRISTAR MX-4153 de pe http://www.biasicom.ro (nu am putut da copy- paste link-ului).Nush ce sa zic , parca i-as da o sansa. Robotul Braun il am si eu de 7 ani si e ft OK.
    Eu am nevoie de mixer pentru ca as vrea sa deschid o patiserie, dar cred ca l-as folosi mai mult la creme pentru ca voi cumpara si un malaxor cu vasul de cel putin 20 de litri.
    Un sfat?
    Pupici de la Oradea!

    • Draga mea, sa stii ca mixere de masa se gasesc si la alti producatori, gen Kenwood. Exista pentru fiecare buget, insa intrebarea pe care eu cred ca trebuie sa ti-o pui (dincolo de partea financiara, care e desigur foarte importanta) este la ce il vei folosi si cat timp te va tine. In cazul tau, pentru o patiserie nu stiu daca Tristarul sau chiar KA-ul sunt potrivite. Imi aduc aminte ca am citit pe net (site-uri americane) recomandari prin care micii intreprinzatori erau sfatuiti sa isi achizitioneze numai echipamente profesionale, spunandu-se ca un KA nu ar putea face fata la cantitatile si rodajul mare.
      Eu nu stiu ce sa iti spun pentru ca nu am incercat Tristarul (e prima oara cand aud de el) si nici nu am patiseria mea proprie ca sa iti pot da sfaturi informate. Stiu doar ca daca as porni pe un asemenea drum si ar trebui sa fac o investitie, as vrea sa am echipamente de incredere, care sa reziste, si sa nu ma trezesc in mijlocul unei comenzi ca cedeaza si raman cu clienti nemultumiti si dezamagiti pe cap. Cu alte cuvinte, m-as duce la un distribuitor profesionist si as achizitiona toate echipamentele de la el – fie ele noi sau second, dar as vrea sa am o garantie.
      De altfel, eu in general am fost tipul ala de om care mai bine economiseste mai mult timp si isi ia ceva de calitate decat sa investeasca in ceva ce ar putea fi sau nu bun (adica prefer sa nu imi asum riscuri). Insa asta mi se pare o alegere personala, si tu stii cel mai bine dintre toti ce e mai bine pentru tine. Sper sa faci alegerea cea mai potrivita pentru tine…
      Despre KA, doar de bine, asa ca daca pana la urma te hotarasti sa ti-l iei, eu zic ca nu vei regreta banutii niciun moment, mai ales daca faci prajituri si aluaturi des. Cred de asemenea ca te va putea sustine fara probleme la inceputurile business-ului tau, dar ca in mod clar va trebui completat cu un malaxor profesional de mare capacitate.
      Pupici din Bucurestiul inghetat!

  20. Iubesc cozonacul !!!
    Si atunci va intreb… KA este mixerul ideal pentru a framanta? Chiar daca subiectul este inchis, poate imi raspunde si mie cineva.Mii de multumiri!

    • Liliana, subiectul nu e nici pe departe inchis. Il am pe KA de un an de zile, timp in care am facut nenumarate paini – cu maia sau drojdie – aluaturi, cozonaci, prajituri, bezele, etc.
      Iti pot spune cu mana pe inima si fara nicio urma de indoiala ca DA, KA este mixerul ideal pentru a framanta acasa. M-a inlocuit pe mine cu mare succes, si chiar si pe mama, care nu credea ca cineva poate sa framante cozonacii mai bine ca ea, pentru ca neaparat trebuiau dati de masa de 100 ori. Iti spun ca a ramas cu gura cascata cand a vazut ce aluat a putut sa framante KA, cat de pufos, fraged, si de neegalat. De atunci noi nu mai facem nimic de mana. Te pup!

  21. Buna ziua

    Colega noastra Janina Corfiatis si-a schimbat domeniul, trecand pe produsele farmaceutice si pentru a nu lasa blog-erii si blog-eritele cu intrebari fara raspuns va pot spune ca ma puteti contacta pe Robert.Bobeanu@Bilancia.ro pentru orice nelamuriri sau informatii suplimentare referitor la Mixerele Kitchen Aid™.
    Acum referitor la framantat, K.A.-ul framanta dar este ideal sa il puneti sa framante doar aluaturi moi. El prin constructie are o protective ( o roata zimtata din plastic ) care in momentul in care simte aluat dur i se rup acei zimti pentru a nu arde motorul.
    Pentru o patiserie cel mai indicat este sa cumparati un malaxor.

    • Sa stiti ca eu il folosesc la greu pentru aluatul de paine si merge nemaipomenit. E drept, nu-s cantitati mari si nu framant mai mult de cateva minute, dar face fata cu brio. I love my KA!!

    • Buna ziua, ma intereseaza si pe mine o oferta de pret pentru mixerul Kitchen Aid. Marele meu dubiu e ca eu vad pentru modelul Artisan o putere de 350 W. Este corect sau nu? Andi, eu visez la un mixer de cand am descoperit reteta ta pt crema de cupcakes asa ca sper sa scap de chinul de a batea o crema, o ora :( Acum sunt aproape de visul meu, dar ma incurc in detalii tehnice. Tu ce model ai? Multumesc si o zi buna!

      • Claudia, sa stii ca initial si eu credeam ca are o putere de 1000W, dar nu e asa. Am intrebat si mi s-a explicat ca astia 350 sunt distribuiti altfel, in fine, e o intreaga discutie tehnica pe care nu ma pricep sa o reiterez, dar cert e ca e cel mai puternic mixer pe care l-am avut/vazut vreodata. In niciun caz nu trebuie sa iti faci probleme ca vei avea probleme cu el la creme sau aluaturi. Tu gandeste-te ca eu fac paine cu el tot timpul, paste, iar de creme nu mai vorbesc. Inainte sa il am, cand voiam sa fac crema de bezea elvetiana, trebuia sa mixez cu mixerul de mana (un Braun) cam 45-50 min, timp in care simteam ca lesin de mana si mixerul se incingea atat de tare incat credeam ca o sa moara instant. KA-ul imi face crema asta in 10 minute, ca sa intelegi diferenta. Timp in care el mixeaza si eu imi fac unghiile :) Nu pot sa iti descriu in cuvinte cat de bun e, nu trebuie sa ai nici cea mai mica indoiala cand il cumperi.
        Eu am un model simplu de KA Artisan (http://shop.bilancia.ro/kitchenaid/4910-mixer-kitchenaid-artisan-kit-5ksm150pseer.html) si sincer mi se pare excelent, nu i-am gasit defecte. Am fost la o prietena care are varianta aceea profesionala (seamana cu modelul asta http://shop.bilancia.ro/kitchenaid/13612-mixer-kitchenaid-heavy-duty.html), careia nu i se ridica partea de sus si nu i se fixeaza bolul in baza, ci trebuie sa ridici bolul invartind de o manivela. De asemenea, bolul era mai lat, dar mult mai putin inalt. Vreau sa spun ca mi s-a parut extrem de incomod si nu mi l-as fi cumparat niciodata pe ala. Iti explic si de ce: 1. bolul fiind mai scund dar mai lat, daca ai cantitati mici de compozitie – gen 2 albusuri – se imprastie pe toti peretii si dureaza mai mult sa mixeze. Bolul Artisanului fiind mai ingust, automat se bate mai usor si mai econom; 2. neputand sa ridici capul ala in sus, de fiecare data cand vrei sa schimbi atasamentul sau sa verifici consistenta cremei (pe care eu o verific ridicand capul si vazand cum sta pe tel), trebuie sa dai bolul jos din manivela din spate si apoi sa bagi mana in bol si sa incerci sa scoti paleta, lucru care e incomod (mai ales daca ai crema pe ea) si care te face sa te manjesti peste tot de crema; 3. atunci cand vrei sa schimbi vreun atasament sau sa verifici ceva, faci mult mai multe operatiuni de scoatere/schimbare/verificare. In economia unei bucatarii mici sau cand te grabesti sa lucrezi eficient, toate lucrurile astea se simt, de aceea eu iti recomand linistita sa mergi pe Artisan.
        Mai mult, ieri am aflat de la cei de la Bilancia ca au dat drumul la promotiile de Craciun la ei pe site, si ca au reducere la KA. Deci grabeste-te: http://shop.bilancia.ro/kitchenaid.html.
        Te pup si daca mai ai intrebari, sunt aici!

        • Iti multumesc mult de tot pentru raspunsul tau atat de complet! A fost exact ce aveam nevoie sa aud sa fiu pe deplin convinsa :) O sa mi-l achizitionez cat de curand, sper sa imi fac o bucurie de Craciun :) Deabia astept sa fac crema de cupcakes in 10 minute :D

          • O sa iti iasa si o sa imi scrii si o sa imi povestesti cat de tare ti-a schimbat viata, ai sa vezi!

      • dar KA de pe Amazon.de de ce nu-l luati in considerare? ii pentru Europa si ti-l aduc oamenii direct acasa.iar plata transportului ii ceva sub 60 de euro. plus ca cu google translate chiar nu-i greu sa completezi datele pentru comanda si plata cu cardul (asta ce-i drept trebe sa fie liber la plata internationala, adica in valuta) vorbesc din experienta in conditiile in care am ales asta http://www.amazon.de/Kenwood-KMM-020-K%C3%BCchenmaschine-Major/dp/B008PDFHE8/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1393156896&sr=8-2&keywords=kenwood+k%C3%BCchenmaschine si sunt tare multumita. in cutie este si un blender termorezistent din sticla tratata. separat am luat si accesoriu pentru inghetata. acasa il astepta cuminte un Braun complet si o masina de tocat Zelmer 3-in-1 asa ca am aparatura completa. URA!!!!!

        • Oana, eu cand am cautat era cel putin la fel de scump ca cel din Romania, iar cu transport venea si mai scump. Eu oricum, intre timp am capatat un KA fara de care nu as mai putea rezista, ce sa mai, sunt indragostita de el pana peste cap. Ma bucur ca ai si tu un Braunica si-ti doresc mult spor la bucatarit, acum chiar ca nu mai ai scuze :))

  22. Buna…Mai intai de cumparare intrebati cat timp este in stare sa framante un Kitchen aid de 1000 un aluat de2,200 kg faina + restul ,adica poate sa duca 4 sau 6 minute fara sa se opreasca,o sa aveti surpriza ca senzorul va opri motorul pentru a se raci,pentru ca nu poate face fata,unde e profesionalismul din el?

    • Ionut, eu fac paine cu maia saptamanal, exact in cantitatea asta de aluat (2kg si). Nu numai ca nu mi se opreste motorul, dar nici macar nu se incinge prea mult. Framant la viteza 1, maxim 2 daca aluatul este foarte hidratat. Sunt foarte multe motive pentru care in cazul tau s-ar fi putut opri, toate subiective si individuale. Nu sunt de acord cu ceea ce spui si toata experienta mea scrisa si fotografiata aici pe blog este contrara. KA este un robot fantastic, pe care il iubesc din motive extrem de bine intemeiate. Am facut la el prajituri si aluaturi pentru nunti intregi si, de trei ani si ceva de cand il am, nu mi s-a oprit nici macar o singura data. Nu este corect sa proiectezi asupra unui robot atat de fiabil o experienta personala nereusita.

  23. Bună ziua, v-am descoperit blogul și sunt complet fermecată de talentul și pasiunea dumneavoastră pentru gătit! Și pentru că pasiunile sunt uneori contagioase :), m-am trezit amorezată fără speranță de KA. Am citit mai sus că ați primit o ofertă la 1800 lei (e drept, în 2011), acum am văzut că e 2600… Am vreo șansă să-l găsesc la ofertă? Vă întreb că poate sunteți mai informată cu privire la acest imposibil obiect al dorinței care mi-a luat mințile. Să mă milogesc de neamuri să mi-l aducă din State ? Hmmm…

    Oricum, vă mulțumesc pentru toate minunățiile pe care le împărtășiți atât de generos, parcă văd că iar mă prinde ora 4 și la noapte tot bântuind după rețete de cupcakes și macarons :D

    • Gabi, iti multumesc pentru cuvinte si haide sa ne tutuim :) Din pacate nu iti pot spune nimic despre oferta, pentru ca nu sunt in relatii comerciale cu producatorul/importatorul si nu sunt la curent cu oferta lor. Cel mai bine e sa ii contactezi pe cei de la Bilancia (poate chiar sa mergi in magazinul de la Delfinului) si sa vezi la fata locului. Daca faci paine des si esti o impatimita a prajiturilor iti garantez ca nu vei regreta.
      Nu incerca sa il iei din State, pentru ca ei au alt voltaj si daca il bagi la noi in priza ti se arde motorul. Daca iti cumperi transformator te costa ala diferenta asa ca nu merita. Ia-l din Europa. Te pup si sper sa ne mai auzim!

  24. Buna!! Sunt foarte incantata ca am gasit blogul tau si eu visez de ceva vreme la acest miraculos KA. Ma bucur ca am gasit asa multe detalii aici si ca raspunzi la toate intrebarile atit de complet si inteles. Abia astept sa il procur.

    • Cristina, si eu ma bucur! Cred ca iti va depasi asteptarile, la mine cel putin asa a fost. Acum nu imi mai pot imagina bucataria fara el. Adica pot… dar de ce??

  25. Dragă Andie, am revenit pentru a-ți mulțumi pentru inspirație, mi-am cumpărat un KA Artisan zilele trecute și deja am făcut numeroase creme și prăjituri cu el, inclusiv cozonac (după rețeta ta și a Laurei Laurențiu), toate au ieșit minunat, iar KA este chiar atât de bun pe cât îl laudă toată lumea.
    N-a fost fără aventuri prima utilizare :) Am observat prea târziu că pe vasul de inox al KA-ului rămăseseră urme de ceva ulei sau praf gri din fabrică, probabil cum a fost șlefuit metalul, în ciuda unei spălări inițiale cu detergent de vase, așa că primul aluat de cozonac, colorat bizar într-o vagă nuanță metalică, a ajuns la găleată. După ce am frecat strașnic bolul cu bicarbonat și oțet, m-am lansat într-o nouă încercare, de data aceasta cu succes.
    Grozav roboțelul, love, love love :) Numai bine, Andie, și multe mulțumiri!

    • Draga mea, te felicit din tot sufletul! Ce culoare are, cum il cheama? Eu zic ca o sa fie prietenul tau cel mai bun, ai sa vezi. Strasnica intamplarea cu dunga, ce ciudat! Imi pare rau de prima ta coca de cozonac, pe mine ma doare sufletul sa arunc mancarea.
      Ma bucur insa tare mult ca ti-am putut fi de folos in luarea acestei decizii, eu pur si simplu NU ma mai vad traind fara KA…

  26. Salut Andie,voi intra si eu in posesia minunatului kitchen aid in curand,mama mea tocmai ce mi l-a cumparat din america….vroiam sa te intreb ce fel de transformator ar fii ok pentru el,eu dispun de un transformator care are 12W si 36W?Ar fii potrivit ?Multumesc

    • Delia – habar n-am! Stiu doar ca e nevoie de transformator si ca, chiar si asa, exista riscul sa se arda. Cel mai bine ar fi sa intrebi la magazinul de unde il cumperi, un specialist, cineva care se pricepe la asta :)

  27. KA-ul meu e culoarea Candy Apple, un roșu profund sidefat incredibil de frumos. O să-i găsesc un nume pe măsură :)
    Din păcate n-am avut de ales cu aruncatul aluatului, n-am vrut să risc cine știe ce grozăvie, dacă mâncam cozonac cu urme metalice poate se lipeau de mine magneții de pe frigider :)
    Nici eu nu arunc mâncarea, prefer să congelez resturile și le dă mama la animale.
    Am avut noroc că l-am primit cadou de la bunica (o gospodină adevărată care a frământat la viața ei toate minunile ce mi-au bucurat copilăria), îți spun sincer că nu știu dacă m-aș fi îndurat să dau pe el 2600 de lei, având în vedere că gătesc doar pentru mine și familia apropiată.
    Dar…KA-ul e o bijuterie, atât stilistic, cât și funcțional. Iar cozonacul iese atât de bun, încât era să facem Paștele doar cu firimiturile rămase după halirea pe nerăsuflate a primilor doi cozonaci produși în casă cu ajutorul lui.

    Multe mulțumiri, încă o dată! :)

    • Ah, Candy Apple.. cum suna asta! Candy Apple of your eye, cum ar veni :) Stiu ca lumea nu se indura sa dea bani multi pe KA, mai ales la noi, insa odata ce il are… nu mai intelege de ce nu i-a dat mai devreme! :))) Chiar azi am facut doua prajituri cu el si ma gandeam ca il iubesc la nebunie. Te imbratisez, sa il stapanesti sanatoasa!

  28. Bună Andie!As vrea sa cumpăr un kitchenaid dar nu stiu de care.Cate kg de aluat repet aluat de cozonac frământă fara sa urce coca pe carlig?Mă bătea gândul să iau un Heavyduty cu bol de 6.9 l dar nu stiu cum se descurca cu cantitățile mici.Artizan nu este totuși prea mic pentru frământat de exemplu doi cozonaci?

  29. Buna, Andie.Azi cautand informatii noi despre KA, am dat de site-ul tau.De unde eram in dubiu daca sa cumpar un Artisan sau un Havy Duty, acum m-am luminat.Raman la Artisan.De 3 ani cochetez cu aceasta idee,dar totdeauna mi s-a parut cam scump si am tot probat alte mixere,putintel mai ieftine cam cu 30% si le-am returnat.Daca-mi permiti am sa te mai intreb unele lucruri deoarece chiar cred in sinceritatea ta.
    1.pt paine,cata faina mixeaza fara probleme,eu fac din 1.650 gr faina,3 paini ?
    2.cate minute si ce viteza folosesti ?
    3.cati cozonaci poti face fara probleme?
    4.este stabil pe masa sau se misca din toate incheieturile ?
    5.ai idee daca piesele sunt si din plastic?
    Sotul meu este ff pretentios si trebuie sa duc munca de lamurire cu el si chiar sa-l pregatesc inainte de a merge la Delfinului la reprezentanta.
    In speranta ca nu te-am plictisit cu atatea intrebari sau poate unele le-am scapat in a ti le pune,multam mult anticipat pentru raspunsuri si acum te las in asteptarea raspunsului tau.Cu deosebita stima, Violeta

    • Draga mea Violeta, nu m-ai plictisit deloc, am fost si eu in papucii tai si stiu foarte bine cum e. E vorba de multi bani si nu poti sa ii arunci pe fereastra. Voi incerca sa iti raspund cat mai bine:
      1 si 2. Eu fac saptamanal paine dintr-un kg de faina, adica undeva la 2 kg aluat. Fiindca painea e cu maia, de obicei fac o amestecare initiala de 1 min- 2 min, apoi o las vreo ora, apoi o framant cam 5-7 min. la viteza 1. Foarte rar la viteza 2, doar daca am un aluat super lichid si usor de amestecat. Am citit mult in cartile de specialitate despre diferenta intre framantatul la robot industrial, la mana sau la Kitchen Aid, si a rezultat ca pentru o paine asta e timpul ideal de framantare.
      3. Eu fac doi cozonaci fara probleme. Uite aici poze si poveste.
      4. Este super stabil pe blat. Nu mi-a luat-o niciodata in lateral. Singura parte care “se misca” putin daca coca este foarte dura este capul de sus, dar se misca in sus si jos, atat.
      5. Nu are piese componente de plastic. Este tot din metal, este extrem de solid si bine facut, si este FOARTE GREU. Nu e genul de robot pe care sa-l muti prin bucatarie sau cu care sa alergi prin casa, sau pe care sa il tii pe raft si sa il dai jos cand ai nevoie. Tocmai pentru ca e atat de greu nici nu se misca atunci cand framanta.
      Daca sotul tau nu va fi convins de Kitchen Aid, atunci niciun alt robot de bucatarie din gama asta nu il va convinge, pentru ca nu exista in acest moment pe piata un robot superior pentru uz casnic. Eu il am deja de trei ani, n-am avut niciodata nicio problema cu el, il folosesc frecvent si nu-mi mai vad viata fara. Am zis chestia asta cred de o mie de ori :))), dar ramane cat se poate de adevarata. E foarte important sa cititi atent instructiunile de folosire, sa le respectati si eventual sa vizionati si cateva filmulete ca sa va obisnuiti cu el.
      Mergeti la Delfinului, o sa il vedeti personal si va veti convinge. In cel mai rau caz, il cumparati, il testati, si daca nu va coafeaza il returnati :) Hugs!

  30. Multam mult pentru raspuns.Eu paine fac cu drjdie de 3 ani in casa saptamanal cate 3 paini si tot de atunci doar accidental cumparam pentru cainii(europeni) de-i avem in curte (sa nu-ti inchipui ca sunt hraniti doar cu paine,dar placandu-le foarte mult painea, le cumparam si le amestecam cu lapte,iaurt )
    Si nu degeaba te-am intrebat daca are ceva plastic prin el,am citit ceva scris de Robert Bodeanu (ceva mai sus) “:acum referitor la framantat, K.A.-ul framanta dar este ideal sa il puneti sa framante doar aluaturi moi. El prin constructie are o protective ( o roata zimtata din plastic ) care in momentul in care simte aluat dur i se rup acei zimti pentru a nu arde motorul”
    Stiu ca este la promotie impreuna cu vasul de inghetata,nu prea ma tenteaza acest vas,care daca este sa-l bag in congelator multe ore,nu am loc si ma gandesc la un aparat cu compresor, dar……..(am vazut unul la promotie destul de bun la pret)
    Acum dau o fuga sa citesc povestea cozonacului.
    Cu deosebita stima, Violeta
    .

  31. Violeta, eu n-am desfacut pana acum un robot, deci piesele interioare nu stiu cum sunt, eu ma refeream la constructia exterioara. Stiu ca robotul are un mecanism de stingere atunci cand se incinge motorul, dar in afara de raspunsul lui Robert eu pana acum nu citisem pe undeva ca se rup zimtii ca sa opreasca arderea.
    Incerc sa imi imaginez cat de dur trebuie sa fie aluatul ala ca sa declanseze mecanismul, eu fac paine si cozonaci in el de trei ani si n-am avut niciodata o problema. Am facut si aluaturi hidratate, si aluaturi mai dure, si secara, si nu mi s-a intamplat sa nu le poata framanta. Eu cred ca daca suntem atenti si exercitam putin bun simt in bucatarie nu avem de ce sa avem probleme cu aceste aparate, si nu cred ca o sa ai nici tu :)

  32. Buna,Andie.Ce crezi ca am eu in bucatarie?cred ca ai ghicit,KA.Este o bijuterie.O sa citesc retetele tale si am sa experimentez.O seara frumoasa.Cu stima, Violeta

  33. Buna, am ajuns si eu in situatia de a cumpara un astfel de aparat – pentru sotie, bineinteles (surpirza…).
    Asadar am stabilit aparatul (KA) dar nu stiu ce model. Pe http://shop.bilancia.ro/kitchenaid.html?limit=10&limitstart=0 am vazut ca modelul Artisan variaza de la 2.200 lei la 4.xxx. Asadar ce sa iau, care este cel pe care il ai (sau cu aceleasi caracteristici daca intre timp s-au schimbat modelele)?
    PS. vad ca la 2.400 lei este aparatul Heavy Duty la promotie. Nu e mai bun? E din cel la care nu i se rabateaza capul?

    • Buna Antonie, nu stiu daca mai e de actualitate comentariul tau – abia acum l-am gasit in spam. Eu recomand KA Artisan, Heavy Duty mi se pare foarte greoi de folosit tocmai pentru ca nu i se rabateaza capul. Mie nu mi-a placut. Oricum, in afara de capacitate nu exista alte diferente notabile intre modele.

  34. Buna ziua,

    Intervin si eu cu o intrebare legata tot de achiztionarea unui KA. Din ce am citit pana acum postarile anterioare, am ramas hotarata pe modelul Artisan. Acum aveam o nelamurire intre cele 2 modele cel de 4.8 l si cel de 6.9 l….am vazut ca difera un pic modelul de prindere…in afara de capacitate…….diferenta de pret este sesizabila …….stiu ca cel la 6.9 l are prinderea castronului in niste puncte, cel de 4.8 l cum se fixeaza castronul?1

    Astept sa vad cand apar promotiile de craciu…av mavut ca anul trecut scriati intr-un e-mail aparusere in jur de 14 noiembrie…..ar mai fi un pic de rabdare?!!1

    Multumesc mult, Loredana

  35. Buna, am descoperit de curand site-ul tau si sunt fascinata. Indraznesc sa oti cer un sfat: as vrea sa imi fac viata mai buna si sa gatesc mai multe si mai usor. Am citit pe net despre slow cooker, multicooker, airfryer, kitchen aid sau kenwood, thermomix, instant pot etc. Sunt ametita! Situatia concreta: doi adulti si doi copii mici, deci timp putin. Gatim asa: ciorbe si supe creme, carne cu legume sau legume in diferite combinatii, orez, peste, cartofi la cuptor, paste de toate felurile, tarte, pizza, mazare, clatite, noodles cu legume/carne, ostropel etc. Deci am nevoie de aparat(e) care sa ma ajute sa curat si sa tai repede legumele si sa pot face felurile de mancare de mai sus mai usor, fara sa stau cu orele langa cratita. Acum am in casa blender Braun, masina de paine, cuptor electric si steamer. Ah si Hurom. Ce mi-ar trebui sau ce sa inlocuiesc dintre ele? Iti multumesc!

    • Anisoara, nu stiu cat te ajuta dar eu am scris un articol despre ce am eu in bucatarie si ce nu, insa consider ca fiecare are stilul propriu. In plus fata de ce ai eu ti-as recomanda razatoarea Borner si sa citesti articolul meu intitulat IN BUCATARIA MEA (il gasesti in meniu)

  36. Andie poti sa-mi spui te rog daca KA are un timp de functionare maxim? pot mixa/framanta aluatul mai mult de 10 min continuu? stiu ca multe aparate au un timp limita de functionare. multumesc!

    • Draga mea 10 min pt aluat e cam mult. E mult pentru gluten in sine (rupi structura lui) si e mult si pt robot. Cel mai sigur test e sa pui mana pe el, daca e foarte fierbinte da-i pauze. El oricum are un sistem de protectie a motorului si ae opreste daca e supraincalzit. Depinde si de aluat, cat e sau nu e de hidratat…

    • Gaga, diferenta e de model. Primul (classic) este modelul mai vechi al KA, cu un bol cu capacitate mai mica si motor mai slab, iar cel de-al doilea (Artisan) este modelul mai nou si cel mai raspandit. Din ce am mai auzit de la alte persoane, nici Classic-ul nu-i rau, acum cred ca depinde si de buget si de dorinte :)

  37. Acum observ ca e o diferenta mica de capacitate. Iar la aspect, cel de la Artisan are bolul mai lucios fata de cel satinat de la modelul clasic.
    Mai imi place acest model
    https://www.pentrugatit.ro/mixer-artisan-6-l-kitchenaid, ca are bolul din sticla si poti vedea tot ce se petrece acolo. Merita sa-l achizitionez doar o mica putere in plus? Am mai inteles ca nu se rabateaz capul la aceste modele mai scumpe si ca ar fi mai incomode la utilizat

  38. Andie, cum iti merge robotul? Am fost super indragostita de el, insa dupa 3 ani jumate a cedat. Pur si simplu nu mai vrea sa porneasca. Stiu ca e in garantie, am sa vad daca se poate repara. Adica trebuie sa se poata repara. Am o dilema insa. Daca si asta se strica in nici 5 ani, ce sa isi ia gospodina harnica? :)) Ipotetic vorbind, daca ar trebui sa iau un robot in clipa asta ce as alege? Pot face diferenta intre un KA si un Ken (care a tinut doi ani si o luna, fix cat sa iasa din garantie :((( ) Acum ce as putea alege? Exista oare ceva mai bun ca si KA? Greu raspuns :((((

    • Otilia, cred ca ai avut pur si simplu ghinion. Eu il am de 4 ani si n-are probleme. Am prietene care il au chiar de mai mult timp si nimic. Nu exista mai bun decat KA, mergi la service si afla de la ce e, poate asa vom afla mai multe despre ce s-a intamplat cu el. La mine de ex nu m-as mira sa se arda la cata fluctuatie de tensiune avem pe reteaua electrica.

    • De asta zic sa il duci la service ca macar poti afla care e cauza. Poate a fost aparatul slab, poate ai avut ghinion cu o piesa proasta sau poate a fost curentul. Am o prietena care sta in Pipera si care de doua ori si-a schimbat tot ce are electronic pentru ca i le-a prajit Enelul. Ideea e sa investighezi, ca poate e ceva ce poti preveni. Eu iubesc enorm KA ul meu si n-am probleme cu el nici dupa atatia ani – nu te descuraja!

  39. Buna fetelor! Sunt o gospodina ” de talie medie”,cu venitul mediu spre mic si mi doresc f. mult un robot model clasic KA ( food procesor) ce spuneti,merita investitia? Gatesc ptr 4 pers.

  40. am luat si eu un kitchenaid profesional cu 500 dolari nou din Sua plus transport 40 dolari
    am cumparat din romania un transformator de la 220/110 cu 180 lei si merge f bine de 2 ani si se foloseste f usor
    cand aud tot felul de vorbe ca se foloseste greu cu transformator sau tot felul de prostii imi vine sa râd
    e mult mai ieftin in america fata de romania cu tot cu transport si transformator

  41. Buna,
    Am si eu o nelămurire. Ma uit de ceva vreme după un robot de bucătărie, în special Kichen Aid. Ma interesează mai mult pentru aluaturi. Din cate stiam un robot face treaba buna cu cat puterea este mai mare. Cele Kichen Aid nu au decât 500 w. În schimb am văzut la Electrolux cu 1000 w. Dar toată lumea le recomanda pe cele de la Kichen Aid. Ce ma sfătuiti?
    Mulțumesc,
    Mihaela.

  42. Buna ziua.Doresc sa cumpar un Kitchen Aid Artisan 4,8 l .M-ar interesa mai mult pt. partea de framantare.Consideri ca acest model este alegerea buna ? Multumesc.

    Un raspuns pentru Mihaela: eu am acum un Moulinex cu puterea motorului de 900 w, dar la cozonac pot folosi o reteta adaptata pentru 600 g de faina, altfel nu duce motorul.Si eu am fost pacalita de puterea motorului dar un inginer mecanic i-ar putea explica…..

    • Maria, eu fix din asta am si framant maxim 2 kg aluat de paine cu el. Din 2 kg aluat ies doua paini foarte mari. Il recomand din tot sufletul meu.

    • Maria, daca te mai intereseaza Kitchen Aid Artisan de 4,8 l, am primit eu cadou unul rosu si il vand. E sigilat si il dau mult mai ieftin decat e la magazin.

  43. Multumesc foarte mult. Va fi cadoul pentru nora mea- stiu ca si-l doreste si cum are si copil mic se va bucura……pentru mine cand se va strica Moulinex-ul( am si masina pt.paine).
    Sa ne incanti cu retete faine .Te urmaresc:-) :-) :-)

  44. Buna. M-ar interesa si pe mine sa achizitionez un Kitchen Aid pe care sa il pot folosi ptr prajituri, framantare si ptr tocarea carnii. Am citit aici ca Artisanul ar fi cel mai bun. As vrea daca se poate sa imi ziceti care are capacitatea cea mai mare de framantare… Ptr un cuptor cu vatra nu poti framanta de 3 ori sa il umplii. Si de unde ar fi cel mai avantajos de achizitionat? Multumesc anticipat.

    • Buna Corina, eu framant cate 2 kg aluat deodata fara probleme, asta la paine. De cumparat, il poti lua de aici (Kitchen Shop), chiar in perioada asta au si promotie, primesti doua accesorii cadou. Nu stiu care sunt avantajele lui elegance, dar eu zic ca artisanul e nemaipomenit!

  45. Buna,

    Am achizitionat recent un KA Artisan 2017. Este super, dar am o nelamurire, atunci cand folosesc paleta cu silicon, partea aceea de silicon atinge in unele locuri (pe laterale si nu fundul vasului) peretii bolului, si astfel misca capul mixerului stanga-dreapta destul de tare, intrebare: este normal sa fie asa? (Ok, inteleg ca acel silicon trebuie sa curete peretii bolului, dar ma gandesc sa nu fie un defect de fabricatie la acea paleta).
    Multumesc!

  46. Am inteles!multumesc pentru raspuns si astept cu interes un raspuns care sa lamureasca nedumerirea mea!

  47. Am avut in vremurile de demult un KitchenAid Artizan de prin 2001. Desi nu ma pot pronunta prea multe cu privire la noile modele, trebuie sa ma declar foarte multumita de rezistenta de care a dat dovada. Cred ca prin iarna lui 2015 am facut prajituri cu el si inca mergea cum trebuie. Marea problema care a avut-o o prietena caruia i-am recomandat firma a fost pretul foarte exorbitant pe care majoritatea firmelor care comercializau, undeva in jurul a 1.500 RON. Desi recomand cu caldura, mutli se feresc de preturi de genul asta.

  48. Tot Amazon rămâne de bază. Acum vreun an am reușit să-mi cumpăr și eu un KitchenAid Artisan. Prețul a fost OK. Era o reducere semnificativă pe site-ul Amazon din Italia, așa că am ieșit ….ieftin. În jur de 1600 lei în timp ce din România nu aș fi reușit să-l cumpăr cu mai puțin de 2400 (varianta clasic, nu artisan). Robotul e foarte bun și sunt foarte mulțumită de el.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here