Paste cu rosii proaspete, busuioc si branza albastra

2

Reteta asta chiar trebuie sa o incercati. Va promit ca odata facuta, va ajunge in top 3 personal de retete cu paste. Secretul ei l-am furat acum doi ani de la Vito, un maestru frizer din Ischia, minunata insula adriatica in care mi-am petrecut vacanta de vara de atunci. E o reteta simpla si la obiect, dar tocmai in asta sta toata savoarea si maiestria ei. Daca folositi ingrediente de calitate, cu atat mai mult veti intelege ce vreau sa spun.

Ingrediente

4 rosii medii, cat mai naturale, taiate sferturi (e importanta pulpa, aroma)

4 catei de usturoi intregi

2-3 linguri de ulei de masline

o mana de frunze de busuioc, intregi

80 g gorgonzola, taiata cubulete

sare si piper dupa gust

250 g paste

0 nuca de unt

parmezan ras

1. Intr-o tigaie tip wok (dar de teflon) incingeti bine uleiul de masline, apoi adaugati rosiile, usturoiul si busuiocul, asezonand cu sare si piper. Grija sa nu sara uleiul. Lasam la foc mediu pana se inmoaie rosiile si practic se formeaza o pasta. Sa nu va sperie pielitele rosiilor sau frunzele mari de busuioc ramase – sunt incredibil de moi si savuroase! Let them be!

2. Intre timp fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet. Dupa fierbere le trecem printr-un jet de apa rece iar cand sosul e gata, le adaugam in tigaie, amestecam bine, si mai punem o nuca de unt si 2 linguri de parmezan ras.

3. Asezam in farfurii si ornam cu branza albastra si cateva frunze de busuioc.

And then we die. Satisfied.

Va imbratisez cu drag,

Andie

PS Am mentionat ca se fac in mai putin de 30 minute? Oh yeah.

Reteta asta chiar trebuie sa o incercati. Va promit ca odata facuta, va ajunge in top 3 personal de retete cu paste. Secretul ei l-am furat acum doi ani de la Vito, un maestru frizer din Ischia, minunata insula adriatica in care mi-am petrecut vacanta de vara de atunci. E o reteta simpla si la obiect, dar tocmai in asta sta toata savoarea si maiestria ei. Daca folositi ingrediente de calitate, cu atat mai mult veti intelege ce vreau sa spun.

Ingrediente

4 rosii medii, cat mai naturale, taiate sferturi (e importanta pulpa, aroma)

4 catei de usturoi intregi

2-3 linguri de ulei de masline

o mana de frunze de busuioc, intregi

80 g gorgonzola, taiata cubulete

sare si piper dupa gust

250 g paste

0 nuca de unt

parmezan ras

1. Intr-o tigaie tip wok (dar de teflon) incingeti bine uleiul de masline, apoi adaugati rosiile, usturoiul si busuiocul, asezonand cu sare si piper. Grija sa nu sara uleiul. Lasam la foc mediu pana se inmoaie rosiile si practic se formeaza o pasta. Sa nu va sperie pielitele rosiilor sau frunzele mari de busuioc ramase – sunt incredibil de moi si savuroase! Let them be!

2. Intre timp fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet. Dupa fierbere le trecem printr-un jet de apa rece iar cand sosul e gata, le adaugam in tigaie, amestecam bine, si mai punem o nuca de unt si 2 linguri de parmezan ras.

3. Asezam in farfurii si ornam cu branza albastra si cateva frunze de busuioc.

And then we die. Satisfied.

Va imbratisez cu drag,

Andie

PS Am mentionat ca se fac in mai putin de 30 minute? Oh yeah.

Aboneaza-te si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase + un ghid complet de planificare a meniului saptamanal
- un digest saptamanal cu toate retetele si articolele publicate, astfel incat sa afli toate noutatile fara a-ti incarca prea mult inboxul.

SHARE

2 COMMENTS

  1. Salut Andie,

    Am descoperit reteta aceasta si blogul tau cautand ce sa facem cu multitudinea de rosii din gradina.
    A iesit excelenta, noi am “exagerat” putin cu busuiocul si am adaugat salvie proaspata…tot din gradina :)

    Multumesc! Brindu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here