Jur pe rosu, chestiile astea ar trebui sa fie cel putin ilegale. Nu-s greu de facut, iar aromele se potenteaza pe masura ce trec orele, zilele… ma rog, daca apuca sa treaca zilele! Daca ar fi sa le descriu in cateva cuvinte, as zice: pufosenie, zemosenie, incredibila-aromosenie.
Ingrediente
240 g faina
1 lingurita bicarbonat, 1 praf de sare
100 g zahar
2 oua mari
115 g iaurt
115 g unt topit
zeama si coaja de la 2-3 portocale
2 linguri apa de portocale (sau apa de trandafiri, sau rom)
500 g zmeura
Pentru sirop: 1 ceasca suc de portocale (150 ml), 150 g zahar, 4-5 linguri apa (60 ml)
1. Pregatim ingredientele: radem coaja portocalelor, apoi stoarcem sucul lor, topim untul intr-o craticioara si lasam la racit, ungem o tava de mini-prajituri (muffins in cazul meu) cu grasime si tapetam cu faina, incingem cuptorul pe treapta 3-4.
2. Amestecam ingredientele solide (faina, zaharul, sarea, bicarbonatul), in alt bol pe cele lichide (oua, iaurt, unt, coaja de portocale, 1 lingura apa aromata sau rom), iar apoi le balacim impreuna pana obtinem o compozitie usor curgatoare si frumos mirositoare. Adaugam zmeura amestecand usor de tot cu o lingura, in asa fel incat sa nu o zdrobim prea tare. Turnam in forme si dam la copt aprox. 30 min sau pana iese bine testul cu scobitoarea (infigem scobitoarea in mijloc, daca iese curata, sunt gata!).
3. Intr-o craticioara fierbem sucul de portocale, apa si zaharul pana cand acesta din urma se topeste. Luam de pe foc si adaugam cealalta lingura de apa parfumata.
4. Dupa ce scoatem prajiturile din cuptor le intepam bine si dusmanos cu o scobitoare peste tot iar apoi turnam siropul peste ele si le lasam la racit (si insiropat) in forme. Abia apoi le scoatem si le ornam cu zmeura si (eventual) cu sirop ramas.
Delicious just doesn’t do them enough justice.
Hugs now,
Andie