I love Baba Ganoush. Mi-as face si un tricou cu asta. Daca ati fost prin restaurantele libaneze de pe la noi, stiti sigur despre ce vorbesc. Mie imi place in mod deosebit pentru ca nu are nici ceapa nici maioneza, are insa in schimb pasta de susan, ceea ce o face de o mie de ori mai sanatoasa.
Prepararea acestui fel de mancare este de o complexitate deosebita: se arunca toate ingredientele la robot si se mixeaza. Punct. Daca ai bunul obicei sa pastrezi la congelator pachetele de vinete coapte anterior, si mai bine, ca nu trebuie sa te omori cu coptul.
Ingrediente
2 vinete mici, coapte, curatate si scurse
25 g migdale crude (o mana)
1 catel de usturoi, zdrobit
1/2 lingurita chimen macinat
zeama de la 1/2 lamaie
2 linguri ulei de masline
4 linguri pasta de susan (tahini)
1 mana de frunze de menta
sare si piper dupa gust
Noi am halpait salata asta cu painea naan facuta ieri – DEMENTIAL DE BUN!!! Ah, de-as avea patru stomace…
Reteta participanta in proiectul Food Connection initiat de Savori Urbane, gazduit de Diva in Bucatarie pentru Retete arabesti.
Hugs now,
Andie
Andie draga, ne-am indragostit definitiv de reteta ta de Baba Ganoush, desi am facut o mica variatie in ea. Nu am avut menta si migdalele erau prajite. Chiar asa fiind, I N C R E D I B I L E!!!! Ne va fi greu sa ne intoarcem la vinetele cu maioneza si ceapa. Mai bine zis, va fi greu de explicat de ce acum nu ne mai plac asa. :P
Multumesc mult pentru ca esti o sursa de inspiratie pentru cei ca noi, care am decis sa incepem periplul in lumea NO MEAT. O imbratisare.
Nu-i asa??? Exact asta am zis si io prima oara cand am gustat. Te imbratisez si eu Irina draga mea, sa aveti pofta si sa va dea Dumnezeu sanatate!