Mere coapte umplute cu smochine si fistic, in sos de rom/Baked apples with figs and pistachio, in rum sauce

1

 

Laura, a-nebunit blogosfera: toata lumea vrea cutitele tale! Pe ultima suta de metri, hop si io cu o reteta pe cat de buna, pe atat de buna. Cel putin asa zice nenea Alain Ducasse. Stimate, talentate, minunate doamne din juriu, lasati-ma sa va explic de ce reteta mea merita sa castige concursul:

1. Fitza: ieste. Uitati-va numai la titlu.

2. Originalitate: check. M-am abtinut din greu si n-am facut tort.

3. Sanatate si nutritie (hai ca am ambitie!): la greu. Fara zahar, fara gluten, fara chimicale. All natural, all baked.

4. Reteta vegana: bifat. Potential raw vegana (daca nu coacem merele): bifat de doua ori!

Acestea fiind zise, poftiti de luati o portie:

Ingrediente

6 smochine uscate

3 smochine proaspete

2 linguri de fistic

1/2 lingurita de scortisoara

1 pastaie de vanilie

4 mere mari, golden

3 linguri de apa

3 linguri de rom

1. Tocam marunt smochinele uscate.

2. Sectionam smochinele proaspete in doua si le scobim cu o lingurita.

3. Zdrobim fisticul in mojar sau cu sucitorul, sau il taiem grosier cu un cutit.

4. Amestecam ingredientele de mai sus cu 1/2 lingurita scortisoara si cu miezul pastaii de vanilie.

5. Spalam bine merele, le taiem capacele si scobim interiorul, avand grija sa nu taiem marginile sau partea de jos a marului. Le umplem cu amestecul de mai sus, le punem intr-un vas ceramic, le stropim cu amestecul de apa si rom si le dam la cuptorul preincalzit la 180 C timp de aprox. 1h.

Acestea fiind zise, doresc mult succes tuturor participantilor la concurs – am vazut retete grozave si-s tare mandra sa particip si eu alaturi de acesti oameni minunati la intrecerea pentru cutite! In mere sa ne duelam!

Hugs now,

Andie

Aboneaza-te si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase + un ghid complet de planificare a meniului saptamanal
- un digest saptamanal cu toate retetele si articolele publicate, astfel incat sa afli toate noutatile fara a-ti incarca prea mult inboxul.

SHARE

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here