Supa-crema de dovleac cu menta si ghimbir/Squash, mint and ginger soup

5

SCROLL DOWN FOR ENGLISH VERSION

Bilogia de mare succes “Dovleacul psihopat” continua cu thrillerul toamnei: supa-crema de dovleac cu menta si ghimbir. Desi nu am fost obisnuita cu supele-creme cand eram mica (si cu atat mai putin cele de dovleac!), gustul asta nefamiliar iz za bomb.

Ingrediente

  • 1/2 dovleac placinta, copt
  • 3 morcovi
  • 1 cartof
  • 1 ceapa
  • 2 l apa
  • 1 lingurita de pasta de ghimbir si usturoi
  • 1 praf de nucsoara macinata
  • ulei de masline, sare si piper negru
  • 1 mana frunzulite menta, tocate marunt
  • seminte de floarea soarelui si smantana, pentru servit (optional)
  1. Fiersai legumele (mai putin dovleacul) in apa cu sare pana se patrunsera. Stinsai focul.
  2. In paralel, copsai dovleacul in cuptorul incins la 180C cam 40 minute (30 minute daca l-as fi taiat felii). Cu o lingura, scobi dovleacul de pulpa si-l bagai la mixat cu restul legumelor fierte.
  3. Adaugai uleiul, pasta de ghimbir usturoi, nucsoara, sarea si piperul dupa gust, si incepui sa pasez cu un mixer de mana pana se facu crema.
  4. Aruncai menta, amestecai vartos inca o data, si mancaram, fratica, mancaram!

Va placu lectia mea de olteneasca neaosa? Ia sa te vad acuma, Google Translate!

Va tzuc!

Andie

***

 

This soup iz za bomb, I promise.

Ingredients

1/2 roast butternut sqash

3 carrots

1 potato

1 onion

2 l water

1 tsp ginger garlic paste

1 pinch ground nutmeg

olive oil, salt and black pepper

1 tbs finely chopped fresh mint leaves

squash seeds, to serve

1. Boil the fresh veggies in water with a bit of salt, until cooked. Turn off the heat.

2. Spoon the sqash (to remove the peel) and add it to the mixture.

3. Pour in the oil, ginger garlic paste, nutmeg, salt and pepper to taste, and cream the whole thing with a hand mixer.

4. Add the mint, mix well and serve with seeds and/or sour cream.

Hugs now!

Andie

5 COMMENTS

  1. La mine nush ce s-a intamplat dar mi-a iesit un super dezastru :(( Bine… al meu sot a mancat-o oricum, atat de mult ii place supa de dovleac :)) Dar mie nu mi-a placut gustul pronuntat de morcov (2 or fi fost prea multi?) si aromele prea multe care nu aveau nici un dzeu…

    • Mai draga mea, nu-sh ce sa zic. Eu morcovi am pus trei, dar mai mici asa. In ce priveste restul ingredientelor si condimentelor, e posibil sa nu iti placa unele dintre ele si atunci trebuie sa le scoti sau sa le inlocuiesti. Cum zice maestrul Ramsay: taste, taste, taste! Stii cum e, gusturile noastre difera si atunci tu trebuie sa le adaptezi in functie de ce iti place tie. Mie tare, dar tare mult mi-a placut cum mi-a iesit supica asta!
      Te imbratisez cu drag!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
https://www.google.com/recaptcha/api.js?onload=wpcaptcha_captcha&render=6LfUsDApAAAAABKToguGl1jQ8O7k7sKjiBBq_aoW&ver=1.23

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.