De unde cumparam condimente?

14

Asta e intrebarea pe care mi-a adresat-o de curand un prieten si care m-a facut sa-mi dau seama ca poate multa lume o rumega in tacere si cu oarecare frustrare.

In primul rand, cateva cuvinte despre cum sa pastram si sa folosim condimentele. In general, este de preferat sa aveti cantitati cat mai mici, dar proaspete. Pastrati-le in recipiente de sticla sau hartie, inchise ermetic, in locuri ferite de lumina si caldura/frig excesiv, precum camara sau un dulap. Daca aveti acasa un haos de pungulite de hartie micute, care mai de care mai desigilate, va sfatuiesc sa le inchideti cu agrafe de birou si sa le ordonati in aceasta cutie de la IKEA, care are si avantajul de a le izola ermetic.

In al doilea rand, daca puteti alege intre condimente macinate si condimente intregi, alegeti-le pe acestea din urma. Prafurile isi pierd mult mai usor aroma. Investiti intr-o rasnita electrica (eu am una de cafea, mega-comunista si legata cu scotch, mostenita din bucataria mamei) si folositi-o pentru a macina cuisoare, coriandru, chimion, scortisoara, etc. atunci cand aveti nevoie. Daca nu, incercati sa cumparti condimente care vin livrate in sticlute cu rasnite manuale, sau chiar o rasnita manuala, separat.

In al treilea rand, nu faceti economie la pret. Tineti minte: condimentele pe care le gasiti cu kilele in supermarketuri, la preturi de nimic, sunt doar copii nereusite ale originalului. Investiti ceva mai mult intr-un condiment de calitate pentru ca nu e o cheltuiala pe care o faceti des: un condiment bun, pastrat in conditii optime, va tine destul de mult si va schimba cu totul gustul mancarii.

Acestea fiind zise, sa trecem la recomandarile mele.

1. Proaspat deschisul Magazinul de Mirodenii, care promite, nu gluma. Puteti merge chiar voi la magazinul din Dorobanti, sau puteti comanda online orice, de la mirodenii pure, amestecuri, uleiuri sau accesorii.

2. Pukka Food, de care va povesteam si in alt post, undeva aproape de Cismigiu, dar si online, are o oferta variata si apetisanta, ce include condimente bio, dar nu numai. Eu am luat de acolo turmeric si garam masala si au fost senzatie.

3. Ki-Life, la Piata Amzei, unde veti gasi in special condimente si ingrediente orientale, asta pentru amatorii de bucatarie chinezeasca, thai sau indiana. Radu povesteste mai mult despre magazinul asta AICI. Ultima oara am luat de acolo agar agar (inlocuitor pentru gelatina animala), pudra de roscove (inlocuitor pentru cacao), ulei de in (sa-l amestecam in salate cu cel de masline, pentru Omega 3), susan negru si coriandru boabe.

4. Nomu se axeaza mai mult pe amestecuri, insa… pfuai, ce amestecuri! Gasiti si vanilie la ei, insa, apropos de asta, eu prefer sa o cumpar de la Plafar, ca e mai ieftina dar la fel de buna. E fain ca produsele lor nu contin glutamat, aditivi, coloranti sau conservanti, deci imaginati-va gustul si nu mai comentati la pret :)) Puteti comanda online sau cumpara de prin bacanii.

5. Ceea ce ma aduce la urmatorul hotspot pentru condimente: Bacania Veche. Marius Tudosiei este un om care a riscat si muncit foarte mult pentru brandul lui, drept dovada ca acum Bucurestiul s-a umplut de “bacanii” dupa ce el a readus notiunea in actualitate. In localul lui din apropierea lui Stefan cel Mare veti gasi nenumarate condimente, dulceturi, uleiuri, ce sa mai, you name it, Marius will bring it.

6. Plafar si gasca. Adica magazinele de la colt cu produse naturiste, care va pot surprinde cu ingredientele pe care le puteti gasi acolo. Nici aici nu insist prea mult.

7. Piata, pentru condimente si ierburi romanesti. Mergeti frumos vara, luati ierburi (busuioc, patrunjel, tarhon, cimbru, menta, etc.) si intindeti-le pe un ziar in varful dulapului. Uitati de ele cateva saptamani pana s-au uscat de tot, apoi stocati-le in borcane de sticla sau pungi de hartie. Not such a big deal, right?

Ce va mai pot spune este ca pentru ingrediente chinezesti e bine sa mergeti la Dragonul Rosu (de unde eu mi-am luat ulei de susan si lapte de cocos la preturi foarte competitive), iar pentru gama completa de dipuri, spices si oils de la Jaime Oliver, la Auchan (moama ce sare roz de Himalaya am tras de la el!).

Am incercat sa enumar principalele locuri faine; daca mai aveti sugestii sau gaselnite, impartiti-le cu noi pe blog!

Love and spices,

Andie

Asta e intrebarea pe care mi-a adresat-o de curand un prieten si care m-a facut sa-mi dau seama ca poate multa lume o rumega in tacere si cu oarecare frustrare.

In primul rand, cateva cuvinte despre cum sa pastram si sa folosim condimentele. In general, este de preferat sa aveti cantitati cat mai mici, dar proaspete. Pastrati-le in recipiente de sticla sau hartie, inchise ermetic, in locuri ferite de lumina si caldura/frig excesiv, precum camara sau un dulap. Daca aveti acasa un haos de pungulite de hartie micute, care mai de care mai desigilate, va sfatuiesc sa le inchideti cu agrafe de birou si sa le ordonati in aceasta cutie de la IKEA, care are si avantajul de a le izola ermetic.

In al doilea rand, daca puteti alege intre condimente macinate si condimente intregi, alegeti-le pe acestea din urma. Prafurile isi pierd mult mai usor aroma. Investiti intr-o rasnita electrica (eu am una de cafea, mega-comunista si legata cu scotch, mostenita din bucataria mamei) si folositi-o pentru a macina cuisoare, coriandru, chimion, scortisoara, etc. atunci cand aveti nevoie. Daca nu, incercati sa cumparti condimente care vin livrate in sticlute cu rasnite manuale, sau chiar o rasnita manuala, separat.

In al treilea rand, nu faceti economie la pret. Tineti minte: condimentele pe care le gasiti cu kilele in supermarketuri, la preturi de nimic, sunt doar copii nereusite ale originalului. Investiti ceva mai mult intr-un condiment de calitate pentru ca nu e o cheltuiala pe care o faceti des: un condiment bun, pastrat in conditii optime, va tine destul de mult si va schimba cu totul gustul mancarii.

Acestea fiind zise, sa trecem la recomandarile mele.

1. Proaspat deschisul Magazinul de Mirodenii, care promite, nu gluma. Puteti merge chiar voi la magazinul din Dorobanti, sau puteti comanda online orice, de la mirodenii pure, amestecuri, uleiuri sau accesorii.

2. Pukka Food, de care va povesteam si in alt post, undeva aproape de Cismigiu, dar si online, are o oferta variata si apetisanta, ce include condimente bio, dar nu numai. Eu am luat de acolo turmeric si garam masala si au fost senzatie.

3. Ki-Life, la Piata Amzei, unde veti gasi in special condimente si ingrediente orientale, asta pentru amatorii de bucatarie chinezeasca, thai sau indiana. Radu povesteste mai mult despre magazinul asta AICI. Ultima oara am luat de acolo agar agar (inlocuitor pentru gelatina animala), pudra de roscove (inlocuitor pentru cacao), ulei de in (sa-l amestecam in salate cu cel de masline, pentru Omega 3), susan negru si coriandru boabe.

4. Nomu se axeaza mai mult pe amestecuri, insa… pfuai, ce amestecuri! Gasiti si vanilie la ei, insa, apropos de asta, eu prefer sa o cumpar de la Plafar, ca e mai ieftina dar la fel de buna. E fain ca produsele lor nu contin glutamat, aditivi, coloranti sau conservanti, deci imaginati-va gustul si nu mai comentati la pret :)) Puteti comanda online sau cumpara de prin bacanii.

5. Ceea ce ma aduce la urmatorul hotspot pentru condimente: Bacania Veche. Marius Tudosiei este un om care a riscat si muncit foarte mult pentru brandul lui, drept dovada ca acum Bucurestiul s-a umplut de “bacanii” dupa ce el a readus notiunea in actualitate. In localul lui din apropierea lui Stefan cel Mare veti gasi nenumarate condimente, dulceturi, uleiuri, ce sa mai, you name it, Marius will bring it.

6. Plafar si gasca. Adica magazinele de la colt cu produse naturiste, care va pot surprinde cu ingredientele pe care le puteti gasi acolo. Nici aici nu insist prea mult.

7. Piata, pentru condimente si ierburi romanesti. Mergeti frumos vara, luati ierburi (busuioc, patrunjel, tarhon, cimbru, menta, etc.) si intindeti-le pe un ziar in varful dulapului. Uitati de ele cateva saptamani pana s-au uscat de tot, apoi stocati-le in borcane de sticla sau pungi de hartie. Not such a big deal, right?

Ce va mai pot spune este ca pentru ingrediente chinezesti e bine sa mergeti la Dragonul Rosu (de unde eu mi-am luat ulei de susan si lapte de cocos la preturi foarte competitive), iar pentru gama completa de dipuri, spices si oils de la Jaime Oliver, la Auchan (moama ce sare roz de Himalaya am tras de la el!).

Am incercat sa enumar principalele locuri faine; daca mai aveti sugestii sau gaselnite, impartiti-le cu noi pe blog!

Love and spices,

Andie

Â

Asta e intrebarea pe care mi-a adresat-o de curand un prieten si care m-a facut sa-mi dau seama ca poate multa lume o rumega in tacere si cu oarecare frustrare.

In primul rand, cateva cuvinte despre cum sa pastram si sa folosim condimentele. In general, este de preferat sa aveti cantitati cat mai mici, dar proaspete. Pastrati-le in recipiente de sticla sau hartie, inchise ermetic, in locuri ferite de lumina si caldura/frig excesiv, precum camara sau un dulap. Daca aveti acasa un haos de pungulite de hartie micute, care mai de care mai desigilate, va sfatuiesc sa le inchideti cu agrafe de birou si sa le ordonati in aceasta cutie de la IKEA, care are si avantajul de a le izola ermetic.

In al doilea rand, daca puteti alege intre condimente macinate si condimente intregi, alegeti-le pe acestea din urma. Prafurile isi pierd mult mai usor aroma. Investiti intr-o rasnita electrica (eu am una de cafea, mega-comunista si legata cu scotch, mostenita din bucataria mamei) si folositi-o pentru a macina cuisoare, coriandru, chimion, scortisoara, etc. atunci cand aveti nevoie. Daca nu, incercati sa cumparti condimente care vin livrate in sticlute cu rasnite manuale, sau chiar o rasnita manuala, separat.

In al treilea rand, nu faceti economie la pret. Tineti minte: condimentele pe care le gasiti cu kilele in supermarketuri, la preturi de nimic, sunt doar copii nereusite ale originalului. Investiti ceva mai mult intr-un condiment de calitate pentru ca nu e o cheltuiala pe care o faceti des: un condiment bun, pastrat in conditii optime, va tine destul de mult si va schimba cu totul gustul mancarii.

Acestea fiind zise, sa trecem la recomandarile mele.

1. Proaspat deschisul Magazinul de Mirodenii, care promite, nu gluma. Puteti merge chiar voi la magazinul din Dorobanti, sau puteti comanda online orice, de la mirodenii pure, amestecuri, uleiuri sau accesorii.

2. Pukka Food, de care va povesteam si in alt post, undeva aproape de Cismigiu, dar si online, are o oferta variata si apetisanta, ce include condimente bio, dar nu numai. Eu am luat de acolo turmeric si garam masala si au fost senzatie.

3. Ki-Life, la Piata Amzei, unde veti gasi in special condimente si ingrediente orientale, asta pentru amatorii de bucatarie chinezeasca, thai sau indiana. Radu povesteste mai mult despre magazinul asta AICI. Ultima oara am luat de acolo agar agar (inlocuitor pentru gelatina animala), pudra de roscove (inlocuitor pentru cacao), ulei de in (sa-l amestecam in salate cu cel de masline, pentru Omega 3), susan negru si coriandru boabe.

4. Nomu se axeaza mai mult pe amestecuri, insa… pfuai, ce amestecuri! Gasiti si vanilie la ei, insa, apropos de asta, eu prefer sa o cumpar de la Plafar, ca e mai ieftina dar la fel de buna. E fain ca produsele lor nu contin glutamat, aditivi, coloranti sau conservanti, deci imaginati-va gustul si nu mai comentati la pret :)) Puteti comanda online sau cumpara de prin bacanii.

5. Ceea ce ma aduce la urmatorul hotspot pentru condimente: Bacania Veche. Marius Tudosiei este un om care a riscat si muncit foarte mult pentru brandul lui, drept dovada ca acum Bucurestiul s-a umplut de “bacanii” dupa ce el a readus notiunea in actualitate. In localul lui din apropierea lui Stefan cel Mare veti gasi nenumarate condimente, dulceturi, uleiuri, ce sa mai, you name it, Marius will bring it.

6. Plafar si gasca. Adica magazinele de la colt cu produse naturiste, care va pot surprinde cu ingredientele pe care le puteti gasi acolo. Nici aici nu insist prea mult.

7. Piata, pentru condimente si ierburi romanesti. Mergeti frumos vara, luati ierburi (busuioc, patrunjel, tarhon, cimbru, menta, etc.) si intindeti-le pe un ziar in varful dulapului. Uitati de ele cateva saptamani pana s-au uscat de tot, apoi stocati-le in borcane de sticla sau pungi de hartie. Not such a big deal, right?

Ce va mai pot spune este ca pentru ingrediente chinezesti e bine sa mergeti la Dragonul Rosu (de unde eu mi-am luat ulei de susan si lapte de cocos la preturi foarte competitive), iar pentru gama completa de dipuri, spices si oils de la Jaime Oliver, la Auchan (moama ce sare roz de Himalaya am tras de la el!).

Am incercat sa enumar principalele locuri faine; daca mai aveti sugestii sau gaselnite, impartiti-le cu noi pe blog!

Love and spices,

Andie

Asta e intrebarea pe care mi-a adresat-o de curand un prieten si care m-a facut sa-mi dau seama ca poate multa lume o rumega in tacere si cu oarecare frustrare.

In primul rand, cateva cuvinte despre cum sa pastram si sa folosim condimentele. In general, este de preferat sa aveti cantitati cat mai mici, dar proaspete. Pastrati-le in recipiente de sticla sau hartie, inchise ermetic, in locuri ferite de lumina si caldura/frig excesiv, precum camara sau un dulap. Daca aveti acasa un haos de pungulite de hartie micute, care mai de care mai desigilate, va sfatuiesc sa le inchideti cu agrafe de birou si sa le ordonati in aceasta cutie de la IKEA, care are si avantajul de a le izola ermetic.

In al doilea rand, daca puteti alege intre condimente macinate si condimente intregi, alegeti-le pe acestea din urma. Prafurile isi pierd mult mai usor aroma. Investiti intr-o rasnita electrica (eu am una de cafea, mega-comunista si legata cu scotch, mostenita din bucataria mamei) si folositi-o pentru a macina cuisoare, coriandru, chimion, scortisoara, etc. atunci cand aveti nevoie. Daca nu, incercati sa cumparti condimente care vin livrate in sticlute cu rasnite manuale, sau chiar o rasnita manuala, separat.

In al treilea rand, nu faceti economie la pret. Tineti minte: condimentele pe care le gasiti cu kilele in supermarketuri, la preturi de nimic, sunt doar copii nereusite ale originalului. Investiti ceva mai mult intr-un condiment de calitate pentru ca nu e o cheltuiala pe care o faceti des: un condiment bun, pastrat in conditii optime, va tine destul de mult si va schimba cu totul gustul mancarii.

Acestea fiind zise, sa trecem la recomandarile mele.

1. Proaspat deschisul Magazinul de Mirodenii, care promite, nu gluma. Puteti merge chiar voi la magazinul din Dorobanti, sau puteti comanda online orice, de la mirodenii pure, amestecuri, uleiuri sau accesorii.

2. Pukka Food, de care va povesteam si in alt post, undeva aproape de Cismigiu, dar si online, are o oferta variata si apetisanta, ce include condimente bio, dar nu numai. Eu am luat de acolo turmeric si garam masala si au fost senzatie.

3. Ki-Life, la Piata Amzei, unde veti gasi in special condimente si ingrediente orientale, asta pentru amatorii de bucatarie chinezeasca, thai sau indiana. Radu povesteste mai mult despre magazinul asta AICI. Ultima oara am luat de acolo agar agar (inlocuitor pentru gelatina animala), pudra de roscove (inlocuitor pentru cacao), ulei de in (sa-l amestecam in salate cu cel de masline, pentru Omega 3), susan negru si coriandru boabe.

4. Nomu se axeaza mai mult pe amestecuri, insa… pfuai, ce amestecuri! Gasiti si vanilie la ei, insa, apropos de asta, eu prefer sa o cumpar de la Plafar, ca e mai ieftina dar la fel de buna. E fain ca produsele lor nu contin glutamat, aditivi, coloranti sau conservanti, deci imaginati-va gustul si nu mai comentati la pret :)) Puteti comanda online sau cumpara de prin bacanii.

5. Ceea ce ma aduce la urmatorul hotspot pentru condimente: Bacania Veche. Marius Tudosiei este un om care a riscat si muncit foarte mult pentru brandul lui, drept dovada ca acum Bucurestiul s-a umplut de “bacanii” dupa ce el a readus notiunea in actualitate. In localul lui din apropierea lui Stefan cel Mare veti gasi nenumarate condimente, dulceturi, uleiuri, ce sa mai, you name it, Marius will bring it.

6. Plafar si gasca. Adica magazinele de la colt cu produse naturiste, care va pot surprinde cu ingredientele pe care le puteti gasi acolo. Nici aici nu insist prea mult.

7. Piata, pentru condimente si ierburi romanesti. Mergeti frumos vara, luati ierburi (busuioc, patrunjel, tarhon, cimbru, menta, etc.) si intindeti-le pe un ziar in varful dulapului. Uitati de ele cateva saptamani pana s-au uscat de tot, apoi stocati-le in borcane de sticla sau pungi de hartie. Not such a big deal, right?

Ce va mai pot spune este ca pentru ingrediente chinezesti e bine sa mergeti la Dragonul Rosu (de unde eu mi-am luat ulei de susan si lapte de cocos la preturi foarte competitive), iar pentru gama completa de dipuri, spices si oils de la Jaime Oliver, la Auchan (moama ce sare roz de Himalaya am tras de la el!).

Am incercat sa enumar principalele locuri faine; daca mai aveti sugestii sau gaselnite, impartiti-le cu noi pe blog!

Love and spices,

Andie

Asta e intrebarea pe care mi-a adresat-o de curand un prieten si care m-a facut sa-mi dau seama ca poate multa lume o rumega in tacere si poate cu oarecare frustrare.

In primul rand, cateva cuvinte despre cum sa pastram si sa folosim condimentele. In general, este de preferat sa aveti cantitati cat mai mici, dar proaspete. Pastrati-le in recipiente de sticla sau hartie, inchise ermetic, in locuri ferite de lumina si caldura/frig excesiv, precum camara sau un dulap. Daca aveti acasa un haos de pungulite de hartie micute, care mai de care mai desigilate, va sfatuiesc sa le inchideti cu agrafe de birou si sa le ordonati in aceasta cutie de la IKEA, care are si avantajul de a le izola ermetic.

In al doilea rand, daca puteti alege intre condimente macinate si condimente intregi, alegeti-le pe acestea din urma. Prafurile isi pierd mult mai usor aroma. Investiti intr-o rasnita electrica (eu am una de cafea, mega-comunista si legata cu scoci, mostenita din bucataria mamei) si folositi-o pentru a macina cuisoare, coriandru, chimion, scortisoara, etc. atunci cand aveti nevoie.

In al treilea rand, nu faceti economie la pret. Tineti minte: condimentele pe care le gasiti cu kilele in supermarketuri, la preturi de nimic, sunt doar copii nereusite ale originalului. Investiti ceva mai mult intr-un condiment de calitate pentru ca nu e o cheltuiala pe care o faceti des: un condiment de calitate, pastrat in conditii optime, va tine destul de mult si va schimba cu totul gustul mancarii.

Acestea fiind zise, sa trecem la recomandarile mele.

1.

Asta e intrebarea pe care mi-a adresat-o de curand un prieten si care m-a facut sa-mi dau seama ca poate multa lume o rumega in tacere si poate cu oarecare frustrare.

In primul rand, cateva cuvinte despre cum sa pastram si sa folosim condimentele. In general, este de preferat sa aveti cantitati cat mai mici, dar proaspete. Pastrati-le in recipiente de sticla sau hartie, inchise ermetic, in locuri ferite de lumina si caldura/frig excesiv, precum camara sau un dulap. Daca aveti acasa un haos de pungulite de hartie micute, care mai de care mai desigilate, va sfatuiesc sa le inchideti cu agrafe de birou si sa le ordonati in aceasta cutie de la IKEA, care are si avantajul de a le izola ermetic.

In al doilea rand, daca puteti alege intre condimente macinate si condimente intregi, alegeti-le pe acestea din urma. Prafurile isi pierd mult mai usor aroma. Investiti intr-o rasnita electrica (eu am una de cafea, mega-comunista si legata cu scoci, mostenita din bucataria mamei) si folositi-o pentru a macina cuisoare, coriandru, chimion, scortisoara, etc. atunci cand aveti nevoie.

In al treilea rand, nu faceti economie la pret. Tineti minte: condimentele pe care le gasiti cu kilele in supermarketuri, la preturi de nimic, sunt doar copii nereusite ale originalului. Investiti ceva mai mult intr-un condiment de calitate pentru ca nu e o cheltuiala pe care o faceti des: un condiment de calitate, pastrat in conditii optime, va tine destul de mult si va schimba cu totul gustul mancarii.



[AdSense-A]

Opt In Image
EBOOK GRATUIT!
Aboneaza-te pentru a avea acces instant la:

- un eBook gratuit cu 20 de retete vegetariene delicioase
- retetele video saptamanale, cu o zi inainte de publicare
- freebies, premii si materiale exclusive pentru abonati
- notificare la fiecare articol nou

SHARE

14 COMMENTS

        • Da, nenii de la Matache’s faini :) Am inteles ca au si in Pta Dorobanti o versiune mai scumpa, insa daca le spui ca esti client din Matache iti dau la preturile reale :)

  1. Nu stiam ca si la plafaruri se gasesc pastai de vanilie. Fain, o sa ma uit.
    In Ki-Life nu am ajuns.. e musai, de cand zic..
    In rest, bifat Pukka, pastaidevanilie.ro, quatre-epices, driedfruits.ro. Ok toate.
    Mai este si http://sugarspice.ro/. Am ochit acolo niste esente (extracte naturale) care par minunate. Le-a incercat cineva?

    • Sa stii Edith ca eu am gasit pastai de vanilie la un plafar amarat intr-o piata, nu dadeai doi bani pe el, iar pretul a fost foarte bun: 8 lei doua pastai, de calitate excelenta. :) Tot la plafar am gasit flori de lavanda, cu 3,5 lei/250 g. Cred ca uneori merita sa intrebam si in locurile cele mai nebanuite :)
      Nu stiam de sugarspice, dar extractul ala din menta tare imi face cu ochiul!

  2. Incercati si Bazarul cu Mirodenii (au si site), mie imi plac mult mai mult decat Magazinul cu Mirodenii. Au preturi mai mici si calitatea produselor este ridicata.
    Nu am incercat celelalte dar azi o sa mai incerc si Ki-Life pentru ca cei de la Bazarul cu Mirodenii sunt in concediu :)

  3. Incercati si Bazarul cu Mirodenii (au si site), mie imi plac mult mai mult decat Magazinul cu Mirodenii. Au preturi mai mici si calitatea produselor este ridicata.
    Nu am incercat celelalte magazine dar azi o sa mai incerc si Ki-Life pentru ca cei de la Bazarul cu Mirodenii sunt in concediu :)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.