Cupcakes S'mores/ S'mores cupcakes

0

Acum vreo doua zile Catalina mi-a trimis in secret :)  un link catre un site teribil de dragut, din care sa mai invatam una alta despre cupcakes si decorarea cu fondant. Mi-au sarit in ochi de la o posta aceste cupcakes numite sugestiv S’mores, adica “some mores”, in traducere libera: “fara numar!” Le stiam mai demult, dar acum cred ca m-au prins intr-o faza puternic ciocolatoasa, ca n-am mai putut rezista o secunda si m-am repezit in bucatarie, calare pe ele. Ca sa intelegeti mai bine esenta lor, trebuie sa stiti ca ele sunt de fapt o adaptare dupa faimoasele snackuri americane formate din bezele coapte si bucati de ciocolata imbratisate ca-ntr-un sandvis de doi biscuiti graham.

Eu m-am indepartat putin de la reteta originala, in sensul ca in loc de vanilie am optat pentru rom, iar in loc de cacao am folosit pudra de roscove, pentru proprietatile puternic benefice (aliment alcalin, puternic antioxidant, etc). Daca veti citi AICI comparatia dintre pudra de roscove si cacao, va garantez ca nu veti mai cumpara cacao in vecii vecilor amin. Acestea fiind zise, sa dam in cap glicemiei.

Cupcakes S'mores

Ingrediente

  • 130 crackers graham
  • 25 g unt
  • 200 g faina
  • 90 g pudra de roscove (e mai concentrata decat cacaoa si are proprii indulcitori naturali)
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura rom
  • 110 g unt la temperatura camerei, taiat cubulete
  • 125 g zahar
  • 2 oua
  • 150 g smantana
  • 2-3 linguri lapte
  • Pentru topping:
  • 3 albusuri, 150 g zahar

Metoda

  1. Intr-un robotel mixam biscuitii cu cele 25 g unt pana arata ca niste frimituri. Turnam cate o lingura din amestec in formele de cupcakes tapetate cu hartiute. Dam la copt 10 minute la 160 C, gas 2. Scoatem si lasam la racit.
  2. Intr-un bol amestecam faina, pudra de roscove, bicarbonatul si un praf de sare. In alt bol mixam bine untul cu zaharul pana isi dubleaza volumul si schimba culoarea. Continuam sa mixam si adaugam, unul cate unul, ouale.
  3. Turnam apoi 1/3 din amestecul de faina, amestecam, apoi 1/2 din smantana, apoi 1/3 faina, amestecam, apoi restul de smantana si faina, avand grija sa terminam cu aceasta din urma. Turnam si romul si eventual 2-3 linguri de lapte, daca vedem ca e prea tare compozitia. O asezam in formele de cupcakes si dam la copt 20-25 minute la gas 4.
  4. Intre timp batem bine albusurile, adaugand, lingura cu lingura, zaharul. Formam astfel o bezea tare. Cand cupcakesii sunt gata, ii scoatem, lasam putin la racit, iar apoi le ornam cu amestecul de bezea (cu ajutorul unui pos cu dui). Fiindca nu am o torta, a trebuit sa le bag la cuptor sub grill. Da' merg si coapte pur si simplu, pana se aureste bezeaua.
https://www.andie.ro/2012/02/04/cupcakes-smores/

Au fost probabil cele mai bune cupcakes ciocolatoase pe care le-am mancat eu, ceea ce a fost surprinzator. Dense, si cu toate astea usor de mancat. Ma gandesc daca nu cumva datorez asta pudrei de roscove… Iar bezeaua de deasupra? Norisor in rai, nu altceva! Am mancat ca porcu’.

Love and marshmallows,

Andie

1 COMMENT

Leave a Reply to Emily Cancel reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.