Tort Pufu cu portocale si mascarpone/ Pufu's mascarpone and orange torte

0

In ultimul timp a devenit foarte la moda sa fii anti-Valentine’s. Incep sa se umple extremitatile: ori esti lover, ori esti hater. Eu am trecut prin toate fazele, insa de doi ani de zile Valentine’s Day e foarte speciala pentru mine, din cu totul alte motive. Pe 14 februarie s-a nascut micul ghem de blana pe care l-am adoptat si pe care-l iubesc din toti rarunchii. Urecheatul, blanosul, tantalaul, rozatorul, iubaretul, dintosul, veganul, speriosul, spionul si infractorul de Mr. Pufu, iepurasul meu alb de angora. Pe Pufu l-am gasit intr-o piata, pierdut intre legume, in cautarea mea dupa ceapa si leurda. De cand l-am vazut am stiut ca el este animalutul pe care l-am dorit dar nu l-am avut niciodata in copilarie. In doua secunde m-am hotarat si Pufu a venit cu mine acasa. Doi ani si 3 kile jumate mai tarziu, Pufu si-a insusit doi metri patrati din sufragerie, unde se inalta maiestuos al sau Glam Krystal Palace, construit cu nervi si sudoare de iubi dupa proiectul copt nopti in sir de subsemnata.

Pentru Pufu, nimic nu e prea putin. Am vrut sa-i fac un tort verde, cu multi morcovi, insa dupa o privire afara m-am gandit ca e cazul sa fim in ton cu vremea si l-am facut mai iernos. Asa ca domnul Pu s-a pregatit si a primit in vizita… musafiri. Ma scuzati: o musafirica roza si schioare, ca tot s-a nascut de Valentine’s :)

Tortul, ce sa zic, ma mir ca a iesit. Nu la gust, acolo mi-am depasit toate recordurile de bunaciune, ci la ornat. Pai sa vedeti. M-am pus eu sa fac tort tiramisu cu portocale. Am facut blatul: azi, ca ieri mi-a fost lene. Ceea ce inseamna ca nu a apucat sa se intareasca iar cand am turnat siropul, in cantitate dubla, ca m-a mancat in …. ca pe Zambilica, s-a format un asa zis terci. L-am acoperit cu chiu cu vai cu crema de unt, am dat la rece… dar ce sa-i faci, a inceput sa curga siropul in draci. Da-i orneaza, da-i acopera, stai ca ne curge, a fost horror. Insa nu regret nicio secunda! A fost cel mai aromat, insiropat si gustos tort tiramisu evar. Word.

Tort Pufu cu portocale si mascarpone

Ingrediente

    Crema
  • 500 g mascarpone
  • 4 portocale
  • 30 g amidon
  • 6 linguri de zahar
  • Siropul
  • 1 cana de zahar
  • 2 cani de apa
  • 1 plic de cafea neagra tare

Metoda

  1. Blatul se pregateste ca in linkul de mai sus, preferabil cu o zi inainte. Se lasa la racit, apoi taiem in doua. Zic doua pentru ca eu l-am facut din patru oua, special ca sa fac doar un singur strat de crema.
  2. Intr-o craticioara de sos turnam zaharul cu doua linguri de apa si dam pe foc mic, lasand la caramelizat. Atunci cand capata o culoare usor aurie si zaharul e topit, turnam peste restul de apa clocotita (avand grija sa nu ne oparim, ca zaharul o sa sara). Lasam sa se topeasca orice urma de zahar, stingem focul, adaugam cafeaua si mestecam bine. Dam la racit.
  3. Stoarcem doua portocale pentru a obtine 250 ml suc fresh. Celelalte doua portocale le decojim si le taiem bucatele mari.
  4. Intr-o cana amestecam amidonul cu o treime din suc pana obtinem o pasta.
  5. Punem zaharul si restul de suc intr-o craticioara si dam pe foc pana se topeste zaharul. Adaugam pasta de amidon, si amestecam bine, pana capata consistenta unei budinci. Stingem focul si adaugam bucatile de portocala, dam la racit.
  6. Intr-un bol de mixer turnam mascarponele si il mixam cu cateva linguri de zahar pana obtinem o pasta fina. Turnam budinca de portocale peste si amestecam bine, obtinand crema finala.
  7. Montare: in tava in care a copt blatul punem prima felie (baza) si o insiropam de-i sar capacele. Turnam crema peste, apoi punem cealalta felie de blat, o insiropam si pe ea si dam la rece.
https://www.andie.ro/2012/02/14/tort-pufu-cu-portocale-si-mascarpone/

Ornarea depinde de voi. Puteti face fondant, sau puteti pastra din crema de mascarpone si acoperi tortul cu el. Oricum ati da-o, e o nebunie atat de mare incat m-am hotarat sa nu-l impart cu nimeni. Bine, cu Pufu. Ok, si cu Iubi. Cam atat…

Love and mascarpone,

On Mr. Pufu (my white angora bunny)’s birthday, I decided to celebrate with a delicious mascarpone and orange torte. It’s more of a tiramisu, actually, and I am utterly surprised that I managed to cover it with fondant, given that it was super moist and the syrup was all over the place, pouring out like a waterfall! It was SENSATIONAL! Please ignore the sloppy fondant work, I am only a beginner…

Pufu’s mascarpone and orange torte

Ingrediente

  • 1 cake like HERE
  • Mascarpone and orange cream
  • 500 g mascarpone
  • 4 oranges
  • 30 g corn starch
  • 6 tbs sugar
  • Syrup
  • 1 cup sugar
  • 2 cups water
  • 1 teabag instant strong coffee

Metoda

  1. Prepare the cake one day in advance and let cool. Cut in half, lengthwise.
  2. In a saucepan, pour the sugar and 2 tbs water and let caramelize. When it turns golden and the sugar has melted, pour the rest of the boiling water. Make sure you don't burn yourself, it'll start bursting! Let boil until all the sugar dissolves, then let cool completely.
  3. Squeeze two oranges until you get 250 ml fresh orange juice. Slice the other two, we'll use them as such, into the cream.
  4. In a jug mix the corn starch and 1/3 of the juice. In a saucepan, mix the sugar and the rest of the juice, then simmer on low heat until the sugar melts. Add the corn starch mixture and stir well until in resembles a pudding. Remove from heat, add the orange slices and let cool.
  5. In a large bowl, mix the mascarpone with a couple of tablespoons of sugar until you get a fine cream. Add the orange pudding and incorporate well. This is your final cream.
  6. To assemble: Pour half the syrup over the first layer of cake, add the cream, cover with the second cake layer then pour the rest of the syrup over it. Refrigerate.
https://www.andie.ro/2012/02/14/tort-pufu-cu-portocale-si-mascarpone/

Love and mascarpone,

1 COMMENT

  1. arata super, as vrea sa il fac de ziua baiatului meu, dar nu stiu cum ai pus martipanul.
    ma poti ajuta see you un sfat. trebuie sa "ung" tortul see you ceva inainte de a pune martipanul? multumesc

Leave a Reply to Oana Drăgotescu Cancel reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.