Meniu de Sarbatoare. Pentru femei, primavara si-un Kitchen Aid./ Celebration menu for a Kitchen Aid

0

Acesta este meniul de sarbatoare prin care celebrez Luna Femeilor si cu care particip la concursul “KitchenAid de Martisor”.

0

Doamne, de cat timp astept sa scriu fraza asta! Cei care mi-ati fost aproape in ultimele saptamani stiti foarte bine ca toata desfasurarea de forte din ultimul timp il are ca principal motiv pe EL, Kitchen Aid-ul viselor mele. De curand, Laura Laurentiu impreuna cu Bilancia au deschis usa celui mai intens concurs la care am participat eu pana acum, avand ca premiu unic, pretios, un KA rosu si puternic ca sangele din firul de Martisor. Regulile au fost simple: trebuia sa compunem un meniu inspirat din minim trei retete cu care sa impresionam dragele doamne in luna martisorului. Criteriile de jurizare se regasesc pe blogul doamnei Laura, pentru cei interesati sa le consulte.

Eu am luat totul ca pe o mare provocare, in primul rand la nivel personal. Am vrut sa ma auto-depasesc, alcatuind un meniu sofisticat si foarte rafinat, dar care sa poata fi reprodus in casele noastre. Un meniu cum n-ai mai incercat si care sa-ti vorbeasca tie, Doamna, sa simti cat esti de speciala si minunata. Cel mai bun meniu pentru mama, sora, prietena, iubita, fiica, nepoata noastra. La multi ani, Doamnelor!

In plus fata de criteriile juriului, am hotarat ca toate felurile de mancare sa reproduca in continut culorile alb si rosu, ca un simbol al Martisorului si al.. Premiului :)

MENIU DE SARBATOARE

Deschidem seara cu un pahar de Sangria fructata, cu arome de portocala, lime si capsuni, o bautura usoara, dulce si racoritoare, care anticipeaza meniul serii dar si noptile toride de vara ce ne asteapta.

Aperitivul pe care vi-l propun isi trage seva dintr-o combinatie puternica de alb si rosu: Napoleon de sfecla rosie coapta cu branza de capra aromatizata cu ierburi, vinegreta de portocale si alune de padure si spuma de sfecla. Este o simfonie a gusturilor, insa cu siguranta cireasa de pe tort o reprezinta spuma de sfecla, realizata cu ajutorul unei tehnici de gastronomie moleculara, care confera un plus de rafinament si clasa preparatului.

Odata cu felul principal veti intelege de ce am optat sa deschid seara cu un pahar de sangria: am avut nevoie de putin alcool pentru a pregati un risotto cu sangria si seminte de fenicul, baza preparatului pe care vi-l servesc in seara asta, si anume Sangria Risotto Cakes cu fenicul copt, betisoare crocante de leurda, creme fraiche si perle de otet balsamic. Trebuie sa recunosc ca acesta a fost cel mai bun fel pe care l-am gatit in viata mea, ceea ce a fost surprinzator si neasteptat. Este cu siguranta o alegere demna de un meniu festiv impresionant.Perlele de otet balsamic sunt incredibil de speciale, iar pentru realizarea lor m-am ajutat din nou de gastronomia moleculara, folosind de data asta un procedeu de sferificare.

Pentru a complementa aroma placintelelor de orez am optat pentru o salata foarte proaspata si usoara, de primavara, care sa puna accentul in primul rand pe gustul natural al verdeturilor folosite. De aceea am hotarat sa nu ii adaug o vinegreta clasica, ci sa o servesc cu un praf de sare marina sau roz de Himalaya si doua linguri de creme fraiche sau iaurt. Salata mea de untisor, leurda si ridichi de luna a fost absolut delicioasa!

Ajunsi la final, desfatati de arome si miresme care mai de care, va servesc cu un tort extrem de special, dedicat iubirii mele pentru Kitchen Aid. Cel mai expresiv si inedit mod de a-mi arata iubirea a fost sa… ii dau inima mea. La propriu. Va invit sa gustati o felie din Tortul “I love Kitchen Aid” cu mascarpone si ciocolata alba, decorat cu trandafiri din fondant alb si roz, facuti manual special pentru aceasta ocazie.

Dragii mei, sper ca meniul meu sa va fi placut, sa va fi incantat si sa va inspirat pentru acele ocazii cu adevarat speciale din viata voastra. Eu mi-am pus in el toata dragostea, priceperea si speranta. Va doresc o primavara frumoasa, plina de culoare si mancare buna.

Let’s bring KA home!

Love,

Andie

1 COMMENT

  1. Mai mult decat sa spun WOW si sa te felicit din inima nu pot spune!Cuvintele sunt de prisos!
    felicitari pentru tot ce faci,pentru munca si pasiunea ta care se vede si se simte in textele tale!
    Nu stiu daca “succes” e urarea potrivita pentru a incheia insa…. Succes!
    Abia astept primele retete cu KA (sa am si eu de unde sa ma inspir ;) ).
    O primavara minunata sa ai si tu!

    • Tu Alina, ce de cuvinte frumoase mi-ai spus in ultimul timp, m-am inrosit ca o ridiche! :)
      Ca sa te citez: “succes tuturor”! Universul le va aranja pe toate, sunt convinsa :)
      Te imbratisez cu drag si astept sa avem impreuna o mie de aventuri culinare! Bine, hai, o mie si una :)

    • Tare multumesc!! But.. there is no such thing as “asteptare usoara” :)
      O sa fie horror, atatea zile in care o sa ma gandesc, o sa ma razgandesc, o sa vreau sa fi facut anumite lucruri diferit! Pai ce, nu stiu eu ce-am la usa casii? :)
      Te pup!

    • Hahaha! Mihai, chiar asa am facut, dar pentru cu totul alte motive! M-am gandit ca daca fac loc pe blat si il mentalizez intens in locul respectiv, imi cresc sansele :) Sunt dusa cu capul :) Complet, irecuperabil.

  2. Wow, ce meniu! M-a dat gata Sangria Risotto Cakes cu fenicul copt, betisoare crocante de leurda, creme fraiche si perle de otet balsamic. Bravo!

    • Hehe.. asta si era intentia! Sa dau gata cu felul principal. Bine, si cu tortul, ca si la ala am muncit… vai mama mea. Multumesc, multumesc :)

  3. Felicitari din tot sufletul!Meniul tau chiar a meritat sa fie castigator si ma bucur pentru tine.S-a vazut pasiunea si munca depusa.Sa-l folosesti sanatoasa si sa ne bucuri in continuare cu retetele tale minunate.Pe mine m-ai cucerit si te voi vizita cu drag mai ales ca am un copil vegetarian in devenire si esti o sursa inepuizabila de inspiraie,
    Mii de pupici!

    • Flory, ce vorbe frumoase, m-ai cucerit! :) Insa cel mai tare cred ca m-a cucerit copilasul tau vegetarian in devenire! Pe bune?? Trebuie sa imi povestesti neaparat cum e asta! De fiecare data cand vorbesc cu iubitul meu despre copii, avem discutii cu privire la dieta vegetariana a copiilor nostri. Cum e, ce ii dai sa manance? Ati vorbit cu nutritionisti? Ma intereseaza foarte mult subiectul si sunt foarte fericita ca pot sa te mai ajut cu o idee, din cand in cand!
      Te imbratisez cu drag si astept sa povestim muuult, muuult! Si, nu in ultimul rand, felicitari si tie!! Pupici!

  4. Felicitari! Meniul si prezentarea sunt de exceptie, ca dealtfel toate retetele postate de tine. Blogul tau este printre favoritele mele. Felicitari!

    • Ana, wow, mersi mult :) E mare lucru sa-mi zica cineva ca blogul meu e printre favorite… Chiar sunt emotionata :) Felicitari din suflet si tie si astept sa avem impreuna zile frumoase si aventuroase in bucatarie cu apa, faina si.. seminte de dragoste :)

  5. Felicitari pentru premiu si sincer nu stiu de ce eram sigura ca ai sa castigi acest concurs…instinctul feminin cred…sa te bucuri de el si sa ne bucuri si pe noi cu retete minunate

    • Naty, tare multumesc c-ai trecut pe aici sa-mi lasi cuvintele astea frumoase :) In primul rand felicitari si tie, dar si tuturor concurentilor – impreuna am creat o lista nemaipomenita de bunatati! Crede-ma, pe cat ma bucur pentru mine, pe atat ma gandesc si la ceilalti concurenti care si-au dorit KA-ul.. pana la urma, am trecut cu totii prin aceleasi emotii, am muncit mult si ne-am dorit mult! Iti promit ca voi face o multime de retete minunate, dedicate voua, tuturor, ca sa simtiti ca o parte din sufletelul vostru e acolo :)
      Te imbratisez cu drag si te mai astept pe la mine!

  6. Andi, felicitari din tot sufletul.ti-am spus eu ca v-a fi al tau.;)
    Abia astept sa probez si eu bunatatile prezentate pentru concurs.Si cine stie,poate cand am sa ajung acasa, voi gusta pe viu bunatatile facute de tine.
    Un weekend minunata si Sarbatori Fericite!

    • Ioana, ai avut o buna intuitie! Sa le incerci, ca tare bune au fost… nici nu stiu care mi-a placut mai mult, sincer! Mi-ar placea foarte tare sa te cunosc cand mai vii in tara, da-mi un semn daca treci prin Bucuresti, da? Te pup!

Leave a Reply to mitinita Cancel reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.