Clatite americane multifunctionale/ Multifunctional American pancakes

0

Statea unicul meu neuron si se plictisea singur cand deodata l-a lovit o strafulgerare fix in moalele lenii! N-ar putea el sa faca un mic dejun rapid, un twofer, adica un 2-in-1? Si fiindca zilele astea fusese inundat de imagini cu clatite americane, au fost selectate ca fiind the weapon of choice. Sunt mega-simplu de facut si foarte versatile, asa le-am denumit instant clatite multifunctionale pentru ca te lasa pe tine, cititorul-mancator, sa alegi daca vor fi de dulce sau de sarat.

Clatite americane multifunctionale

Clatite americane multifunctionale

Ingrediente

    Pentru clatite
  • 1 cana si jumatate de faina alba
  • 1/2 cana de malai
  • 1 lingurita de sare
  • 2 lingurite de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita ghimbir macinat
  • 1 morcov ras marunt
  • 2 cani si un sfert de lapte batut
  • 2 oua mari
  • 1 lingura de ulei de floarea soarelui
  • Pentru topping sarat
  • 1 iaurt gras
  • 1 lingura de pesto de leurda (leurda mixata in robot cu ulei de masline, parmezan, cascaval, seminte de pin si zeama de lamaie)
  • 3 ridichi
  • 3 rosii cherry
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru topping dulce
  • Fructe de padure/zmeura
  • Reductie de fructe de padure

Metoda

  1. Pentru clatite amestecam intai ingredientele solide, apoi pe cele lichide, le amestecam impreuna, ca sa zic asa, si coca-i gata. O turnam cu polonicul in tigaia incinsa si formam aceste clatite groase si rotunde in stil american.
  2. Cand incep sa faca bule de aer, stim ca e momentul sa le intoarcem. Gata cu astea!
  3. Desi nu va vine sa credeti, cele doua toppinguri se fac tot amestecandu-se toate ingredientele. Foarte dificil.
https://www.andie.ro/2012/03/30/clatite-americane-multifunctionale/

Dupa cum vedeti, toata faza e sa nu pui zahar in clatite. Topping-ul sarat poate fi orice – de la zacusca si ratatouille la varianta asta usoara de primavara pentru care am optat eu. Nu va faceti probleme ca nu vor fi dulci daca preferati sa adaugati dulceata sau miere: credeti-ma pe cuvant, morcovul isi face bine treaba in aluat :)

Love and sweet vs. savory!

PS Cu reteta asta ma inscriu la concursul Andreei! Tineti-mi pumnii :)

1 COMMENT

  1. Wow ce super sunt :) Sa stii ca nu m-am gandit niciodata sa fac din acelas aluat si dulci si sarate. Super mic dejun. Se potriveste perfect pentru concursul de pe blogul meu (poate te bagi :)))

    Pozele sunt superbe!

    Te pup

    • Concurs? Ce concurs? Acum ma duc sa ma uit! Daca ma primesti ma bag sigur :)
      Se pot face, dar sa nu pui zahar in aluat. Si sa pui o leguma dulce, gen morcov sau chiar dovlecel.
      Te pup!

    • Fab Chef, bine ai venit pe blog! Uite-asa mai gasesc eu bloguri dragute :) Merge si fara ghimbir, doar ca am eu o slabiciune pentru combo morcov-ghimbir. O zisai.

  2. am incercat si noi de dimineata cu sos tzatziki si rosii, iar dupa amiaza cu piersici caramelizate…BUN!…foarte frumoasa multifunctionalitatea asta….

  3. […] Va mai amintiti Aniversarea de doi ani a blogului? Atunci am organizat un giveaway cu mai multe premii, printre care si o portie de cupcakes. M-am bucurat foarte tare cand Random.org a extras din piscina de inscrisi o fetita dulce care pana nu demult era foarte suparata ca niciodata nu castiga atunci cand vine vorba de extrageri de noroc: Andreea Dianu de la Pasiune pentru bucatarie. […]

Leave a Reply to andie Cancel reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.