Oua rosii vopsite natural/ Red Easter Eggs – natural dye

10

E joia mare, joia neagra a tuturor patimilor. E ziua in care se vopsesc ouale de Paste si in care deja incepem usor-usor pregatirile pentru ziua cea mare. In ultimele luni mama a tot strans frunze de ceapa, rosii si galbene, tocmai pentru acest mare moment. E adevarat ca, vopsite prin aceasta metoda naturala, nu ies rosii si frumoase asa cum ne-am obisnuit sa vedem cand folosim coloranti, insa noua ne plac: au dragostea naturii in ele si asta-i cel mai important.

Oua rosii vopsite natural

Oua rosii vopsite natural

Ingrediente

  • 200 g foi de ceapa rosie si galbena
  • oua proaspete de gaina
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingura de otet
  • 1 litru apa
  • 1 lingura de ulei

Metoda

  1. Punem foile de ceapa la inmuiat in apa rece, timp de o jumatate de ora.
  2. Ouale se pun in apa rece si se dau pe foc pana se incinge apa, dar nu apuca sa fiarba.
  3. Se clocoteste apa cu ceapa cateva minute, se strecoara printr-o sita astfel incat sa separam foile de ceapa.
  4. In zeama rosie ramasa se adauga ouale, otetul si sarea si se mai fierbe 3 minute.
  5. Se scot si se freaca usor cu o carpa inmuiata in ulei, pentru a le da luciu.
https://www.andie.ro/2012/04/12/oua-rosii-vopsite-natural/

Eu zic sa fiti pe faza in zilele ce urmeaza, ca vin cozonacii facuti de Red precum si cele mai meseriase sar-ma-lee, right on!

Cu aceasta reteta particip la Dulce Romanie – Provocarea lunii aprilie 2012 organizata de Alina pe blogul ei.

Love and red eggs!

 

Aboneaza-te si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase + un ghid complet de planificare a meniului saptamanal
- un digest saptamanal cu toate retetele si articolele publicate, astfel incat sa afli toate noutatile fara a-ti incarca prea mult inboxul.

SHARE

10 COMMENTS

    • Din pacate bunica mea nu mai e… dar de fiecare data cand gatesc ceva traditional, la ea imi zboara gandul.. In plus, io-s o mare patrioata, si daca as stii mai multe as pastra mai multe traditii! In plus, e mult mai sanatos sa le vopsim asa, nu crezi?

    • Boscodina-gospodina :), draga mea,
      Si eu zic ca-s frumoase. Nu stiu, parca e altceva cand le faci traditional, te gandesti la bunica ta, la sat, ceapa si cas :) Iti multumesc pentru aprecieri, promit sa ma descurc si mai bine de acum incolo :)

    • Sincer, nu am un raport fix. Cam 2/3 ceapa rosie. In anumiti ani ne ies mai rosii, in altii mai bat spre maro, depinde si de frunzele de ceapa. Nu cred ca ar iesi visinii daca ai pune numai rosii, dar cred ca ar iesi un rosu mai rece, cu tente de mov inchis.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here