Atelier de fotografie culinara cu Barbizon Steakhouse, Lumea Retetelor si F64

0

Astazi se intampla o raritate pe blog: o sa vedeti poze cu carne. Si nu pentru ca m-as fi reconvertit, Doamne-fereste, ci pur si simplu in scop strict educational si fotografic. Sa vedeti de ce. Sambata am petrecut una din cele mai incantatoare zile din ultimul timp in compania unor oameni frumosi si talentati, care-mi impartasesc pasiunea pentru mancare buna si fotografie. Am fost invitata la un workshop de fotografie culinara organizat de Barbizon Steakhouse, Lumea Retetelor, Reader’s Digest si F64 (cunoscut intre doamne se pare si cu numele de F69, da’ asta-i alta poveste) la Hotelul Pullman din Piata Montreal.

Mi-am tras blugii ai mai comozi, bluza a mai larga si opincutele cele mai sclipicioase, si mi-am facut aparitia stralucitoare la eveniment alaturi de buna mea prietena si mare fotografa (in caz ca nu stiati) Catalina. Spre marea mea bucurie erau prezente deja acolo Brindusa si Edith, plus cativa prieteni noi: Cristina de la Diva in bucatarie, Andreea de la Sevens Cooking, Cristina de la Bake Haus si Sorin Husi. Tot acum am cunoscut-o personal pe Ioana, mica vedeta castigatoare a primei editii a Academiei lui Horia, de care mi-a placut. Relaxata si prietenoasa, atenta cu toata lumea, fara fite, ce sa mai, mi-a placut.

Bai ce misto a fost. Chef Dumitru Bucsa a gatit de a rupt si a prezentat fiecare fel de mancare in doua feluri diferite, unul mai traditional, altul mai … out of the box, asa. Ce m-a impresionat a fost faptul ca a gatit foarte repede, foarte repede, si extrem de ingrijit si curat. Daca toca patrunjelul, imediat curata tot in jur. Ca sa nu mai vorbesc de coordonare si prepararea a nu-stiu-cate-feluri in acelasi timp. Sau de inventivitate. Asta am testat-o eu la prima mana, pentru ca dupa ce s-a terminat totul, am inceput sa vanez ramasitele.. si pateurile de la bufet… apoi sandvisurile. Doamne cat am mancat. Bun-bun-bun, si fresh de portocale si lumina multa si decor superb si sambata dimineata si relaxare si conversatie usoara si frumoasa si naturala…

Apoi ne-a luat Radu la instruit. Si-asa am aflat noi ca pentru o fotografie culinara reusita avem nevoie de cateva lucruri de baza: un DSLR cu un obiectiv bun, luminos, preferabil un macro, ca uite-asa ne apropiem mai mult de mancare; un blit extern si un softbox. Ceea ce e interesant e ca daca ai deja un DSLR niciunul din accesoriile de mai sus nu costa o avere, si-uite-asa fotografia culinara devine accesibila oricui. Evident, o parte importanta o constituie si post-procesarea, insa daca ai o baza buna de la care sa pornesti, toata treaba e mult mai usoara. L-am bombardat pe Radu cu intrebari, iar apoi, cand s-a cautat un voluntar care sa arate daca a inteles ceva, ia ghiciti voi pe cine a picat… voluntarierea? Dar nu v-am facut de ras, zau. Mi-a placut sa ma joc cu toate instrumentele si am scos si o poza fainuta, zic eu. Pe care nu o am, ca a fost pe aparatul lui Radu.

Sa nu panicam, caci nici Mr. Nik n-a stat degeaba. Insa inainte de a incheia, bai, neaparat trebuie sa multumesc gazdelor, in special Laurei, lui Tiberiu si Ioanei. Au organizat un super eveniment si am plecat de acolo INCARCATI de energie pozitiva si .. goodies :) Fara atmosfera aia frumoasa pe care au creat-o si fara detaliile impecabile ale organizarii nu stiu daca evenimentul ar fi fost asa misto. So, thumbs up guys, cand ne mai chemati la vreo sindrofie? Eu vin, vin, neaparat vin! :)

Love, food photography and beautiful people!


[AdSense-A]

1 COMMENT

  1. Ce eveniment misto!Te (va ) invidiez ca in capitala aveti parte de asa ceva mai tot timpul si ca intalniti asa in mod organizat si atat de frumos!
    Ti-am mai spus cat esti de frumoasa? :*

    • Da, adevarul e ca intalnirile astea ne fac viata mai frumoasa si ne dau energie sa continuam cu pasiunea noastra costisitoare :)) Si-ti multumesc de compliment, asa zice si mama! :)) Esti prea draguta cu mine, aia e. :*

  2. Ce frumos !!!! Ma bucur enorm ptr voi ca aveti parte de asa ceva si ca puteti participa la asemenea evenimente !!! Ce poate fi mai frumos decat sa inveti lucruri noi si sa cunosti oameni superbi !!! Bravoooo !!!

    • Da mai fetele mele, asa e. Ma simt un pic vinovata cand ma gandesc ca am prieteni buni in provincie care nu pot sa fie alaturi de noi, genu tu, Alina, si altii, da’ poate totusi facem vreodata vreo sindrofie care sa ne reuneasca?

  3. Eu simt totul ca si cum as fi fost si eu acolo , dar asta doar datorita tie si a felului tau de a povesti totul !!!! ;)
    PS . Daca voi ajunge vreodata in BUCURESTI , nu neaparat la vreun eveniment , va strang pe toate cele dragi mie , macar sa va vad 5 minute !!! :)

  4. Ma bucur pentru voi ca reusiti sa va intalniti din cand in cand. Nu pot sa-mi explic de ce suntem atat de entuziasmati de intalnirile acestea decat prin faptul ca impartasim aceeasi pasiune. E ciudat. Sau poate ca suntem facuti din acelasi “aluat” si atunci e mai de inteles. Orice ar fi, e o binecuvantare sa fii in preajma atator oameni talentati si in acelasi timp deschisi, prietenosi si luminosi, gata sa impartaseasca cu toata lumea cunostintele lor.

    • Asa e Rita – e senzatia aia ca esti inconjurat de oameni care te inteleg, e faptul ca vibrati la aceleasi lucruri, aveti aceleasi interese si invatati unii de la altii. Ce sa mai, e frumos, e tare frumos…

  5. Mi-ar fi placut si mie un curs de food photography, dar desi sunt cu ochii pe F64, eu nu l-am vazut listat. Cum ai ajuns la curs? O sa ma fac ca nu am vazut pozele alea cu carnita…. :-)

    • Draga mea, nu l-am cautat eu in mod deosebit, ca nici eu n-as fi stiut de el – am primit o invitatie. Dar am inteles ca e primul seminar din mai multe, asa ca vei avea cu siguranta oportunitatea. Eu daca mai aud cand se desfasoara urmatorul te anunt, pentru ca a fost senzational! O zi perfecta!

    • Normal ca ti-am facut poza! Pentru ca esti o diva care esti si nu puteam scapa ocazia! Stiu eu cel putin trei persoane care apreciaza sinceritatea: doua au fost cu tine la atelier, una a fost in nunta-scursie, dar tot se pune la numar. Asa ca, don’t worry, we’re hanging in there. Mai ochi frumosi care esti.

  6. Iti multumesc frumos pentru aprecieri si pentru cuvintele frumoase la adresa mea :)
    Ma bucur ca acest eveniment s-a vazut la fel de bine si de partea cealalta a baricadei. Si noua ne-a placut, dar m-am gandit ca echipa de proiect era subiectiva :)))
    Ceea ce a iesit ne-a incurajat sa o tinem tot asa si sa organizam si alte evenimente la fel de frumoase si educative, iar tu esti cu siguranta pe lista noastra!
    Pana atunci, pofta la gatit!

    • Ioana, sa stii ca n-am zis nimic neadevarat. Toata lumea s-a simtit minunat la voi si chiar a fost una din zilele alea speciale pe care le tii minte mult timp de acum incolo. In mare, datorita voua, ca ati sfintit locul :)
      Eu abia astept sa o mai comiteti(m) :)))
      Te pup!

  7. Hello,

    Mă bucur că ți-a plăcut workshopul și felicitări pentru rezultatul de la concurs. Rămăsese că anunț următorul workshop și aproape am uitat :) Pe 25 noiembrie voi mai ține un curs în sala celor de la F64, mai amplu ca cel de la Barbizon.

    Poți vedea mai multe detalii pe pagina de workshop de la f64. Poate ne vedem la curs :)

    • Ce tare, multumesc Radu! Mi-ar placea foarte mult sa vin, dar nu stiu daca pot ajunge tinand cont ca exact in week endul ala ma pregatesc de o calatorie peste ocean :) Iti tin pumnii si stiu ca o sa fie super misto oricum!

Leave a Reply to Rita Cancel reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.