Unul din lucrurile de care mi-e dor din perioada cat am locuit la Budapesta este sandvisul cu salata de oua de la snack-barul facultatii.
Abia asteptam rarele pauze intre ore sa ma reped la subsol si sa-mi fac cadou aceasta mica bucurie nevinovata. Nevinovata credeam eu, ca era plina de maioneza si oua, in moduri putin imaginabile. Cert e ca mi-e dor si de vremurile si de gusturile alea, asa ca uneori, cuprinsa de nostalgie, mai calc in balarii. E drept ca n-am vrut sa reproduc intocmai oroarea colesterolica din sandvisul binecunoscut, asa ca m-am gandit eu ca trebuie sa existe o varianta mai usurica si mai prietenoasa de salata de oua, pe care sa o putem manca cu remuscari mai putine. And guess what? There is.
Salata clasica de oua este un amestec de oua fierte, maioneza (deci tot oua, dar in forma lichida, cu mult ulei), mustar, ceapa verde, lamaie, piper si eventual ceva paprika. Eu m-am folosit de cateva ingrediente minune pentru a “usura” salata mea si a o face mai accesibila. Evident, am pastrat ouale fierte, dar cam atat.
Ingrediente
- 3 oua fierte
- 3 linguri maioneza vegana
- 1 avocado
- 1/2 ceapa alba sau 2-3 cepe verzi
- zeama de la 1/2 lamaie
- 1/2 lingurita de piper
- 1 lingurita mustar (optional)
- 1 lingura patrunjel tocat
- Frunze de salata verde
Metoda
- Un ou il tocam cubulete mici, impreuna cu albusurile celorlalte doua oua. Tocam si ceapa la fel.
- Cele doua galbenusuri ramase le amestecam cu maioneza, avocado, zeama de lamaie, piperul si mustarul, cu ajutorul unei furculite, pana obtinem o pasta. Eu nu am pus sare pentru ca era deja in maioneza, dar voi puteti sa adaugati daca mai doriti.
- Adaugam ouale si ceapa maruntite, impreuna cu patrunjelul si amestecam bine.
- Servim cu frunze de salata, fie sub forma de sandvis, fie asa.. pur si simplu :)
Eu am mancat-o pofticios cu baghete proaspat facute, caci, nu-i asa, numai ce mi-am luat tava speciala! Am ascultat de sfatul mamei si am bagat in compozitie tarate si seminte de dovleac, si au iesit incredibil de bune. Uite-asa m-am simtit eu mai putin vinovata pentru ca am mancat aproape trei oua. De fapt, unul jumate, ca am mai pastrat o portie pentru pus in sandvis a doua zi. Ca sa-mi amintesc de vremurile bune :)
In rest, va pot spune ca faza cu meniul saptamanal nu prea functioneaza la mine. Firea mea incredibil de schimbatoare refuza sa se lase incalecata de program si, desi stiu ca e cea mai buna varianta pentru mine, nu reusesc sa ma tin de el. Si mai e si chestia aia: cum sa stiu eu la inceputul saptamanii ce oi avea chef sa mananc sambata? Sau ce legume faine gasesc peste saptamana prin piata sau supermarket? Deci daduram de un dead end aici; daca mai apar progrese, va anunt.
Va pot spune insa ca am petrecut un sfarsit de saptamana senzational la Cheia, despre care am sa va povestesc o gramada, dar mai ales sa va arat :) Sper eu intr-o postare viitoare, facuta mai pe indelete.
Love and egg salad!
Chiar ca arata delicios. Dar de unde totusi tavi speciale pentur baghete? Multumesc:)
Draga mea, le-am comandat online din Anglia, de pe Bakery Bits. La noi nu stiu sa se gaseasca asa ceva.
multumesc mult:)
[…] *Reteta preluata si adaptata de aici […]
[…] urbane- cu maioneză și ceapă Andie- cu avocado și maioneză vegană Le Blog Piquant- cu sos de avocado Sunny Side up- cu nuci și […]