VEG de iarnă și un meniu vegetarian de sarbatori

14

Ce mananca un vegetarian de sarbatori? Ehee, demult a apus vremea salatei boeuf fara boeuf, a salatei de vinete cu maioneza si a cozonacului! Vegetarianul modern s-a smecherit. El este putin hipster, a invatat despre placinte senzationale, legume umplute, ingrediente neobisnuite… vegetarianul modern nu mai poate fi pacalit cu orice :) Eu, in calitate de cel mai hipster vegetarian modern, sunt cel mai greu de multumit. De fiecare data sarbatorile ma prind cu budigaii in vine si-mi dau seama ca pretentiile mele sunt mult mai mari decat energia pe care o mai am eu de pus in gatit. Ce dilema. Una tragica, pentru ca vorbim de mancare in casa celui mai mancacios vegetarian pe care-l cunosc. Eu.

Ma, e plin netu’ de retete si promisiuni de meniuri vegetariene senzationale. La naiba, e greu sa alegi. Sistemul meu e bidimensional: pe de o parte, urmaresc feluri care se fac relativ usor (a se vedea partea cu “nu mai am energie, e sfarsit de an frate!”); pe de alta parte, urmaresc sa am atat retete testate care nu dau gres, dar si retete pe care acum pun prima oara facaletul. Mi se pare ca sarbatorile sunt momentul perfect sa-ti chinui familia si prietenii cu inventiile tale in materie culinara, nu gasiti?

Si mai am o problema: sunt mereu anti-trend. Nu stiu cum reusesc, dar am pofta de cozonaci in noiembrie si de detox si sucuri naturale de sarbatori. Niciodata nu ma prind poftele pe val. Practic, inca o problema: cum imbin tendinta mea de a manca mai light cu caracterul sarbatoresc al meselor de sfarsit de decembrie? Anul trecut am gasit o solutie, anul asta nu prea stiu ce sa zic. Noroc cu VEG de iarna.


Numarul asta a fost gandit ca o masa buna de Craciun. More or less, el e meniul meu de sarbatori. Poate ca la o prima vedere nu e la fel de bogat ca celelalte numere, dar asta e explicatia. Sunt foarte fericita ca si in numarul asta s-au implicat oameni noi si minunati: Andreea, Brindusa (fetelor, sunteti mari!), Tatiana (super articol, love!), Antoniu (oh, the things we’ll do together!), Diana (soon-to-be-mom!), Cristi Roman si prietenii de la Satya, care au fost asa amabili sa ma lase sa le scotocesc meniul, restaurantul si bucataria ca sa pot scrie despre ei (multumesc Victor, Silvia, Elena, Ionela si Ovidiu). Eu sper sa va placa, am tras tare cu echipa sa scoatem un numar asa rapid si intr-o perioada in care toti am fost extrem de ocupati. Multumiri Catalina si cele doua AlexAlex (you’re my rock!), Andreea, Floriana si Arua – fara voi ar fi fost greu, tare greu.

Acestea fiind spuse, sper din suflet sa va placa VEG de iarna, sa o iubiți la fel de mult și să rămâneți cu drag în așteptarea lui VEG de primăvara. Vă reamintesc si de existenta paginii de INDEX RETETE, in care veti gasi absolut tot ce aveti nevoie pentru un meniu vegetarian super-complex de sarbatori – de la retete usoare, la retete complicate, dulciuri, aperitive, paini, you name it – it’s all there.

Love and Merry Christmas!

 

Aboneaza-te si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase + un ghid complet de planificare a meniului saptamanal
- un digest saptamanal cu toate retetele si articolele publicate, astfel incat sa afli toate noutatile fara a-ti incarca prea mult inboxul.

SHARE

14 COMMENTS

  1. Buna,

    Ar fi de ajutor daca s-ar putea printa revista, nu prea poti pregati o reteta cu ochii la monitor.

    Multumesc

  2. Ce minunatie Andie! Acest numar este de-a dreptul coplesitor! Deja am cateva retete puse pe lista “to do”! Felicitari Andie si felicitari echipei! :*

  3. Draga Andie, ori de cate ori apare revista ta e sarbatoare la mine in suflet! Retetele si pozele sunt din ce in ce mai frumoase, sincere felicitari!
    A, ma bucur sa descopar ca purtam acelasi nume de familie ;).

  4. Iti doresc ca 2014 sa fie plin de realizari, impliniri, sanatate si tot ce iti doresti. Felicitari pentru tot ceea ce faci.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.