Cheesecake cu portocale rosii si rubarba si 4 ani de blog/ Blood orange and rhubarb cheesecake

22
Veg studio

Pe 28 februarie am aniversat 4 ani de blog. Ce aventura! Nici nu-mi vine sa cred cat de repede a trecut timpul, cate experiente am adunat sub centura, cati prieteni noi si frumosi mi-a adus. Am vrut din suflet sa fac o reteteta aniversara, dar nu am reusit sa v-o prezint la timp, pentru ca timpul asta e exact ce nu mai am de vreo cateva saptamani. Dar voi recupera, nu ma (va) las, ca si asa am o lista imensa de postari care asteapta sa vada tiparul! 

Pentru ca aveam o portie mare de curd de portocale rosii ramasa de la aventura cu macaronsii, mi-am zis, de ce nu? Hai sa incerc un nou cheesecake. Cand m-am dus sa cumpar crema de branza am gasit la Mega rubarba proaspata, asa ca ideea m-a lovit: ce-ar fi sa pun eu bucati de rubarba in cheesecake, ca atunci cand musti sa te loveasca o surpriza acrisoara si aromata? Hell yeah!

DSC_0314 rubarba-cheesecake

Cheesecake cu portocale rosii si rubarba/ Blood orange and rhubarb cheesecake

Ingrediente

    Pentru blat
  • 200 g biscuiti
  • 100 g unt topit
  • Pentru curd
  • 1 portie de curd facut dupa aceasta reteta, dar cu portocale rosii in loc de lamai
  • Pentru umplutura
  • 2/3 din cantitatea de curd obtinuta conform retetei de mai sus
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 250 g crema de branza
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri unt
  • 5 fire rubarba, taiata cuburi mari
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita de scortisoara macinata

Metoda

  1. Intr-un robot mixam biscuitii pana se faramiteaza bine, apoi adaugam untul topit. Aluatul astfel obtinut il asezam intr-o tava rotunda cu inel detasabil de 22 cm tapetata cu hartie de copt, apasand cu palmele in asa fel incat sa obtinem un blat uniform de 1-1,5 cm. Dam deoparte.
  2. Intr-o tigaie adanca topim cele doua linguri de unt apoi adaugam rubarba, scortisoara si 100 g zahar, calind putin pana se inmuaie. Dam deoparte si lasam la racit pana pregatim umplutura.
  3. Intr-un bol adanc mixam ouale, smantana, curdul, crema de branza, faina si zaharul pana obtinem o compozitie mai deschisa la culoare si cremoasa.
  4. Turnam compozitia de rubarba peste stratul de biscuiti in tava, iar apoi turnam compozitia de branza si lemon curd peste. Dam la cuptorul preincalzit la 180 C timp de 45 min (depinde de cuptor), reducand temperatura la 160 C la jumatatea timpului de coacere.
  5. Lasam la racit, apoi turnam deasupra curdul de portocale rezervat si acoperim bine prajitura.
https://www.andie.ro/2014/03/03/cheesecake-cu-portocale-rosii-si-rubarba-si-4-ani-de-blog-blood-orange-and-rhubarb-cheesecake/

DSC_0335 DSC_0037

Cheesecakeul asta e masiv de bun, chiar mai bun decat cel cu lamaie. Nu am alte cuvinte, pentru ca a inglobat tot ceea ce-mi place mie mai mult – este usor, putin acrisor, iar rubarba prinsa intre blatul de biscuiti si branza aromata de curdul de portocale e pur si simplu perfecta. I loved it.

DSC_0329

Vreau inca o data sa va multumesc ca mi-ati fost alaturi in tot acest timp, ca m-ati inspirat, corectat, motivat in tot acest timp, ca m-ati facut sa vreau sa fiu mai buna si sa daruiesc cat de mult pot! Desi am stat praf la capitolul organizare lately, va reamintesc ca avem un concurs in desfasurare pe facebook, si va invit pe toti prietenii mei sa participati.

Va pup si va iubesc!

Love and rhubarb!

22 COMMENTS

  1. Cine nu a gustat din acest cheesecake nu are idee ce arome se pot ascunde in strafundurile lui! Blat crocant, dupa care se ascunde rubarba acrisoara, strat pufos de branza si…the final kick…blood orange curd! La o felie nu te poti opri! Noroc ca inainte mai bagi si alte deliciosenii cum ar fi supa de linte, bestiali cartofi cu rozmarin, o minune de salata cu fenicul, blue cheese, nuci, struguri…si lista continua…Ah, ce bine ca ajung asa rar pe la tine! :D. Ca n-as mai incapea pe usa! :D. La multi ani tie si copilasului tau de 4 anisori! Sa cresteti mari si sa fiti sanatosi! Love u!

    • My thoughts exactly! Ce pacat ca eram prea plini, si n-am putut sa mancam mai multa… si acum imi sta gandul la ea…

  2. La multi ani andie.ro, sa cresti mare, si mai iubit si foarte vizitat. Sa ne traiesti ai tu draga Andie, omul de care te indragostesti la prima vedere (in my case). De ceescake ce sa mai zic?! Ca arata super bine si ca gustul e mult mai bun decat mi-l imaginez?! Ca pozele sunt , cum deja ne-ai obisnuit, absolut superbe?! Da, cred ca asta o sa zic. ;) La multi ani and long life.
    Love Praji ♡

  3. Si m-am incumetat sa il fac pt ca arata senzational.. Ei, dar am inceput cu stangul, pt ca nu am stiut ca biscuitii, peste care am turnat untul topit , pot zbura din bol in momentul atingerii cu mixerul.. A fost cea mai nereusita experienta:( Dar Andie, totul s-a terminat manual> am pisat biscuitii cu batatorul de carne :)) Si am uitat sa iau frisca lichida, dar am inlocuit-o cu un iaurt grecesc gras de 10% si am luat branzica de vaci de la sibieni si a fost tare buna… Deci una peste alta a iesit o nebunie ce a tinut doar cateva ore gata coapta, pt ca a fost un deliciu pt papilele gustative.
    Ingenioasa reteta pt rubarba si te intreb dac se poate inlocui cu o gutuie? Multumesc pt minunata reteta!

    • Pai draga mea, robotul tau nu are capac..? Sau.. cu ce ai incercat exact sa ii macini de au zburat? La partea cu gutuia ma indoiesc, pentru ca gutuia e mai dura si ii va lua mai mult timp sa se patrunda. Daca o lasi prea putin, ramane tare si nu-ti va placea, daca o lasi prea mult, ori se arde ori se face dulceata :) Dar cred ca ar merge cu dulceata de gutuie, da. Te pup si ma bucur ca ai incercat-o!

  4. Nu am lasat comentarii pana acum cu toate ca am incercat mai multe retete de la tine, dar de data asta nu ma mai pot abtine : prajitura asta e geniala! Mi-a iesit din prima tot , cu mentiunea ca e prima data cand fac un cheesecake. Am fost reticenta la inceput, ca nu-mi plac mie prajiturile cu branza in mod special, dar ce a iesit ne-a lasat masca :)) In plus, al meu iubit a fost foarte incantat de indeletnicirile mele in bucatarie, deci mersi! :)) Felicitari pentru site (si pt poze, sunt superbe!) si la cat mai multe retete!

    • Dana, m-a uns la suflet veste asta – cel mai frumos cadou de Paste! Sper sa imi mai scrii, acuma m-ai obisnuit asa :)

Leave a Reply to Mirela - Ghidul Vegetarianului Cancel reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.