Tarta de cartofi cu spanac si relansarea canalului de youtube

23

Ce dor mi-era sa fac o tarta sarata! Una de sezon, cu multe verdeturi, cu ceva branzica, dar care sa nu fie foarte ingalata in lactate, adica sa nu semene prea mult cu un quiche sarat. O tarta simpla, gustoasa, cu arome care se imbina bine impreuna si, bineinteles, cu aluatul meu vegan-vedeta. Il fac deja de atat de mult timp incat am devenit experta in producerea, intinderea si coacerea lui: reusesc incredibila performanta de a avea aluatul intins deja in tava in mai putin de cinci minute de la momentul cand m-am pornit sa il fac.

_DSC3220

Mi-a placut mult la tarta asta cum cartofii usor pre-fierti se crocantesc numai bine la cuptor (daca simtiti nevoia, puteti adauga fie un sos de caju raw-vegan, fie un aioli merituos facut cu mult usturoi tanar care sa faca tarta noastra sa alunece si mai usor pe gat). 

_DSC3240

Ingrediente

  • Pentru aluatul vegan
  • Pentru umplutura
    • 4 cartofi medii
    • 350 g spanac proaspat
    • 3 oua
    • 100 g telemea sarata zdrobita cu furculita
    • 1 praf de ienibahar
    • rozmarin
    • sare si piper daca mai este cazul

Metoda

  1. Intr-un robot cu lama S mixam bine faina, sarea si untul de cocos; vom obtine o consistenta sfaramicioasa. Adaugam apa si mai mixam pana incepe sa se lege un aluat. Ne ajutam de maini pentru a forma o bila compacta de aluat, pe care o intindem intre doua foi de copt cu ajutorul unui facalet. Eu am folosit o tava rotunda de tarta, asa ca am intins aluatul pentru aceasta forma.
  2. Asezam aluatul in tava cu diametru de 30 cm, rupem aluatul ce iese in exces peste margini, il intepam sporadic cu furculita si dam tava de tarta la congelator, pana ne ocupam de umplutura.
  3. Curatam cartofii de coaja si ii fierbem la aburi (sau normal, caz in care vor fi usor mai aposi) pana sunt aproape gata, dar nu de tot pentru a nu fi prea sfaramiciosi. Ii scurgem bine de apa si ii dam la o parte.
  4. Intr-o tigaie adanca incingem o lingura ulei de masline si calim frunzele proaspete de spanac pana isi pierd volumul si incep sa elibereze foarte putin lichid. Stingem focul.
  5. Batem cele trei oua intr-un castron si le asezonam cu ienibahar, sare si piper.
  6. Scoatem tava de tarta din congelator, asezam in ea uniform spanacul, apoi peste cartofii, apoi turnam cele trei oua batute bine, presaram telemeaua sarata, putin rozmarin proaspat si dam la cuptorul preincalzit la 185 C cu ventilatie timp de 35 min.

_DSC3224

Mi-a placut ca am simtit spanacul, dar ca nu a fost atat de moale si nepersonalizat ca ala din congelator. Frunzele si-au pastrat ceva din textura si mi-au dat … “a bite”, cum ar zice englezii. Foarte bine se inteleg cartofii si spanacul, chiar nu stiu de ce nu fac combinatia asta mai des!

_DSC3262

In alta ordine senzationala de idei, vreau sa va spun ca incepand de saptamana asta am relansat canalul oficial de YouTube. Cred ca deja simtiti vantul schimbarii pe aici pe blogulet, si sper ca il simtiti intr-un fel placut, fiindca sunt pornita-pornita sa aduc foarte mult continut de calitate catre voi de acum incolo: retete, videoclipuri – retete video, poze, freebies (materiale facute de mine pentru uzul vostru, precum ebook-ul oferit gratuit abonatilor sau … surprizele care vor urma lunar de acum incolo – nu zic nimic-nimic, nu dau spoiler, tac chitic!).

_DSC3214

Mi-am propus sa fac cumva sa ii rasplatesc pe abonati si de aceea ei vor fi primii care vor primi acces la anumite informatii (gen retetele video, promotii sau concursuri) si in unele cazuri vor fi singurii care vor avea acces la anumite materiale facute de mine. Vreau sa fie ca in viata reala: prietenii mei sa se bucure de toate avantajele prieteniei cu mine! Uite-asa :) De acum inainte vom avea o reteta video saptamanala, pe care abonatii o vor primi calda si proaspata in inbox-ul lor primul lucru luni dimineata, iar restul publicului in fiecare marti.

Acestea fiind spuse, va las sa vizionati Channel Trailerul relansarii canalului de YouTube, ca sa va faceti o idee cam care e atmosfera :) Sper sa va placa, facem tot posibilul (eu, iubi si Pufu) sa imbunatatim calitatea video si audio de la filmulet la filmulet, sa ne iertati eventualele gafe. De asemenea, pentru a vedea filmul la calitate maxima, va sfatuiesc sa selectati in YouTube calitatea maxima HD, pentru ca e filmat la calitate maxima HD. Ataaaat! Astept feedback extrem de nerabdatoare, don’t keep me waiting!


[AdSense-A]
***

Daca nu te-ai abonat inca la blog, nu e tarziu sa o faci! Primesti gratuit un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase si o multime de alte avantaje la pachet. Tot ce trebuie sa faci e sa completezi formularul de mai jos:

ebook_Page_01_mic

[wysija_form id=”1″]

Love and video recipes!

23 COMMENTS

  1. Felicitari Andie pentru relansare si noutati. Eu sunt abonata de ceva timp, cum as putea sa primesc ebook-ul? (asta in cazul in care deja l–am primit iar eu nu l-am vazut…). Multumesc pentru inspiratie. Desi nu sunt vegetariana pe de-a-ntregul, inclin spre leguminoase in majoritatea cazurilor. Sunt fana declarata a burgerilor de sfecla rosie :)
    Mult succes!

    • Dorina, iti multumesc tare mult si pentru cuvinte si pentru faptul ca imi esti aproape :) Am verificat adresa ta si apare ca eBook-ul ti-a fost trimis, insa cel mai probabil a intrat in spam sau a intrat in fisierele speciale pentru publicitate, daca ai asa ceva. Te rog mult sa verifici – data trimiterii catre tine a fost 30 martie. Daca nu gasesti, lasa-mi un mesaj si rezolvam. Nici nu se pune problema sa nu o ai cat mai curand! Te imbratisez!

  2. Bravo! Te urmaresc de ceva timp, dar nu am scris niciodata. Si probabil ca mine sunt multi. Voi astepta in fiecare luni o reteta, caci cea mai mare problema a mea in bucatarie e lipsa de inspiratie. Acum pregatesc tarta cu spanac. Cred ca va fi delicioasa. Multumesc.

    • Roxana, si inca una video! Vom incepe cu lucruri mai usoare, insa pe masura ce ma obisnuiesc cu filmarea si intru in rutina cred ca va fi din ce in ce mai bine. Am ceva emotii :)
      Insa cel mai tare ma bucur ca mi-ai scris, pentru ca sufar foarte tare la capitolul comunicare – vad ca blogul e accesat, dar imi doresc enorm de mult sa stiu mai multe despre oamenii din spatele ecranelor, sa cream intre noi ceva mai tangibil, mai… uman :) Te imbratisez si-ti doresc sarbatori luminate!

  3. Buna Andie! sunt proaspat abonata la blogul tau desi eram cititoare fidela de multa vreme! Multumesc pentru e-book, am facut ciorbita de loboda in weekend si mi-a placut extraordinar de mult, nu mai incercasem varianta asta specifica partii de sud a tarii dar am fost extrem de multumita fiindca e mult mai usoara decat cea ardeleneasca si nemaipomenit de gustoasa. Felicitari pentru blog si pentru relansarea canalului de you tube, astept cu nerabdare retelele viitoare (si mai ales pozele!!!).
    Cu drag,
    Alina

    • Vai ce ma bucur! Stii, noi la Valcea suntem considerati “olteni parati” (ca si argesenii de altfel) si poate ca suntem mai mult munteni… insa cert e ca bucataria cu care am fost eu obisnuita la Valcea si Arges nu e deloc greoaie precum cea pe care o experimentam la Sibiu, la matusa mea. Intotdeauna la noi se gatea cu ce se gasea prin gradina, cu ingrediente uneori putine, uneori sarace, insa asta a fost gustul copilariei mele si nu ma pot dezvata de el (si nici nu vreau!). Noi folosim mult zeama de varza sau acritura de corcoduse in ciorbele de primavara si mi se pare ca are sens, sunt bauturi fermentate extrem de benefice pentru corp. Iti multumesc tare mult ca mi-ai scris, am pregatite multe retete noi si frumoase si, culmea!, chiar azi am invatat o tehnica noua de prelucrare, asa ca sper sa se vada si in poze! :) Te pup!

  4. Draga Andie, chiar in momentul asta fac tarta de spanac. Imi place ideea ta de reteta, eu doar am adaugat un pic de ceapa verde si usturoi in spanac :). M-am inregistrat pt e-book dar din pacate nu am primit nimic. Chiar mi-ar folosi putina inspiratie pentru retetele vegetariene. Multumesc

  5. Felicitari pentru relansarea canalului yuotube Andie! De abia astept sa vad primele retete filmate :)
    La fel ca si d-na Dorina, nici eu nu am primit ebookul, si am ramas cu dorinta si curiozitatea! :( Numai bine si o calduroasa imbratisare!

    • Gabi, uita-te te rog la ce i-am raspuns Corinei mai sus si spune-mi te rog si tu daca ai urmat pasii respectivi si daca a aparut vreo problema la unul din ei! Rezolvam, nu te las eu fara eBook! Hugs!

  6. Buna Andie! Nu pot să spun decât că te ador! De fiecare data când sunt stresată petrec puțin timp scotocind prin căsuța ta si mă încarc cu energie, la fel si cand raman fara inspiratie!Luv ya! By the way: vom mai avea Veg? Că tare îmi lipsește! Pupici și îmbrățișări cu tot dragul!

    • Awww! Andreiuta mea draga, sper sa ne si cunoastem personal la un moment dat! Vom avea VEG! Lucrez la ea, dar fiind numar de primavara-vara mai astept putin sa mai apara si ceva ingrediente mai … calduroase! Vom mai avea o gramada de alte surprize, abia, dar ABIA astept sa va povestesc de ele!

  7. Vai, Andreea, ce tarta frumoasa!
    Feicitari pentru relansarea YouTube, sa stii ca eu doar linkul tau il recomand ceor din jurul meu care ma intreaba cum am invatat sa fac macarons ;) Multumesc!

    • Ionela, ba da, sigur! Exact asa si este reteta clasica, cu unt normal! Mie in general imi place sa fac combinatii vegane cu non-vegane, pentru ca nu strica niciodata sa reducem cantitatea de lactoza dintr-un singur fel de mancare, daca putem. Va fi chiar si mai usor de lucrat aluatul cu unt obisnuit.

  8. Pff…Cum arata tarta asta! Mi-nu-nat! Abia astept sa incerc! Iar fotografiile…hm…sa mai zic?:)
    Ma bucur mult ca ai un suflu nou pe blog si bravo pentru canalul de Youtube! Astept cu nerabdare toate noutatile, toate retetele si sfaturile tale!:)Am un bebe in burtica si tare-as vrea sa-l rasfat in vara asta cu tot ce e mai sanatos si mai savuros!:)
    Mult spor!

    • Sabina – suflu nou pe blog cu totul! Diseara facem prajitura, video, dragut, la-la-la! Fii pe faza si multa sanatate celui mic! :) Te imbratisez si sarcina usoara!

  9. Arata tare bine!

    Aproximativ cat timp ai facut cartofii la aburi ?
    Pentru faina integrala ai vreo recomandare sau mai multe ?

    Multumesc.

    • Mihai, cam 10 minute, pana se patrund un pic cu furculita. Nu trebuie sa fie complet facuti, dar nici nefacuti.
      Faina integrala eu am luat de la Naturalia, nu am o recomandare anume, fiecare ce surse bune gaseste :)

Leave a Reply to Dorina Cancel reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.