Presa Ulei Yoda

0
presa ulei yoda

Cum functioneaza? Mecansimul vasului e foarte interesant: are inauntru un ax melcat (ce aduce aminte de storcatorul prin presare la rece) dintr-un metal foarte solid iar uleiul este facut printr-o presare foarte puternica a nucilor/ frunzelor. Practic, e ca o masina de tocat carne, doar ca mecanismul e mult mai compact si de o putere uriasa. Resturile care ies sunt uscate peste orice limita, practic nerefolosibile in nimic, iar la nucile mai dure iti da senzatia ca ies prajite.

Este acest ulei de casa raw? Da. Uleiul este extra-virgin presat la rece sub 40C. Intrucat foloseste tehnologia presarii la rece, uleiul rezultat este pur, nerafinat, si isi pastreaza toate proprietatile: enzime, vitamine, minerale, acizi grasi, etc. Uleiul proaspat nu este limpede, are sedimente care se depun la baza recipientului daca nu este agitat o perioada.

Ce stoarce? Presa are sapte programe deja stabilite, pentru nucile cele mai des intalnite, care pot fi selectate atunci cand facem ulei: arahide, susan, rapita, in, nuci romanesti, floarea soarelui si mix. La ultimul program presam mixurile de nuci sau orice alt ingredient care nu are program deja stabilit. Pe langa aceste preseturi, se poate stoarce orice fel de nuca (macadamia, chia, alune de padure, canepa, cocos deshidratat, etc.). E bine de stiut ca nucile mai mari ar fi bine sa fie maruntite cu un cutit sau la un chopper inainte de introducere – marimea ideala pe care ar trebui sa o aiba este aceea a unei arahide. Singura boaba contraindicata cu tarie este soia, care nu are continut ridicat de uleiuri si nu ar trebui presata niciodata in masina. De asemenea, NICIODATA nu trebuie storsi samburi (ex. masline cu samburi). Daca cumva presa se blocheaza, apasati butonul de Reverse.

Cum se curata? Neasteptat de simplu. Dupa racire, curatam vasul de colectare cu o carpa moale, apoi desurubam si scoatem axul melcat si il spalam si uscam bine. Interiorul presei se curata cu peria speciala de resturi, de altceva nu e nevoie pentru ca in ea nu e ulei. Niciodata nu se pune apa in presa!!

Cum pastram uleiul? Pentru a-si mentine proprietatile, uleiurile trebuie pastrate in sticle inchise la culoare. Ideal ar trebui tinute la frigider, dar chiar si in acest caz nu mai mult de doua-trei saptamani, pentru ca sunt naturale.

La ce sunt bune uleiurile? Nu va ganditi doar la mancare! Uleiurile scoase din presa pot fi folosite si pentru uz cosmetic fara probleme. Uleiul de migdale pentru dat in jurul ochilor, cel de canepa pentru corp, etc.

Yoda este prima presa de ulei pe care te poti baza pentru utilizare casnica. Este compacta dar are un motor puternic si are toate caracteristicile unei prese industriale de volum mare.

Are sapte moduri presetate care va usureaza utilizarea, trebuie doar sa apasati butonul potrivit si fiecare functie o sa fie ajustata potrivit ingredientul selectat.Siguranta deplina si confort garantat!

Deoarece foloseste tehnologie de presare la rece, uleiul rezultat este pur si nu rafinat, isi conserva toate lucrurile sale de valoare (enzime, vitamine, minerale, acizi grasi, etc.), gustul si mirosul.

Caracteristici:

ALIMENTARE:         230 V, 50 Hz
CONSUMUL MOTORULUI:           180 W
TEHNOLOGIE:      presare la r ece cu ax melcat
EXTRUDARE :      element d e extrudare si r ezistenta pentru incalzire
CONTROL:       procesor, placa d e control, senzori d e temperatura si pr otectie pentru supraincalzire
GREUTATE:   6,8 kg
DIMENSIUNE (Inaltime x lungime x latime):      355 x 178 x 265 mm
GARANTIE:    2 ani

cumpara de aici

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.