Dip de sfecla si ricotta

2

Daca nu v-ati indragostit deja de culoarea asta roz absolut superba a dipului meu de sfecla cu ricotta, atunci va garantez ca o sa va indragostiti de gustul lui proaspat si racoritor. E o reteta care se face in doi timpi si trei miscari si e absolut spectaculoasa (rooooooz!) dar mai ales buna pentru sanatatea feminina: are in compozitie sfecla plina de fier si iaurt si ricotta pline de calciu.

Eu am aproape mereu sfecla gatita si curatata in frigider, o tin in cutie de sticla inchisa ermetic si rezista cam o saptamana. In 99% din cazuri o fac la aburi, la Instant Pot (50 minute plus natural release pana cade valva), o decojesc si o bag in borcanelul ei, apoi o scot cand vreau sa fac salata sau ii dau lui Sami asa, goala. Insa puteti sa faceti dip si cu sfecla fiarta, coapta, sau chiar sfecla fiarta vidata cumparata. Cum puteti si aveti posibilitatea.

Ingrediente

  • 2 sfecle medii, fierte la abur
  • 1 iaurt
  • 100 g ricotta
  • sare si piper

Metoda

  1. Intr-un bol incapator, dam sfecla pe razatoarea mare.
  2. Amestecam cu restul ingredientelor. Gata! PS Fiti generosi cu sarea, va conta mult la gustul final.

Iata, ingrediente simple, nimic spectaculos. Sigur ca as fi putut sa pun si niste seminte de chimen, nuci si niste castravete ras (right?), dar o sa las experimentele pe seama voastra. Eu va dau doar sutul in… minge.

I liiike beet butts and I cannot lie!

Love and beets!

2 COMMENTS

  1. cu ricotta nu facui dar cu branza de vaci da. Si coc sfeclele in cuptor in coaja (mai multe, ca o parte le fac salata cu hrean, sau pun in salata orientala, sau tai rondele si cu feta si ulei de masline sunt o cina perfecta pt mine) etc- sfecla e ieftina aici in bruxelles si profit la maximum.

Leave a Reply to Andie Cancel reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.