Nu obisnuiesc eu sa fac review-uri pentru obiecte de frumusete, dar am primit atat de multe solicitari in social media incat trebuie sa imi tin promisiunea si, dupa aproximativ o luna de teste, sa imi scriu parerea cinstita despre noul Dyson Airwrap 2022. De la inceput trebuie sa stiti ca nu e un articol sponsorizat, mi-am cumparat produsul cu banii mei iar asta e parerea mea 100% cinstita.
Inainte de a incepe, trebuie sa va spun ce tip de par am, intrucat asta poate schimba fundamental modul in care ne raportam la acest aparat: ce merge foarte bine pentru mine, nu merge pentru altcineva. Parul meu este ondulat spre cret (3b – 3 c), cu fir gros, foarte des si cu porozitate scazuta (se uda greu atunci cand e bagat sub apa). E nevopsit, uscat si dispus la frizz, insa daca il coafez sta exact asa cum il pun si isi mentine forma pana la o saptamana. Nu se ingrasa, are volum natural, se usuca greu, se coafeaza greu.
Ce e Dyson Airwrap?
E un aparat de coafat care usuca parul, il indreapta sau il onduleaza, in functie de dorinte. Poate fi folosit atat pe parul umed, cat si pe parul uscat. Dyson sustine ca usuca la temperaturi mici si ca urmare nu degradeaza parul (asa rau). Cu mana pe inima pot spune ca eu am simtit diferenta: usuca mult mai repede si cu temperatura mult mai mica decat orice am folosit eu pana acum.
Ce e nou in varianta 2022?
- Au scos uscatorul oval initial si au adaugat un cap multifunctional care si usuca dar si elimina frizzul si perii rebeli la finalul coafatului.
- Cele doua perii de indreptat nu mai au mijlocul fix, l-au facut mobil pentru a se adapta directiei periatului si formei capului.
- Inovatia cea mai misto e ca din patru accesorii de ondulat au facut doar doua, carora le poti schimba directia de coafat cu un singur gest, ceea ce scurteaza enorm timpul de folosire, dar si efortul depus.
Ma bucur foarte mult ca am asteptat si am luat varianta asta. Daca totusi aveti deja varianta veche, aflati ca puteti cumpara doar noile accesorii, ele fiind compatibile cu modelele vechi.
Ce accesorii are si ce face fiecare?
Eu am varianta de Dyson Airwrap complete pentru parul lung, cu urmatoarele accesorii:
Accesoriul de uscare: usuca parul rapid si directionat, ceea ce e fabulos. Daca vrei sa iti usuci doar radacinile si sa lasi lungimea si varfurile ude, e perfect pentru asta. Are si o functie prin care imblanzeste firele rebele dupa coafare si vreau sa spun ca functioneaza, diferenta e remarcabila. Cum spuneam si mai sus, chiar se simte ca usuca la temperatura mai joasa, deci cu siguranta e mai bine pentru par. Airwrapul are trei viteze de uscare, trei trepte de caldura si un buton de aer rece care e extrem de util atunci cand vrem sa fixam buclele. Nu e nici foarte zgomotos, as zice cu vreo 30% mai putin ca uscatorul meu actual, sensibil mai putin deranjant.
Concluzie: excelent, usor de folosit, face exact ce spune.
Periile de intins: una pentru parul cret si gros, alta pentru parul fin (are niste bobite de plastic pe varfuri). Initial am folosit peria pentru parul fin, pentru ca avea perii mai desi si mi s-a parut mie ca facea o treaba mai buna. Insa mi-am dat seama repede ca de fapt trebuie sa o folosesc pe cea destinata firului meu de par, intrucat il descurca mai bine, nu il agata si nu imi ramanea intepenita in parul ud incurcat.
Eu am cumparat aparatul pentru periile astea: imi doream mult sa imi intind parul fara efortul unei perii de volum, ci doar sa ma piaptan normal si el sa se usuce in proces. Sunt foarte bune pentru asta, insa folosite doar ele exclusiv lasa parul umflat, tern si frizzy. Dupa vreo doua zile, parul se aseaza foarte frumos, dar asta daca esti dispusa sa stai cu el relativ matura in cap pana atunci.
Concluzie: foarte bune pentru imblanzit rapid parul ondulat si pentru a-l pregati pentru stylingul final. Nu rup parul deloc. Extrem de usor de folosit. Folosite exclusiv lasa parul usor umflat, frizzy si tern.
Peria pentru volum: usuca parul, il intinde si il coafeaza exact ca periile similare de la salon. E foarte buna si da acelasi rezultat ca un foehn folosit cu o perie manuala. Singurul dezavantaj pe care il vad e faptul ca Airwrapul e foarte lung si nu ai aceeasi usurinta de folosire pe care o ai atunci cand ai o perie mica si usoara in mana.
Eu folosesc peria asta dupa ce am folosit periile de intins si parul meu e 80% uscat. E foarte eficienta, da luciu parului si il coafeaza ca la salon, insa e drept ca trebuie sa tragi putin de par pentru a ajunge la rezultatul asta, exact cum ai face si cu foehnul si peria.
Concluzie: foarte eficienta, da luciu parului si coafeaza frumos, insa iti trebuie putina indemanare pentru a obtine efectele dorite, mai ales avand in vedere lungimea airwrapului.
Ondulatoarele: onduleaza parul folosind efectul Coanda (practic buclele sunt atrase catre ondulator si se incolacesc singure in jurul lui). Exista ondulatoare pentru par scurt si lung, in doua variante: mai subtiri si mai groase. Pentru parul meu lung si gros e clar ca nu pot folosi decat accesoriul de par lung, varianta groasa. L-am incercat si pe cel subtire, dar suvitele de par trebuie sa fie foarte subtiri si imi ia mult timp sa imi fac tot parul.
In varianta veche, pentru fiecare grosime erau cate doua ondulatoare care trebuiau folosite alternativ, pentru ca fiecare usca parul intr-o directie diferita. Ca sa arate natural, trebuia sa usuci o bucla cu un ondulator, apoi sa il schimbi si sa usuci urmatoarea bucla cu celalalt. Un chin. In noul model, directia se schimba cu un gest simplu, rotind de tamburusul aflat in varful ondulatorului. Easy peasy!
In mod cert ai nevoie de putin timp sa te obisnuiesti cu ele, insa asta se intampla relativ repede si, odata ce te-ai prins, sunt magice. Eu de pilda am descoperit ca parul meu nu se incolacea bine in jurul ondulatorului daca era umed. Acum astept sa fie 95% uscat si apoi merge struna. Trebuie sa inveti sa tii corect suvita, insa recomand din suflet toate videoclipurile de pe site-ul Dyson: daca te uiti cu atentie si repeti pasii de acolo, e foarte usor de folosit.
Stiu ca sunt foarte multe fete care s-au plans online ca buclele nu rezista. Eu cred ca depinde efectiv de tipul de par si produsele folosite. Daca imi pun doar putina crema ondulatoare in par inainte de uscare, mie imi tin buclele alea pana la urmatoarea spalare, adica vreo saptamana. Asta e parul meu. Am prietene care si cand merg la coafor si dau cu geluri si fixativ au coafura varza pana la sfarsitul zilei. Asta e parul lor. De asemenea, trebuie sa tii cont ca nu e un ondulator, nu e o placa: nu aplica acelasi gen de caldura, foloseste doar aer cald, dar nici nu distruge parul asa rau.
Concluzie: minunate de folosit pe parul (meu) uscat 95%, ofera un efect minunat si de durata. Ai nevoie de un timp de acomodare pentru a invata sa fie folosite corect, dar apoi devine extrem de usor, si implicit si mai rapid decat normal. Dureaza ceva timp sa faci tot capul (dar e la fel si cu ondulatorul!) și nu ofera chiar acelasi efect de fixare ca un ondulator clasic, insa coafura arata foarte naturala si efortless.
Rutina mea
Dysonul mi se pare un aparat usor de folosit care cu siguranta nu va putrezi in sertarul de styling. Desi folosesc multe accesorii, e ATAT de usor sa le schimb incat nu simt asta ca pe o greutate. Overall, timpul de uscare e usor mai mic decat inainte, dar rezultatele sunt muuuult imbunatatite. Iata cum il folosesc eu:
- Dupa spalare, stau putin cu parul in prosopul de microfibra, apoi il descurc cu peria Tangle Tweezer. Aplic crema de ondulat (daca folosesc) si obligatoriu protectia de par. Usuc radacinile cu uscatorul de par.
- Montez peria de intins pentru par gros si perii cu o intensitate medie, caldura medie, cateva minute pana se usuca 80% daca vreau sa folosesc peria de volum sau 95% daca vreau sa folosesc ondulatoarele.
- Coafez parul cu peria de volum sau ondulatoarele (cam 20 sec intensitate maxima, caldura medie, apoi 10 secunde aer rece). Daca am folosit peria, la final mai dau si cu accesoriul anti-frizz.
- Aplic ulei de argan sau de avocado pe parul uscat.
Merita sa-mi cumpar un Dyson Airwrap?
Depinde pentru ce il iei si ce asteptari ai de la el. Da, daca vrei:
- o uscare rapida si foarte controlata (directionata, radacini vs varfuri de exemplu)
- o uscare care sa nu iti degradeze parul asa rau (dar nu inseamna ca nu mai e nevoie sa folosim protectie termica, aia e obligatorie)
- o uscare in care sa poti reduce vizibil frizz-ul
- multifunctionalitate intr-un singur aparat usor de folosit (uscare, bucle, waves, intins etc.).
Eu mi-am dorit de la Dyson sa imi intinda usor parul, fara sa fiu eu nevoita sa trag de el, sa il rup, sa il maltratez. Am vrut sa mi se usuce parul mai repede decat cu foehnul actual si la o caldura mai mica, sa nu mi-l degradeze, sa am si posibilitatea sa fac un mic styling rapid, avand in vedere ca nu ma pricep si nu am niciun fel de competente in materie. Un styler pentru inepti, daca vreti sa il numim asa. M-am gandit ca o sa ma ajute efectul Coanda si chiar asa si e. Asteptarea mea a fost ca voi avea un aspect mai controlat al parului si ca voi putea integra aparatul in rutina mea fara sa simt asta ca pe ceva obositor sau greu de facut. Nu am vrut un produs care sa putrezeasca in sertar.
Am obtinut absolut tot ce mi-am dorit, avand in vedere tipul MEU de par. De cand il am, il folosesc mereu cu mare placere si parul meu e constant aranjat. Primesc des complimente. Consider ca e una din cele mai bune investitii pe care le-am facut in imaginea personala si ca isi merita pe deplin pretul piperat.
Nu m-am asteptat ca acest aparat sa fie miraculos, sa imi arate parul fix ca la salon, sa imi reziste buclele la orice, oricat, sau sa fie gata aranjat si stilat in 10 minute (desi in functie de ce intelege fiecare prin aranjat si stilat, si asta se poate rezolva). Cand iti faci parul bucla cu bucla dureaza, indiferent ce produs folosesti. Cred ca se pot obtine aceleasi rezultate de styling si cu alte produse de pe piata, insa ce mi se pare ca alte produse nu ofera e in primul rand uscarea asta rapida si fara caldura mare si in al doilea rand multifunctionalitatea lui, posibilitatile pe care le ai doar cu un singur aparat. De cand il am, mi-am dat deoparte feohnul, placa, peria rotativa si ondulatorul pentru ca au devenit redundante. In plus, e un aparat foarte usor pe care il poti tine in mana mult timp fara dureri, ceea ce nu pot spune despre actualele mele produse. Din punctul meu modest de vedere, daca ii fac astia si un difuzor pentru uscat buclele o sa fie produsul PERFECT si COMPLET.
Decizia de a-l cumpara e personala si tine de multi factori, dar succesul va depinde de cat de bine te cunosti pe tine, parul tau si stilul tau de viata.
Love and perfect hair!
Salut,
De unde l ai cumpărat în Romania, că tot caut și nu l găsesc!
Mulțumesc
Buna Silvana, eu locuiesc acum in Belgia, l-am luat de la un magazin local. Media Market se numeste.