Numărul 1 - Cel în care a început totul - Planul alimentar al lunii martie - Ceva verde cartea - Ce e nou - Insta inspirație - Andie tips
Numărul 1 - martie 2022 Vizualizare în browser
andie.ro
#cevaverde
Cel în care a început totul

Scriu acest newsletter cu sufletul greu, apăsat de oroarea războiului purtat de Putin împotriva Ucrainei. Știu că mulți dintre voi simțiti la fel, știu că ne e greu tuturor să ne regăsim normalul. Nici nu cred că poate fi vorba de normalitate în aceste momente. Am hotărât totuși să îl trimit pentru că v-am promis, pentru că mai trebuie să și mâncăm și pentru că nu putem lăsa un dictator psihopat să ne dicteze zi de zi-ul. Nu îl vom lăsa, iar binele va învinge. 

Andie in bucatarie

Astăzi se împlinesc 12 ani de la prima postare pe andie.ro: nu mi se pare nimic mai potrivit la ceas aniversar decât să lansez noul site și noul newsletter! După o pauză luuungă cât un an de post, ma simt din nou în stare să am o prezență online, pe care mi-am exersat-o în ultimul timp în contul de Instagram

Ce m-a motivat să scriu din nou?

Pe scurt: voi. Anul trecut am început să documentez pe Insta călătoria mea spre un corp și o viață mai bune: cum am început să mănânc cu adevărat sănătos, cum am slăbit 11 kg, cum m-am apucat de sală și am scăpat de durerile de spate (și nu numai), cum mi-am schimbat garderoba, înfățișarea, casa și atitudinea. Am început să postez fotografii cu ce mănânc și să îndemn cititorii să pună mereu #cevaverde în farfurie. Hashtagul ăsta a devenit un stil de viață și a inspirat și continuă să inspire zeci și sute de oameni zilnic (aș îndrăzni să zic mii, dar nu vreau să par lăudăroasă). 

Toate schimbările astea au avut un impact profund asupra mea, și m-au făcut să îmi doresc să le împărtășesc cu voi. Misiunea mea și ceea ce mă motivează e să transform vieți și mentalități, să ofer putere celor care simt că nu o au. Să ofer un model și încrederea că dacă eu am putut, oricine poate. Pentru că efectiv, oricine poate. 

Să trecem la treabă.

ce e nou

Ceva verde - CARTEA

M-am hotărât să scriu CARTEA. Aia care a fost mereu în mine dar care nu a avut nici concept nici idei clare, dar care acum nu mai suportă nicio amânare. I-am scris cuprinsul, introducerea și primele rețete și sper să fie gata până la Crăciun. 

O să fie despre ce mănânc eu și despre ce mi-ar plăcea să mâncați și voi: multe legume, proteine de calitate și, bineînțeles, mult verde. Nu o să aibă nici capitol de desert, nici de paste, nici de pâine, dar va avea multe informații despre cum să punem pe masa familiei preparate echilibrate, gustoase (mai ales!) și rapide. Voi scrie despre tehnici de gătit, gadgeturi și multe secrete descoperite de-a lungul timpului. 

O voi publica singură, pentru mine și cine o mai vrea. Deocamdată sunt într-o fază incipientă, dar vă voi ține la curent cu orice informații despre pre-comenzi și distribuție. 

Insta-aventuri

Am scris despre ce mă motivează să îmi mențin stilul de viață sănătos după atâta timp, am vizitat frumosul Gent și am lăsat câteva vederi de la Muzeul de design. Am vorbit despre arta pierdută a lui ”se faire plaisir”.

#andietips

M-ați întrebat cum fac să am mereu verdeață proaspătă pentru mâncăruri. Salata verde o spăl și o usuc bine în uscătorul de salată, apoi o păstrez așa (vezi punctul 6). Pătrunjelul îl spăl bine seara și îl las la uscat, iar dimineața îl toc și îl țin în borcan Weck cu capac de sticlă. Rezistă până la două saptămâni și e mereu gata de folosit.

De citit

Ciorba groasa de legume cu bors
De ani de zile sunt obsedata de ideea de a gasi reteta ideala de ciorba de legume. Ca sa fie reusita, eu consider ca trebuie sa aiba textura (multe legume…
Citește tot...
Chiftele rapide de naut cu marar si cheddar
Cele mai bune retete imi ies atunci cand cred ca nu am nimic in casa cu care sa pregatesc mancare. Stiti momentele alea sinistre cand te uiti la frigider si…
Citește tot...
planul alimentar al lunii martie

Și acum, the moment I've all been waiting for (pun intended): planul alimentar al lunii martie. Ce include:

  • un PDF cu 4 planuri alimentare săptămânale, cu linkuri către rețete și listă de cumpărături (completată de mine în mare, dar să îmi spuneți dacă o preferați lăsată goală)
  • rețete pescetariene, fără carbohidrați simpli (pâine, zahăr, paste etc.). Te ajută să îți menții greutatea stabilă și poftele sub control.
  • pentru o familie ca a mea, de 2.5 persoane (doi adulți + copil mic)
  • rețete pentru luni-vineri, cu gândul că în week-end mâncăm în oraș sau ce a mai rămas prin frigider. Flexibilitate.

Ce ai de făcut?

Salvează-l și/sau imprimă-l față-verso și afișează-l pe frigider. Fă-ți inventarul și lista de cumpărături folosind modelele atașate în meal plannerul oferit gratuit la abonare.

Descarcă-l

Dacă ai primit acest newsletter de la cineva, te poți abona pentru următorul număr aici. Dacă îți place ce citești, trimite acest email și prietenilor.

poza de profil Andie
Andie
Mamă, scriitoare, juristă, fotografă, bucătăreasă, feministă, poliglotă, gurmandă, menajeră, ecologistă, pasionată de minimalism și design: femeia all-in-one a secolului 21
Contact
facebook  youtube  instagram 
Dezabonare   |   Opțiuni   |   Vizualizare in browser
Andie.ro

Toate drepturile rezervate