Atunci cand stai relativ aproape de Auchan avantajul este ca ai sanse mari sa gasesti mereu fructe de padure congelate la vrac, la pret mic si de o calitate buna. Asta seara nu m-am putut abtine si am mai cumparat o punga, numai bine de amestecat cu fulgi de ovaz pentru un desert (sau mic dejun) spectaculos, sanatos si gustos. Si, evident, rapid de facut.

Ingrediente

2-300 g fructe de padure congelate

3 linguri apa

3 linguri zahar alb, sau pudra

100 sau 150 g fulgi de ovaz

1 lgt scortisoara

1-2 linguri zahar brun

1 lingura unt

1 pachet crema instant de vanilie (la plic – va necesita 500 ml lapte si 4 linguri zahar pentru pregatire)

1 pachet de frisca sau 200 ml frisca lichida

Evident, cantitatile de mai sus sunt orientative – daca simtiti nevoia sa puneti mai multe fructe, sau mai multi fulgi, simtiti-va liberi sa o faceti – e o chestiune de gust.

1. Pregatirea fulgilor de ovaz

Fulgii de ovaz amestecati cu zaharul si scortisoara si rumeniti la foc mic 5 minute

Intr-un castronel amestecam fulgii de ovaz cu zaharul brun si scortisoara, apoi turnam amestecul intr-o tigaie in care am topit untul, si calim la foc usor 5 minute, amestecand continuu. Fulgii de ovaz vor deveni crocanti si rumeni. Dam la racit in acelasi castronel (sa fim eco!).

2. Pregatirea fructelor de padure

Calite cu 3 linguri de apa si 3 de zahar, fructele de padure stau la scurs

In tigaie adaugam fructele de padure, apa si cele 3 linguri de zahar alb/pudra si fierbem pana fructele se inmoaie si lasa un sos grosut. Nu le fierbem prea mult, ca sa nu se inmoaie excesiv si sa devina pasta.  Luam de pe foc si cu ajutorul unei site scurgem fructele, insa pastram sosul. Lasam la racit si trecem sa pregatim frisca si budinca.

3. Pregatirea budincii si a friscai

Aici vom urma instructiunile de pe pachete. Daca folosim frisca lichida – pe care eu o recomand din tot sufletul, se gaseste in orice market la cutii de carton, de la 200 ml pana la 1 l – atunci o mixam pe treapta maxima timp de cateva minute pana se intareste.

4. Amestecarea ingredientelor

Intr-un vas transparent de sticla mai maricel, turnam in straturi succesive fulgii si fructele, pastrand o mana de fulgi pentru decorarea ulterioara. Turnam apoi siropul de fructe, budinca, frisca, iar deasupra presaram fulgii ramasi. Iata rezultatul:

Sper sa va placa cel putin la fel de mult cum ne-a placut noua. E spectaculos, gustos, sanatos, si totusi uimitor de simplu de facut!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.