Nu pot sa incep postarea fara sa precizez ca pozele astea sunt mai vechi, nu-s facute cu noua camera – asta asa, ca sa nu ne cada rangul :) Practic, saptamana trecuta m-a lovit o pofta nebuna de un pandispan dulce-acrisor cu fructe de sezon, si iata ce a iesit:

Ingrediente

(pentru o tava rotunda cu diametrul de aprox. 20 cm)

200-250 g caise, taiate jumatati

1 lingurita de unt si zahar pentru tapetat tava

3 linguri de gem de caise (sau prune, sau ce-oti gasi prin casa)

5 oua

5 linguri de faina (150 g)

5 linguri de zahar (150 g)

arome, un praf de sare, 1 praf bicarbonat

1. Ungem tava cu unt si o tapetam bine cu zahar. Asezam caisele in tava una langa alta, cu partea taiata in sus. Le umplem cu gem, le presaram cu zahar si le aruncam in cuptorul preincalzit la caramelizat.

2. Intre timp, separam albusurile de galbenusuri si le batem pana stau bat, dar batz, nu gluma! Adaugam mixand treptat si zaharul, apoi galbenusurile, unul cu unul. Cu o spatula de lemn inglobam si faina, sarea si eventualele arome, pe rand, cu miscari usoare, de sus in jos.

3. Turnam amestecul obtinut peste caisele caramelizate si dam la cuptor pana cand ne iese testul cu scobitoarea sau pana cand vedem ca blatul s-a desprins usor de pe pereti.

4. Rasturnam prajitura cu caisele in sus, iar dupa ce s-a racit putin o pudram cu zahar pudra. Eu am facut-o intr-o tava cu inel detasabil, deci n-a trebuit sa ma chinui prea mult, ceea ce va sfatuiesc si pe voi.

A iesit o minunte dulce-acrisoara, numai buna pentru serile de vara, langa un pahar cu lapte. Voila! C’est si bon!

Andie

 Last week I had a huge craving for a sweet-sour seasonal cake, so here is what I came up with:

Ingredients (for a 20 cm round-pan)

200-250 g apricots, halved; 1 teaspoon butter and some sugar for coating the pan; 3 table spoons apricot or plum jam; 5 eggs, 5 table spoons flour (150 g), 5 table spoons (150 g) sugar, vanilla extract, confectioners sugar, 1 pinch bicarbonate and 1 pinch salt. 

1. Grease the pan with butter and coat with sugar. Place the halved apricots in the pan, cut size up, and fill them with jam, then sprinkle with some sugar. Place in the pre-heated oven and leave there to caramelize a bit.

2. In the meantime, separate the whites from the yolks and beat the whites until very stiff, then mix in the sugar. Add the yolks one by one, mix some more. With a wooden spatula, mix in the flour, flavors and bicarbonate.

3. Pour the mixture over the apricots and bake until ready. Turn over the cake and sprinkle with confectioners sugar.

That’s it, awesome summer cake!

Andie

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.