It’s that time of the year again. De data asta poate ceva mai multa veselie decat de Craciun, pentru ca e mai cald afara. Maine e Sfintele Pasti, iar noi toti ne-am pregatit, care mai de care, cu bucate alese. Tot maine e ziua in care se sfarseste abstinenta mea de aproape sase saptamani (?) de la zahar. Doua ocazii speciale, pe care m-am hotarat sa le astept cu un meniu si invitati la fel de speciali. Anul acesta mi-ar fi placut sa-i primesc pe cei dragi cu o masa de poveste, insa m-am limitat putin datorita accidentului de saptamana trecuta. Nu voi posta acum retetele si pozele pentru meniul de maine, insa va voi impartasi alegerile mele. Am dorit sa pastrez traditiile, dar in acelasi timp sa inovez putin si, nu in ultimul rand, sa impac toate gusturile.
Este prima masa pe care o dau in calitate de gazda, in noua mea casa, alaturi de familia mea largita. Doamne-ajuta!
MENIU DE PASTE 2011
Snacks: Pepitas si Migdale sarate
Aperitive: Oua rosii, Ceapa verde, Ridichi, Cas si telemea (fara astea nici nu-mi imaginez Pastele!); Salata a la russe, Salata de vinete cu crema de branza, capere si lamaie; Piccantini cu crema de branza, marar si somon afumat; Slaninuta si sunca pentru omnivorii mei dragi, Masline marinate.
Fel principal: Cotlet de porc cu garnitura de broccoli, morcovi tineri si cartofi trasi in unt cu rozmarin pentru omnivori; Quiche cu broccoli si trei feluri de branza pentru vegetarieni; Muraturi asortate.
Desert: Cheesecake cu lemon curd; Cupcakes cu ciocolata, brandy si frisca si, evident, Cozonaci cu nuca si rahat.
Bauturile le vom servi, cochet, din carafe special cumparate pentru eveniment.
Fiind ultima postare inainte de Paste, profit de ocazie sa va multumesc pentru tot sprijinul vostru si sa va doresc Sarbatori luminate, cu pace si armonie in caminele si sufletele voastre!
Va imbratisez cu drag,
Andie