Contribuie la VEG!

DSC_0284-copy
Primim articole, poze, retete, ilustratii sau desene originale, calitative, cu continut inedit, de sezon, nepublicate anterior si care sa nu contravina dietei ovo-lacto-vegetariene.

ORIGINAL – care este realizat 100% de tine, nu este copiat in tot sau in parte din alta sursa, sau care poate fi folosit de tine in baza unui acord expres si dovedit al autorului de drept.

CALITATIV – in cazul pozelor, preferam fotografii cat mai naturale, fara filtre sau efecte adaugate, compuse corect, in focus, la o rezolutie de minim 300dpi si o marime de minim 3 MP, RGB salvate la cea mai inalta calitate JPG. Desi uneori mai folosim in revista si cadre pe orizontala, majoritatea pozelor folosite sunt incadrate pe verticala. Intrucat contributiile de fotografii sunt numeroase, analiza si selectia pozelor va fi facuta in mod subiectiv, urmand a alege doar acele cadre care ne impresioneaza si care se incadreaza corespunzator in tema si designul general al revistei.

In cazul articolelor, acestea trebuie scrise in limba romana cu diacritice, cu respectarea regulilor de gramatica, ortografie si punctuatie si fara niciun fel de formatare (numere, liste, headings, etc.). Apreciem de asemenea coerenta: folosirea aceleiasi persoane in tot articolul, folosirea aceluiasi timp verbal, etc. (asa nu: “se pune oala pe foc, taiati ardeii si amesteca bine” sau “Am pus oala pe foc si am amestecat, apoi dau deoparte si asezonez”).

CONTINUT INEDIT – desi nu ne asteptam de la nimeni sa reinventeze pastele sau sosul bechamel, articolele pe teme variate, cu elemente de noutate, care trateaza teme de interes actual vor fi preferate.

DE SEZON – articolele care au ca tema sezonul ce urmeaza vor fi de asemenea preferate, urmand ca cele referitoare la alt sezon care indeplinesc toate conditiile pentru publicare sa fie pastrate pentru numere urmatoare.

NEPUBLICATE ANTERIOR – intrucat dorim sa ne surprindem cititorii de fiecare data, nu vom accepta contributii care au fost publicate anterior, sub orice forma si in orice mediu, total sau partial.

DIETA OVO-LACTO-VEGETARIANA este o dieta care include preparate vegetale, oua, lactate, miere, dar NU include carne de niciun fel, peste sau fructe de mare, precum si derivatele acestora. Acceptam de asemenea contributii care se refera la dieta vegana (preparate vegetale, fara carne, oua, lactate) sau raw vegana (preparate vegane nepreparate termic).

De asemenea, te rugam sa tii minte ca uneori mai adaptam unele din aceste conditii, in special daca suntem de parere ca inghetata se poate manca si iarna :)

***

In prezent, primim propuneri pentru numarul de iarna 2013.

TERMENUL LIMITA de primire a propunerilor pentru numarul de IARNA 2013: 1 noiembrie 2013.

TERMENUL LIMITA de primire a contributiei finale: 15 noiembrie 2013.

Din pacate, nu intotdeauna putem face loc tuturor povestilor intr-un singur numar, de aceea te rugam sa ai rabdare in cazul in care povestea ta nu va fi selectata. Ea va ramane in arhiva si va fi folosita pe viitor, daca vor fi indeplinite toate conditiile pentru publicare.

***

Iti multumim ca citesti VEG si asteptam propunerile tale la [veg] la [andie] punct [ro] sau [andie] la [andie] punct [ro].