Cuscus oriental cu naut si ras el hanout/Oriental couscous with chickpeas and ras el hanout

13

Spice up your life!! Pur si simplu nu pot exclama altceva dupa ce am gatit si mancat acest cuscus plin de viata, arome, picanterii si gust! Wow! Double wow! Daca sunteti un fan inrait al mancarii arabesti, atunci n-are cum sa nu va placa. Daca va place ras-el-hanout (un mix de condimente specific), atunci n-are cum sa nu va placa felul asta. Si daca va mai spun ca se si face in 20-30 minute, atunci chiar ca v-am starnit curiozitatea, nu?

Pentru mine a fost o revelatie, si credeti-ma, nu spun asta asa des pe cat s-ar parea.

Cuscus oriental cu naut si ras el hanout

Cuscus oriental cu naut si ras el hanout

Ingrediente

  • 1 ceapa mare alba
  • 3 catei de usturoi
  • 2 lingurite de ras-el-hanout
  • 1 lingurita de otet balsamic
  • 5 rosii mari si zemoase
  • 4 frunze de busuioc genovez + extra pentru decorat
  • 1 nuca de unt
  • 1 cana cuscus
  • 1 cana si jumatate de apa clocotita
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 1 conserva de naut

Metoda

  1. Intr-o tigaie adanca incingem trei linguri de ulei de masline, apoi adaugam ceapa taiata rondele si calim pana se rumeneste. Adaugam usturoiul maruntit, mai calim putin, apoi adaugam o lingurita de ras-el-hanout.
  2. Taiem rosiile in patru si le aruncam in tigaie alaturi de lingurita de otet balsamic si frunzele de busuioc. Mestecam bine si lasam pe foc pana formeaza un sos gros, poate 15 minute. Stingem focul, adaugam untul, amestecam bine si dam deoparte.
  3. Intre timp punem cealalta lingurita de ras-el-hanout in apa clocotita. Amestecam cuscusul cu un praf de sare si o lingura de ulei de masline, iar deasupra turnam apa. Acoperim cu un capac si lasam la infuzat aproximativ 10 minute, pana cand e gata si sosul.
  4. La sfarsit, amestecam cuscusul cu nautul si sosul de rosii si ii mai adaugam un praf de piper.
https://www.andie.ro/2012/06/09/cuscus-oriental-cu-naut-si-ras-el-hanout/

Pentru o varianta vegana a acestei minunatii puteti omite untul si asta e! Asa-i ca-i o nebunie??

Recunosc cu mana pe inima ca daca n-ar fi fost Andruta sa-mi aduca ras-el-hanout de la magazinul nostru secret din Barcelona, acum va povesteam despre niste cartofi copti, cel mai probabil. Tot asa, daca n-as fi primit un minunat busuioc in ghivechi de la Arome si Gusturi Naturale, n-as fi avut cu ce sa-l aromez si imbrac. Recunostinta, recunostinta!

Nu-i el frumusel, busuiocul meu grecesc? Nu mai pot de dragul lui!

Love and ras-el-hanout!


SHARE

13 COMMENTS

    • Stiu ca poate fi facut si acasa, chiar am o carte despre condimente in care am reteta. Dar sincera sa fiu trebuie amestecate atat de multe condimente incat lenea mea a fost mai mare decat pofta. Go figure :)

  1. Ce boluri faine ai! Si ghiveciul cu busuioc e oaches foc :) Noroc ca am si eu unul, altfel imi exploda fierea de atata amar de invidie. Da’ asa, numai cu jindul dupa boluri… inca rezista asta mica :P
    :)

    • Anki, esti misto. Pe stilul meu, asa :)
      Bolurile le-am luat de la Auchan, nu stiu daca se gasesc si la voi in DE, dar zic ca merita incercat, nu? Te pup, ai grija de busuioc ;)

  2. Felicitari pentru retete, sunt extraordinare. Chiar imi doream de mult si alte retete de cuscus decat cea simpla pe care o pregatesc de mult.
    Acum o mica observatie care nu are treaba cu bucataria in totalitate :)
    Am invatat ceva de la tata (deoarece mereu greseam cand ma exprimam): mancarea se AMESTECA in oala si se MESTECA in gura :)
    Succes in continuare la retete cat mai sanatoase.

    • Livia, asa e! Stiu faza cu mestecatul si amestecatul, dar nu stiu cum fac, ca mereu imi mai scapa. Cred ca mi se trage de la informalitatea cu care folosim in casa, in mod gresit, cei doi termeni ca interschimbabili. Te pup!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here