Curry de conopida si naut/ Cauliflower and chickpea curry

17

Nichita spunea ca suntem ceea ce iubim. Eu trebuie sa marturisesc ca m-am indragostit si iubesc la nebunie fotografia. Am inceput cu fotografia culinara, e inca o mare parte din activitatea mea, insa nu e numai atat. Iubesc sa surprind momente, emotii, detalii, texturi. Iubesc magia aparatului meu, lumea vazuta prin vizor, clipa care trece. Si ma simt binecuvantata pentru fiecare moment in care pot sa va arat lumea prin ochii mei.

FREEDOM.

Nu cred ca v-am mai spus cat de mult insemnati pentru mine. Cum ma bucura fiecare comentariu, fiecare gand, fiecare scrisoare virtuala pe care mi-o trimiteti. Bloguletul asta e mai mult decat puntea mea de comunicare, e casa mea, e modul prin care va pot rasplati pentru aprecierea voastra. Sper sa simtiti si voi dragul pe care l-am pus in el. Si daca e asa cum a zis Nichita, atunci si eu sunt putin din voi. E adevarat ca am deviat putin de la subiectul curry, dar conopida asta ma face intotdeauna sa ma simt romantica.

Curry de conopida si naut/ Cauliflower and chickpea curry

Ingrediente

  • 1 lingurita seminte chimion
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa rosie, tocata marunt
  • 2 foi de dafin
  • 400 g rosii in conserva sau passata
  • 1 lingura curry
  • 1 lingura turmeric
  • ½ lingurita garam masala
  • 5 catei de usturoi
  • 3-4 cm ghimbir proaspat, ras
  • 1 conopida micuta
  • 2 cartofi rosii, curatati de coaja si taiati cubulete
  • 1 conserva naut fiert (220 g)
  • 1 legatura patrunjel
  • sare si piper dupa gust, apa daca este nevoie

Metoda

  1. Intr-o cratita mare incingem uleiul de masline apoi adaugam semintele de chimion, lasandu-le sa se prajeasca putin si sa elibereze aroma. Adaugam ceapa rosie si frunzele de dafin si calim pana se caramelizeaza.
  2. Separat, intr-un blender mixam rosiile cu condimentele, usturoiul si ghimbirul. Il adaugam peste ceapa si dam un clocot.
  3. Adaugam buchetelele de conopida si cartofii, acoperim cu un capac si lasam la foc mic pana se patrund legumele.
  4. La sfarsit adaugam nautul fiert, mai dam un clocot, stingem focul si presaram cu patrunjelul tocat marunt. Servim cu orez.
https://www.andie.ro/2012/11/26/curry-de-conopida-si-naut-cauliflower-and-chickpea-curry/

Stiti cum se fierbe orezul pentru asemenea preparate, nu? Daca pana de curand respectam cu sfintenie regula invatata de la matusa mea din categoria university survival skills: 1 cana orez – 2 cani apa (si ma alegeam cu un mega pilaf), am inteles ca pentru a avea boabe fierte frumoase care sa nu se lipeasca intre ele trebuie sa fierb orezul in muuult mai multa apa. Practic, acum acopar orezul meu cu o cantitate enorma de apa si las la fiert pana se fac boabele, iar apoi il pun intr-o sita – apa in surplus se scurge, iar eu raman doar cu orezul meu superb, si nici nu ma mai stresez ca s-ar putea prinde.

Curry-ul meu a iesit foarte bun, atat de bun incat iubi a mancat tot, ba chiar a mancat si in absenta mea, din proprie initiativa! Nu am mai multe de declarat. Va las in compania doamnei conopide, aromata si ferchesa ca intotdeauna! PS Minunea asta e de post, dar daca vreti sa nu fie, ii puteti adauga iaurt.

Love and cauliflower!

17 COMMENTS

  1. Eu fierb orezul la aburi – 1 cana orez, 2 cani apa daaar cu capacul pus iese un orez dolofan si deloc “mushy”. Ma gandesc la un steamer de bambus dar nu stiu daca ar merge si pt altceva in afara de chinezarii (gatit la aburi gen)

    De reteta nu zic nimic, ca oricat as incerca sa ma obisnuiesc, I’m not a curry man :)

    • Pai si cum la aburi..? Prin ce sistem? Eu am vazut steamere de bambus, da’ sa fiu daca imi dau seama cum trebuie sa le folosesc ca sa functioneze.
      And… life without curry is like… more or less life without garlic! :P

  2. Daca tot spui ca iti plac comentariile, iata:
    Ma bucur ca ai postat des in ultimele zile.
    Si nu pot sa nu remarc din nou castroanele tale frumos colorate. Ultima fotografie imi place in mod special. :)

    • Am postat mai des pentru ca ma pregatesc de o pauza de o saptamana in care voi fi plecata :) Sa vezi cand o sa ma intorc cate voi avea de povestit si aratat! Sper. :)
      Te pup draga mea!

  3. Imi place la nebunie ideea! N-am facut o astfel de combinatie, iar curry imi place muuuult, deci voi fi tensionat pana incerc si eu. Imi plac mult fotografiile pe care le faci. Am inteles de pe FB ca ai luat castronele din Auchan, din pacate eu nu am vazut asa ceva desi merg des. Imi pac, sunt deosebite si se potrivesc cu preparatul. O sa trec mai des pe aici, te superi?

    • Draga mea Elena, iti multumesc pentru cuvintele frumoase. Incerc si eu sa ma descurc cat mai bine :) Castronelele le-am luat de la Auchan acum ceva timp (prin primavara poate?), de aia cred ca nu se mai gasesc.
      Pe tine te astept cu drag oricand vrei si-ti tare multumesc de vizita!

  4. Mulțumim Andie pentru încă o rețeta senzationala! In the making as I’m writing. :) Vreau sa îți recomand, o carte de retete perfecta pentru vegetarieni și mai ales pentru iubitorii de dish-uri indiene. Fresh India – Meera Sodha. Se găsește online pe Amazon, e o adevarata comoara la casa omului! Mulțumiri!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.