Daca esti vegetarian de ceva timp, sau daca abia incerci sa mergi pe acest drum, cu siguranta ai nostalgia unui burger vegetal bine facut. Varianta vegetala pe care o propun este atat de buna incat si mancatorii de carne o vor aprecia ca atare.
Ingrediente
200 g fasole rosie din conserva, scursa si spalata
1 ceapa tocata marunt
1 morcov ras
100 g cascaval ras, sau branza Cheddar rasa
100 g pesmet
1 ou
1 lgt chimen
1 lgt cimbru uscat
sare si piper dupa gust
ulei pentru prajit
Pentru servit: 4 chifle rotunde, maioneza sau ketchup, castraveti murati, salata verde
1. Dam ceapa, morcovul si cascavalul pe razatoare (sau le punem la robot), maruntim fasolea cu furctulita (sau la robot).
2. Amestecam intr-un bol mare toate ingredientele, pana obtinem o pasta, din care formam patru chiftelute plate (burgeri). Cam asa:
3. Prajim cei patru burgeri in ulei, cate 4 min pe fiecare parte. E important sa nu depasim perioada, pentru ca altfel ii vom arde.
4. Asezam burgerii pe servetele de hartie, sa se absoarba din ulei, iar apoi ii ‘infasam’ in cate o chifla, impreuna cu salata, maioneza si castraveciorii! Haide, cu totii stim sa facem burgeri!
Va doresc pofta buna, este o reteta deosebita, gustoasa si, cel mai important, usor de facut!
[AdSense-A]
Buna Andie,
poti sa-mi spui cu ce se poate inlocui branza ca sa fie burgerii vegani? sau ce se mai poate adauga?
multumesc mult!
Cu tofu silken. Ceva nuci sau fulgi de drojdie. Trebuie experimentat si vazut in ce proportii.