Lemon curd sau peltea de lamai

2

Pelteaua asta e un desert traditional englezesc pe care eu l-am banuit de mare savoare, astfel incat m-am aruncat cu ochii inchisi sa-mi fac propriul stoc, chiar daca el se gaseste si de cumparat in unele magazine de specialitate. Lemon curd-ul poate fi pus in prajituri, tarte si cheesecake-uri sau poate fi mancat asa, pur si simplu pe paine. Evident, aveam si un evil plan de a presta neshte brioase cu ‘mnealui in compozitie. Desi tin cura de zahar, am bagat accidental in gura degetul uns cu peltea…. Dupa explozia citrica de satisfactie, m-am pocait.

Ingrediente

Zeama si coaja de la 4 lamai

200 g zahar

100 g unt

3 oua si un galbenus

Zeama si coaja de lamaie, zaharul si untul se pun pe foc la bain-marie. Cand untul s-a topit, adaugam ouale batute bine si amestecam ocazional 10-13 minute pana cand amestecul capata o consistenta groasa. Pelteaua se va intari putin si dupa racire. Turnam in borcane cu capac, sigilam si pastram in frigider pana la 2 saptamani.

2 COMMENTS

  1. […] si prima masa copioasa, si primul desert cu zahar. Anul asta am optat pentru un cheesecake cu peltea de lamaie: un desert acrisor si numai bun de taiat greata dupa ce ne-am umflat cu bunatati care mai de care […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
https://www.google.com/recaptcha/api.js?onload=wpcaptcha_captcha&render=6LfUsDApAAAAABKToguGl1jQ8O7k7sKjiBBq_aoW&ver=1.23

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.