Pelteaua asta e un desert traditional englezesc pe care eu l-am banuit de mare savoare, astfel incat m-am aruncat cu ochii inchisi sa-mi fac propriul stoc, chiar daca el se gaseste si de cumparat in unele magazine de specialitate. Lemon curd-ul poate fi pus in prajituri, tarte si cheesecake-uri sau poate fi mancat asa, pur si simplu pe paine. Evident, aveam si un evil plan de a presta neshte brioase cu ‘mnealui in compozitie. Desi tin cura de zahar, am bagat accidental in gura degetul uns cu peltea…. Dupa explozia citrica de satisfactie, m-am pocait.
Ingrediente
Zeama si coaja de la 4 lamai
200 g zahar
100 g unt
3 oua si un galbenus
Zeama si coaja de lamaie, zaharul si untul se pun pe foc la bain-marie. Cand untul s-a topit, adaugam ouale batute bine si amestecam ocazional 10-13 minute pana cand amestecul capata o consistenta groasa. Pelteaua se va intari putin si dupa racire. Turnam in borcane cu capac, sigilam si pastram in frigider pana la 2 saptamani.
[…] si prima masa copioasa, si primul desert cu zahar. Anul asta am optat pentru un cheesecake cu peltea de lamaie: un desert acrisor si numai bun de taiat greata dupa ce ne-am umflat cu bunatati care mai de care […]
[…] si mini-lingurite de lemn, hartie sau plastic) puteti chiar sa faceti platouri cu mousse-uri, curd-uri sau creme care vor incanta toti invitatii prin racoarea si prospetimea […]