Mamaliguta cu unt si ou moale

0

Nu stiu altii cum sunt, dar pentru mine mamaliga nu inseamna telemea, smantana, urda sau lapte, inseamna intotdeauna ou moale si unt. Este mancarea pe care mama mi-a pregatit-o de mica, cu atat de multa iubire incat nu putea sa-mi ramana in amintire decat ca cea mai buna din lume… Asta seara am fost prea obosita sa trebaluiesc prin bucatarie, astfel ca in afara de o paine calda (trebuie sa ma tin de rezolutia mea de a nu mai cumpara din comert, nu?) nu am fost in stare sa gatesc nimic altceva decat acest preparat rapid si gustos. Cu mustrarile imaginare ale mamei in fundal (“nu se mananca oua seara!!”), am pus de o mamaliga pe care am amestecat-o repede cu unt proaspat, trei oua fierte moi si putina sare.

Mamaliga pentru doua persoane: 250 g malai grisat, 750 ml apa, un praf de sare. Se fierbe apa cu sarea in clocot, apoi se adauga in ploaie malaiul grisat, amestecand usor sa nu facem cocoloase (eventual cu un tel). Lasam apoi la copt pe foc mic, vreo 10 minute, amestecand ocazional, si rasturnam mamaliga in farfurie sau pe un fund de lemn. Nu-i asa mare scofala, nu? Iar daca va mai ramane o bucata, nu disperati si nici n-o aruncati: a doua zi va fi excelenta rece, cu o omleta fierbinte si eventual o ceapa intreaga sparta si data cu sare, neaos, romaneste. Va spun, nu hraneste doar corpul.

Va imbratisez cu drag!

 

Aboneaza-te si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase + un ghid complet de planificare a meniului saptamanal
- un digest saptamanal cu toate retetele si articolele publicate, astfel incat sa afli toate noutatile fara a-ti incarca prea mult inboxul.

SHARE

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.