Tarta cu ceapa rosie caramelizata si branza de capra

0

Dupa cum stiti (sau nu), doua saptamani de ieri incolo voi fi imobilizata la pat. Da, fix cand ma pregateam pentru organizarea unui festin de Paste, acum stau in pat si-mi rod unghiile gandindu-ma cum sa fac sa nu renunt la visul meu de a avea o masa mai putin traditionala, dar surprinzatoare si savuroasa, organizata cu toata eticheta necesara sarbatorii Pastelui. Asa ca am mobilizat-o pe mama, si ea o sa fie mana mea dreapta, dar mai ales piciorul meu drept :)

Intre timp, voi posta retete mai vechi pe care nu am apucat sa le postez la vremea lor, dar care acum iata, pica tare bine. Sper sa va placa!

Ingrediente:

1 lingură ulei de măsline

6 cepe roșii medii, tăiate felii

1 linguriță cimbru uscat (sau 1 lingură cimbru proaspăt)

1 lingură oțet balsamic

400 g aluat foietaj

120 g brânză de capră (sau albastră), cubulețe

1 ou bătut

Sare și piper, după gust

Mod de preparare

1. Într-o tigaie încingem uleiul de măsline și călim ceapa timp de 10 minute, la foc mic, amestecând din când în când pentru a preveni arderea. Adăugam cimbrul, sarea, piperul și oțetul balsamic și mai călim 5 minute, după care lăsăm la răcit.

2. Preîncălzim cuptorul. Între timp, întindem aluatul și îl tăiem în patru pătrate egale. Cu vârful cuțitului, crestăm o linie continuă pe interior, la o distanță de 2 centimetri de marginea pătratelor.

3. Întindem compoziția de ceapă pe interiorul pătratelor, adăugam cubulețele de brânză, ungem marginea de 2 centimetri cu oul bătut și dăm la cuptor 25-30 minute. Garnisim cu chives, cimbru proaspăt sau frunze de salată.

Sunt la fel de bune și hrănitoare calde sau reci! Poftă bună!

Aboneaza-te si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase + un ghid complet de planificare a meniului saptamanal
- un digest saptamanal cu toate retetele si articolele publicate, astfel incat sa afli toate noutatile fara a-ti incarca prea mult inboxul.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here